Sivut

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Koulukäsityöt

Kunnassamme on tällä viikolla ollut kulttuuriviikko ja monenmoista on tullut tehtyä ja nähtyä. Yksi nostalgisimmista oli kuitenkin näyttely vanhoista koulukäsitöistä. Kaivelimme mekin kaappejamme ja veimme esikoisen tekeleitä näytille. Halusipa hän sitten näyttelynkin nähdä, joten sain teininkin harrastamaan vähän "kulttuuria"...

1-2 -luokalla tehty
3-4 -luokalla tehty


5-6 -luokalla tehty

Ihanan nostalginen olo näistä tosiaan tulee. Tuo kissatyyny on ihan koulutien alkutaipaleella tehty. Kun tyyny oli valmis, sitä käytettiin lepohetkillä koulussa. Lehmätyyny puolestaan on ompelukoneharjoitus, koristeeksi on huristeltu erilaisia siksakkeja sun muita. Molemmat on lahjoitettu sittemmin kuopukselle. Tuosta traktorista olen erityisen ylpeä: isoveli halusi tehdä sen syntymäpäivälahjaksi autohullulle pikkuveljelleen kerhossa koulun jälkeen. Aika monta nikkarointikerhotuntia tuon väkertämiseen on mennyt. Se on nyt jo päässyt hyllylle lepäämään ja koristeeksi, eikä onneksi ole leikeissä vaurioitunut.
Piti sinne näyttelyyn viedä vähän vanhempaakin tuotantoa: minä olen muovaillut tämän otuksen - lienee ankka - yläasteella kuvaamataidon tunnilla. Muistan vieläkin tehtävänannoa: eläimillä on kova kiire juhliin. Näyttääpä tuokin vaappuvan minkä valtavista räpylöistään pääsee!

Kovin olivat kauniita ja taidokkaita muutkin työt näyttelyssä. Vanhimmat taisivat olla kirjailuja 50-luvulta ja tuoreimmat sitten pahviarkkitehtuuria kuntamme rakennuksista.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi!
Marjaana