Sivut

perjantai 6. huhtikuuta 2012

Kahvia vai teetä?

Minä olen nykyään vannoutunut kahvi-ihminen, mutta on ollut aika, jolloin join vaan teetä. Ja myös aika, kun en teehen koskenut pitkällä pillilläkään ja kurpin intohimoisesti vain ja ainoastaan kahvia. Olin silloin töissä Robert Pauligin kahvilassa jonka yhteydessä oli myös paahtimo ja mikään muu kuin tuore vastapaahdettu ja -jauhettu kahvi ei kelvannut. Nyttemmin kelpuutan huoltoasemakahvitkin, mutta kotona on edelleen espressokone, jolla valmistan joka-aamuisen cappuccinoni.

Esikoinen taas on vannoutunut teen ystävä - lähinnä kai siksi, etten anna hänen juoda kotona kahvia -  joten minäkin olen tässä jälleen päässyt vihkiytymään teemaailmaan. Ystäväni puolisoineen perusti vast ikään lähikaupunkiimme kahvi- ja teekaupan ja siellä on pitänyt pistäytyä melkein jokaisella kaupunkireissulla. Tarjolla on mahtava valikoima nimenomaan luomulaatuista teetä ja reilua kahviakin. Sellaisella jauhatuksella kun itse haluaa. Nam!Minulla on ystävä, jonka kanssa me yleensä maistelemme punaviiniä ja sitten toinen, jonka kanssa iltaisin keitetään teet. Tervetullutta (ja terveellistä) vaihtelua! Rooibos, tuo terveellinen aavikkokerma, on tullut iltasella tutuksi minullekin, koska se ei valvota. Ja hyvältä maistuu muuten tuo Chaikin, jonka juon kyllä ilman maitoa toisin kuin intialaiset. Harmi, että tästä postauksesta puuttuu tuoksu, niin huumaavasti tuoksuvat greippi ja inkivääri tuossa rooiboksessa ja chaissa taas kaneli, pippuri ja kardemumma.

Ja tuo Brasilian Yellow Bourbon-kahvi: "erittäin makea, täyteläinen, tasapainoinen. Karamellin, pähkinän ja suklaan aromeja." Aivan ihana!

Saako olla: teetä vai kahvia?

4 kommenttia:

 1. Olin vuosikymmeniä vannoutunut kahvikissa ja sitten yhtäkkiä alkoi tökkiä. Iltatee oli kuulunut kuvioihin jo pitkään, mutta viime kesänä jätin uskaliaasti aamukahvin pois ja join vain päivällä kupillisen/mukillisen mustaa kahvia. Ihmiskokeeni onnistui - nyt meillä kuuluu kuvioon sekä aamulla että illalla vihreä tee ja päivällä miehellä tee ja minulla kahvi.
  Mikä kahvi-ja teekauppa? Kiinnostuin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omapäinen arkeilija, käy ihmeessä Torikeskuksessa, siinä samassa kulmassa missä Niinistön "korvakahvila" vaalien alla oli. (Entistä pikkuMarimekkoa ja entistä Puttipajan paikkaa vastapäätä).

   Teevalikoima on melkeinpä vielä parempi kun kahvivalikoima, jossa siinäkään ei ole valittamista. Tykkäät varmasti!

   Poista
 2. Aloitin kahvinjuonnin vasta 2-kymppisenä enkä aamukahvia lukuunottamatta juurikaan sitä himoitse, teetä juon varmasti yhtä usein. Teesuosikkejani ovat kamomilla ja earl grey (liekö varsinaista teetä kumpikaan...) sekä vihreät teet ja suostun maistelemaan kaikkia muitakin lajeja ;-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mags, minäkin aloitin kahvin juonnin vasta parikymppisenä oltuani tosiaan sitä ennen vannoutunut teenjuoja. Kumpaa tahasa, suosittelen sullekin Torikeskuksen kahvi- ja teekauppaa. Olen ihan koukussa!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana