Sivut

perjantai 11. tammikuuta 2013

Vesi vanhin voitehista

Vaikka on perjantai vesi-linjalla edelleen mennään. Se t-tammikuu, nääs. Olen tosin muutenkin opetellut lurppimaan vettä jokaiseen mahdolliseen ja mahdottomaan väliin. Noin niinkuin aineenvaihdunnallisista ja painonhallinnallisista syistä. Toinen joulukilo on jo hätistetty. Mutta kuulkaas, minulle kelpaa muutkin voiteet kun vesi. Nyt on pakko vähän hehkuttaa sitä maksullista miestä, jolla olen käynyt. Suhteemme on tältä erää ohi, mutta se oli ihanaa, etten jopa sanoisi taivaallista, niin kauan kun sitä kesti. Nimittäin naprapaatilla käynti.

Hakeuduin naprapaatille osittain niska- ja hartiaseudun jännityksen vuoksi, mutta pääasiallinen vaivani oli kipeytyvät leukaniveleni. Purin jostain selvittämättömästä syystä hampaita yhteen öin ja päivin. En enää. Hammaskiskoa en vielä halunnut ja hierojalle en osannut tämän vaivan kanssa mennä. Niinpä päätin hakeutua tuki- ja liikuntaelinten sekä nivelten hyvinvointiin erikoistuneen koulutetulle naprapaatin vastaanotolle. Ja se kannatti. Voin tämän kokemuksen perusteella suositella lämpimästi!


Eikös simpukat elä vedessä?!?


Minun naprapaattini oli ikäiseni mukava mies, jolla on ihanat kädet. Kävin hänellä neljä tunnin mittaista sessiota. Aluksi hän haastatteli ja kyseli perinpohjaisesti vaivat ja lääkitykset, sitten testasi liikkuvuutta ja refleksejä, sitten jo hierottiinkin. Seuraavilla kerroilla tutkailtiin tuntemuksia ja edistystä ja jatkettiin hierontaa. Täytyy vieläkin kehua, että on taivaallista, kun joku hieroo otsa- ja poskilihakset oikein perusteellisesti. Ei, sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa, että tuon lähemmäksi miestä en ole vuoteen päässytkään...

Lopuksi naprapaatti teki minulle oman henkilökohtaisen venyttelyohjelman, joka vahvistaa nimenomaan näitä ongelma-alueitani. Ei takamusta, vatsanseutua ja reisiä vaan niska-hartiaseutua ja leukoja. Ohjelma on kevyttä venyttelyä jumppakuminauhan kanssa ja ilman, ja tunnollisesti tein sen läpi kolmisen kertaa viikossa joululomalla. Viimeisellä käynnillä todettiin tulokset. Ohjelma ja hieronta toimi niin hyvin, että naprapaatti teki lopulta itsensä tarpeettomaksi. Näin on kuulemma tarkoituskin. Minun tulee ikävä niitä käsiä. Sininen kylmä kalsea kuminauha ei ole mitään niihin verrattuna. Nyyh!

***

Vesi. Ihminen on noin 62-prosenttisesti vettä. Tarkistin tämän Wikipediasta. Mutta sitten putosin kärryiltä: "Veden haihtuminen vaatii paljon energiaa, ja käytännössä viilentää ihmisen ruumista. Tämän voi todeta itsekin helposti: nuolaisemalla kämmenselkää ja puhaltamalla siihen. Tämä on yksi hikoilun ja turkittomuuden etu." 

Onhan se tietysti kivempi nuolaista tassua turkitta kuin turkilla, ei tule kieleen karvoja.

6 kommenttia:

 1. Suomessa vesi maailman parhain , maukkain. ei käyttä kauppassa tarjottua vettä, vaan hanasta suoraan ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut! Vilkuilin juuri kesän matkakohdettamme Kreetaa ja mielessä kävi, että "siellä saa sitten koko ajan paitsi juoda myös olla ostamassa vettä". Olemme onnekkaita, puhdas ja hyvän makuinen vesi suoraan hanasta ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys!

   Poista
 2. Vai olet tipattomalla, no onhan sehyvä lepuuttaa maksaa vaikka eisinä nyt juo sanan varsinaisessa merkityksessä. Joskin (esim. miehillä) joka ilta otettavat parit kaljat rasittavat maksaa enemmän kuin kunnon känni kerran kuussa.

  Mitä taivaallisiin käsiin tulee niin sain taas uuden,viidentoista kerran lähetteen hermoratanaiselle, se on jumalatar maan päällä eli voin hyvin ymmärtää kun hehkutit naprapaattiasi. On se vaan niin taivaallista kun osaavat kädet kulkee pitkin kroppaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo naprapaatin taivaalliset kädet ei ikävä kyllä seikkailleet muualla kuin niska-hartiaseudulla ja kasvojen alueella... Mutta parempi sekin on kun ei mitään.

   Onnea lähetteestä, olen kade!

   Poista
 3. No ei sen taivaallisen naisen kädetkään muualla kuin niskassa venyttävät ja naksauttelevat, samoin ristiselän kanssa. Silti se on jotain uskomatonta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, menköön sitten!

   Mukavaa viikonloppua sinnepäin maailmaa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana