Sivut

perjantai 23. joulukuuta 2011

Jouluhalko

Ei kun... jouluoksa.

Olemme monena vuonna näpertäneet poikien kanssa ikkunaamme jouluoksan. Pallojen väri vaihtuu aina verhojen värin mukaan. Tänä vuonna - kuten kyllä aika monena aiempanakin vuonna - oranssi on pop.
Idea oli alun alkaen jostain Avotakka- tai Kodin kuvalehti -tyyppisestä julkaisusta, ei omani
 
Olen viime aikoina viihdyttänyt itseäni Anne Hietasen väriterapiaoppaalla. Oranssista sanotaan, että se antaa räiskyvää iloa, uusia ajatuksia ja ideoita. Tervetuloa meille vaan, uudet ideat! Oranssin sanotaan myös vapauttavan tunteitten ilmaisua. Ei hullumpaa sekään tässä uudessa tilanteessamme. "Oranssin tehtävänä on avata negatiivisia ajatusmuotoja, jotka ovat rajoittaneet tunne-elämää. Väri vahvistaa heikkoa itsetuntoa ja antaa elämänhalua. Se on erityisen tehokas masennuksen poistaja." Kyllä, kyllä, kyllä, kyllä!
                                          (Onpa muuten hassun näköinen sana tuo KYLLÄ kirjoitettuna ;-)

Vaikka en ihan täysin näihin asioihin luota saati usko, niin välillä kyllä napsahtaa ihan kohdilleen. Vai mitäs arvelette, kun lukaisin samaisesta kirjasta luonnehdintaa ruskeasta juuri, kun olin tilannut meille ruskeat paneeliverhot oranssien kaveriksi: "Kun isä puuttuu perheestä...se lisää ruskean tarvetta. Kun yksinhuoltajaäiti yrittää yksin selviytyä raha-asioista, voi hän tarvita avukseen ruskean turvallisuutta. Ruskea matto, verhot, asuste tai kivi. Kun rahaa puuttuu, se korvataan usein ruskealla."
Verhojen kaveriksi etsiytyi tällainen koristetyyny. Ruskea myös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana