Sivut

torstai 22. maaliskuuta 2012

Itsehillintä - mitä se on?

Ei ihme, että olen aina vähissä varoissa. Minulla ei nimittäin ole itsehillintää lainkaan. Tai siis on, varmaan, joskus, joissakin asioissa, ehkä, mutta ei tarpeeksi. Olen vähän niin kuin lapset välittömän tarpeiden tyydytyksen kanssa.

Annanpa esimerkin: näen Magsin blogissa ihanan korun. Olen pyhästi päättänyt, että vähennän heräteostoksia ja muitakin. "Perinteisiä keinoja itsehillinnän pitämiseksi on kymmeneen laskeminen tai tilanteesta poistuminen" sanoi Wikipedia kun kysyin.
Ei auttanut, poistuin koneelta, laskin kymmeneen, palasin ja  hupsis - olinkin jo tilannut korun. Koska naisella nyt vaan ei voi olla liikaa koruja - vai voiko? Koska on kevät. Koska sataa räntää ja tarvitsen piristystä. Ja koska juuri tuo koru " lievittää yksinäisyydentunnetta, helpottaa päätöksentekoa ja auttaa saavuttamaan asetetut tavoitteet".

Kuva Magsin

Ja kun se on niin ihana. On muuten luonnossa vielä paljon paljon kauniimpi, se tuli eilen postilaatikkoon. Kiitos Mags kiusauksista (murrr)!

 ***

Toinen esimerkki: kuka järjen jättiläinen meni hankkimaan meille kaksi (2) viikkoa etuajassa herkkuja Palmusunnuntaita ja pieniä virpojia varten? Olen luvattoman perso makealle eikä minulla ole tapana säilyttää kotona mitään herkkuja juuri siitä syystä. (Lue: mikään sitruunaa makeampi ei säily meillä kovin pitkää aikaa suunnattoman huonon itsekurini vuoksi.) Onpa niinkin käynyt, että lasten syömättä jääneet saunaherkut ovat mystisesti kadonneet viikon aikana. Tunnen itseni todella huonoksi äidiksi ;-) Ja ne trullit sitten... jäävät taatusti nuolemaan näppejään, jolleivat älyä tulla meille mielellään jo huomenna. Tai tänään!

Milloin minä opin?

4 kommenttia:

 1. Et kyllä arvaa, että nauran täällä ja myhäilen ;-D En sinulle, vaan siksi, että kuvaat minua helmikauppojen kuvien äärellä! Olen päättänyt, etten mene edes katsomaan tiettyjä sivuja; no, aukaisen koneen, lupaan itselleni vain kurkistaa mitä uutta se ihanien riipusten kauppias on yöllä sivuille laittanut - muutama hetki ja muutama riipuskivi on laitetttu ostoskoriin, tilattukin, ettei vaan kukaan vie niitä ennen mua! Ja niitä koruun pääsyä odottavia kiviä kun sitten on reilusti jo ennestään... Soimaan itseäni!

  -Olen jossakin aiemminkin kertonut, että kaapissani on aika rauhassa keksipaketti, johon kajoan vain 'äärimmäisessä hädässä'; hiukan mauttomia ja tylsiä keksejä, joita ei tee varsinaisesti mieli; otan yhden vain joskus myöhäillalla kun makeannälkä yllättää. On toiminut kohtalaisen hyvin kahvileivän himooni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liha on heikko, Mags, vai miten se meni ;-)

   Olen onneksi onnistunut vierottamaan itseni vielä kalliimmasta tilailusta, nimittäin lankojen. Tällä hetkellä ostan langat vaan tekeillä olevaan kötöstykseen ja that's it. Mutta ei kyllä toimi korun tekemisessa, arvaan.

   Toisaalta, pitäähän naisella nyt jotain paheita/harrastuksia olla...
   Kuten kuntopyörällä polkeminen, kun on ensin tuhonnut kaiken makean, mitä talosta löytyy. Tuo sinun keksipakettivinkki on hyvä, täytyy kokeilla.

   Poista
 2. j.k. nuo tekstihelmet edellisessä postauksessa on mainiot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vaan olekin ja sopii taas kuin nakutettu mulle tänne töihin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana