Sivut


maanantai 22. huhtikuuta 2019

Viiden euron satsi

Pääsiäislauantai meni paikallisella kirpparilla kahvinkeittoaputyttönä ja kun pääsin kotiin, oli vielä vähän levoton olo. Niinpä syötyäni starttasin auton ja ajelin viereisen kunnan pääsiäiskirpputorille. Se kyllä kannatti, koska siellä minua odotteli tällainen yhteensä viisi euroa lompakkoani keventänyt satsi:







Mietiskelevä nainen pääsi kirjahyllyn päälle kavereiden seuraan, ruukku lattialle ja nuo sydänkupit keittiönpöydälle ainakin nyt pääsiäisen ajaksi






Turkoosi, joka ei ole lainkaan minun väriäni, päätynee kesällä kiertoon oman kylän kirppikselle, samoin ehkä tuo vihreäkin. Olen taas varannut pöydän (ainakin) heinäkuuksi. Voi olla, että otan jo kesäkuuksikin jos vain vielä samainen pöytä on vapaana. Me kun saimme kuopuksen kanssa asumisterveysliiton tuetun loman heinäkuun ekalle viikolle. Se on ihana asia, lomailemme viikon sadalla eurolla, johon kuuluu ohjelma, majoitus ja täyshoito. Tämän vaan sijoittuu niin, että pitäisi olla juuri silloin kirpparipöytää laittamassa. No, joko teen sen sunnuntaina hallituksen luvalla tai sitten tosiaan otan jo edelliseksikin kuukaudeksi pöydän, jolloin tavarat ovat jo siellä ennen lomaa ja sen aikana.





Esikoisen kodissa on heinäkuussa putkiremontti ja hän on luvannut tulla meille eläinvahdiksi kun joutuisi joka  tapauksessa olemaan evakkossa. Näin hyödymme molemmat!

Kuopus tuli tänään kotiin ja orientoidumme taas pikku hiljaa arkeen. Nyt tosin on - ihanaa kyllä - kaksi vajaata viikkoa luvassa, joten on vähän vähemmän hektistä.





Kerrottakoon vielä, että sunnuntaina kauppamatkalla bongasin kevään ensimmäiset leskenlehdet, ja niitä oli aivan valtavasti. Oli pakko vähän kerätä, vaikka kasvoivat parin sellaisen jättömaakasan päällä. No niinhän siinä kävi, että mennen tullen jalat lipesivät ja alas liu'uin mutaa pitkin pylly märkänä ja kuraisena. Ei muuta kuin tyhjä kauppakassi pepun alle autossa ja vaatteet vaihtoon kotona.

14 kommenttia:

  1. Noi pienet sydämet olisi olleet omiaan meidän äidille: ne olisi olleet sopivia teepussin alusiksi. Sillä on niitä vaikka kuinka, mutta AINA kun niitä tarvitaan, ensimmäistäkään ei löydy :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin niin tyypillistä ;-)

      Nuo on ehkä vähän isoja teepussille, tai tietty riippuu siitä miten paljon teetä juo kerralla. (Tuossa ekassa kuvassa on sellanen normaalikokoinen kynttilä sydänkupissa ja mahtuu vallan hyvin olemaan.)

      Poista
  2. Hienot löydöt teit, joskus levoton olo on hyvästä :) Tuo ruukku oli jännä, kannumallinen. Leskenlehdet on kuin pieniä aurinkoja kevätsäässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle tuli jotenkin kristillinen kuvasto tuosta ruukusta mieleen, liekö pääsiäisen peruja? Joka tapauksesa pidän siitä, joten oli hyvä olla levoton!

      Ja leskenlehdistäkin pidän, varsinkin niistä kevään ensimmäisistä, mutta mutaisesta ja kylmästä pyllyst en niinkään ;-)

      Poista
  3. No oot kyllä leskenlehdet ansainnut, kun noin vaikeasti piti ne kerätäkin :) Turkoosi on mun väri, vaikka tuo näyttää kyllä kuvassa vaaleansiniseltä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kamera vääristää, mutta oikeesti se on ihan turkoosi (meinas tulla trukoosi...)

      Leskenlehdet tuossa vieläkin mua ilahduttaa, tosin kasvavat (!) maljakossa siihen tahtiin että oon jo kerran varsia typistänyt ja taas kohta pitää.

      Poista
  4. Oi miten kivoja löytöjä! Leskenlehdet on niin kauniita, ensimmäisiä merkkejä siitä että se kevät on tosiaan alkanut:) Leppoisaa alkanutta viikkoa💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa kun on kevät!!!

      Sinne myös leppoisaa viikkoa, tää meneekin nopeesti, kun huomenna on jo viikko puolessa ;-)

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Mä tykkään noista paljon, voi käyttää vaikka mihin!

      Poista
  6. Joskus olen ihmetellyt, miten keltainen ja kaunis leskenlehti onkaan. Kevään ensimmäinen kukka. Muitten kukkien joukosta sitä ei välttämättä huomaiskaan.
    Possu on bongannut jo voikukkia. Ne ensimmäiset löytää yleensä mitä merkillisimmistä paikoista asvalttipihoilta..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on keltainen ja kaunis, molemmat on niin kuin keväisiä pieniä aurinkoja ;-)

      Poista
  7. Kivat sydämet ja halvalla sait satsin. Ja osan ehkä vielä takaisinkin, jos myyt sulle sopimattomat.
    Kukkia on bongattu täälläkin! Leskenlehtiä en meinannut saada näkyviin millään, ja sitten kun sain, heti perään tulivat sini- ja valkovuokko.
    Pyllymäkeä! Milloin oot laskenut ennen tuota? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi siitä on aikaa, ainakin mudassa ;-)

      Mulla kukkii krokuskin ja ihan fiiliksissä täällä! Nautitaan!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana