Sivut

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Oi katsohan lintua oksalla puun

Minun täytyy todella nostaa hattua päiväkotien henkilökunnalle. Ensinäkin nuo alati iloiset tädit joutuvat päivittäin kuuntelemaan sellaista kakofoniaa että heikompi tulisi hulluksi. Eikä tässä vielä kaikki, he jaksavat paitsi valvoa ja ruokkia lapsemme myös keksiä virikkeitä ja askarrella. Tämän tästä kuopuksen lokerosta löytyy toinen toistaan luovempia väkerryksiä ja ihania taideteoksia.

Kertakäyttölautanen ja sanomalehteä

Minä en varsinaisesti ole mikään tehoaskartelija joten oikeasti arvostan, että lapsi saa toteuttaa luovuuttaan jossain. Linnuista ja luovuudesta puheen ollen: minun luovuuteni kukkii lähinnä tällä tasolla.

Huomaa eritoten oranssi ja vaaleanpunainen yksilö
Tipuparat tungettuna lasimunan sisään odottelemaan rairuohon kasvamista ja vapautta. Mutta kyllä meidän perheessä oikeasti osataan tipuista huoltakin pitää. Muistan, kun esikoinen oli pieni ja käytteli vähän reilummalla kädellä suihkepulloa kastellakseen rairuohoa. Samalla meni tipu tai pari aika uitetun näköiseksi ja itkuhan siitä tuli. Äitini haki hiustenkuivaajan ja koitti föönata tiput entistä ehommaksi. Muistaakseni se ei kamalasti auttanut, mutta minun mielikuvissani hihittelyä aiheuttaa maailman paras mummi, joka föönaa litimärkiä pääsiäistipun ruipeloita. Sääli, etten ollut itse näkemässä!

On meillä muitakin mukavia pääsiäismuistoja, mutta niiden vuoro tulee kiirastorstaina - eli siis huomenna.

2 kommenttia:

  1. Mitäpä ei mummi tekisi lapsenlapsiensa hyvinvoinnin eteen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, mua naurattaa aina kun ajattelen tuota!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana