Sivut

lauantai 28. heinäkuuta 2012

Ovi käy

No niin, ovet käy edelleen: esikoinen tuli hyvässä järjestyksessä ystävän mökiltä torstai-iltana ja tänään lähteekin sitten vielä mummilaan yhdeksi yöksi. Tulevat huomenna kuopuksen kanssa samalla kyydillä. Sitten ollaankin vaan kotosalla ja lomaillaan. Eilen töiden jälkeen nautin auringosta, katoin ruoan ulos ensimmäistä kertaa tänä kesänä ja muutoinkin rentoilin loman aloittajaisiksi. Illalla katselimme vielä esikoisen kanssa Papillonin. Hän tykästyi kirjaan niin, että taisi lukea sen kahdestikin, ensin ihan oma-aloitteisesti ja sitten seiskaluokan kirjallisuusesseetä varten uudelleen.

Sain tämän osuvan avaimenperän...

Nyt piti nähdä elokuvakin, ikää alkaa olla sen verran, että saatoimme sen yhdessä katsoa. Olenko kertonut, että olen näissä ikäraja-asioissa(kin kuulemma) "ihan natsi"? Esikoinen oli varmasti kylämme viimeinen ala-asteikäinen lapsi joka sai kännykän. Olikohan se kymmenvuotis-lahjaksi?!? Siihen asti poika vaan ei liikkunut sillä tavalla yksin kylillä, että olisi oikeata tarvetta ollut. Koulussa oli opettajan puhelimen lähellä, iltapäiväkerhossa myös, samoin kavereilla heidän vanhempiensa puhelimien ulottuvilla. Ostin sitten, kun sitä oikeasti tarvitsi.

Samoin Facebookiin poika pääsi 13-vuotissyntymäpäivänään. Harva edes tietää tätä ikärajaa saati piittaa siitä. Leffojen ja pelien kanssa olen myös ollut erityisen tiukkana. Osittain tämä johtuu ammatistani, mutta muutoinkin olen vahvasti sitä mieltä, että ehtii sitä myöhemminkin tehdä ja katsoa niitä hurjimpia juttuja. Olkoon lapsia niin pitkään kuin mahdollista.

...ystävältä lahjaksi!

Tänään saan siis vielä ladata akkua yksinäni. Luulen, että annan neuloosille vallan ja kudon niin paljon kun sielu (ja hartiat) sietää. Illaksi taidan pyytää ystävää lasilliselle. Ai niin, ja onhan minulla se Matkijanärhikin. Hitsi, kun en osaa kutoa ja lukea yhtä aikaa, kuten eräs taitava ystäväni.

Mukavaa viikonloppua itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana