Sivut

perjantai 29. joulukuuta 2017

Lomalaisella on aikaa

päivitellä vaikka tätä:Kansalaisaloite työttömyysturvan aktiivimalliin perustuvan lain kumoamiseksi, joka keräsi ennätyksellisen nopeasti käsittelyyn ottamiseen vaadittavat 50 000 allekirjoitusta. Tällä hetkellä huidellaan jo 75 000 tuntumassa.

Joskus Puskissan kirjoituksista bongasin Uuninpankkopojan, tuon väsymättömän oikeudenmukaisuuden puolustajan, ja siitä pitäen olen seurannut hänen blogiaan. Ensin Imagessa ja nykyisin Apu-lehden alla. Tuota paljon parjattua aktiivimalliakin hän on avannut ansiokkaasti uudelleen ja uudelleen, puhumattakaan kritiikistä tarpeetonta kuntouttavaa työtoimintaa ja työkokeilua kohtaan.

En mene aiheeseen  tämän syvällisemmin, mutta työttömyystilastojen siivoamiselta minusta aika vahvasti haiskasti TE-toimiston viime kesäinen toiminta esikoisen suhteen. Hän ilmoittautui, tietysti, asianmukaisesti työttömäksi kun kirjoitukset olivat ohi ja lakki painettu päähän. Siitä huolimatta, että hänellä oli syksystä alkaen varma opiskelupaikka, jonka sai siis yo-kokeen arvosanojen perusteella. Siitä huolimatta TE-toimisto ehdotti hänelle työkokeilua. Nuorelle, joka nimen omaan tiesi mitä haluaa ja oli saanut oman alansa opiskelupaikan. Eipä tässä kai tarvitse paljoa tämän enempää sanoakaan?


***

Kuten sanottu, en mene tämän syvemmälle näihin syövereihin, nautin lomasta ja siitä, että kuopus tulee tuossa illan kutveessa kotiin 💕.

16 kommenttia:

 1. Saa nähdä, kuinka tuon kansalaisaloitteen käy. Toivottavasti saadaan muutos aikaiseksi.

  Tuo TE-toimiston käytös oli ihan syvältä, mutta tuotahan se on useimmissa kunnissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en valitettavasti usko minkäänlaiseen järkiintymiseen tän hallituksen suhteen, mutta toivoa aina voi!

   Onneks ei (kop kop) ole tarvinut ko. toimiston kanssa juuri viime aikoina asioida.

   Poista
  2. Tän päivän Saku oli hieno. Mä en ymmärrä, miten kokoomuslaiset voi olla noin pihalla (lehtiartikkelit pakinassa linkattuina). Siis tiesin, et ne on pihalla, mutta että noin kaukana..

   Poista
  3. Joo se oli kyllä riemastuttava!!!

   Eniten mua jotenkin huvitti se, että on kamalaa saada palkkaa kirjoituksista. Tiedän, että se on eri juttu, mutta kyllä toimittajatkin saa palkkaa ;-)

   Poista
 2. Uuninpankkopoikaa mieki välillä lueskelen. Toisinaan ei pysty kun turhauttaa niin. Mie panin siihen aloitteeseen nimeni kans heti kun siitä kuulin, mutta niin ketkuja on mejän johtajat, että kyllä ne varmaan jotain keksii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, pakkohan se oli allekirjoittaa. Ketkuista täsmälleen samaa mieltä!

   Poista
  2. Heh, kokoomuksen viestintäihminen oli kysellyt Apu-lehdeltä, onko nyt soveliasta että niiden sivulla joku kirjoittaa blogia, jossa haukutaan hallitusta :D

   Poista
  3. Se oli niiiin hupaisaa, kaikinpuolin!

   Ja että ihan rahaa maksetaan. Ai niin, töistä tosiaan joskus jopa maksetaan ;-)

   Poista
 3. Minut voisi sieltä tilastoista oikein hyvin siivota pois: 5,5 vuotta sairaslomaa, nippu lääkärintodistuksia ja päätös, että olen vain 2/5 työkyvytön. Ja vain BYROKRATIAN takia olen siellä TE-toimiston listoilla, vain ja ainoastaan BYROKRATIAN takia, en minkään muun. Olen tässä nyt miettinyt, että mitkä 3/5 laitan sen 18 h (vai paljonko se oli?) ajaksi töihin? Pää pitää jättää kotiin, koska päässä on se vika, siitä on niin monta lääkärintodistusta, että sitä ei voi kiistää kukaan.
  Kukaan ei nimittäin tiedä - eikä edes ehtinyt ennen vuoden vaihdetta sanomaankaan ainakaan mulle, mikä on meidänlaisten (en varmana ole ainoa) tilanne.
  "Meidän väki" nimittäin meni lakkoon pankkilaisten avuksi.
  Naurettavia pellejä koko orkesteri, nuo päättäjät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten on tosiaan tuo toinen puoli: työttöminä roikotetaan ihmisiä, joille pitäisi ehdottomasti saada työkyvyttömyyseläke. Grrr. Eikö tuossa nyt ole aikamoinen ristiriita? Ja turhaan pitää pyörittää sitä paperia vuodesta toiseen - sä tiedät <3

   Poista
 4. Kaikki tahot ovat tuominneet tuon kusipäisen ehdotuksen ja jopa ammattiliitot väläyttivät lakon mahdollisuutta jos asiaan ei tule muutosta.
  Luin eilen erään oikeusoppineen näkemyksen tuosta kansalaisaloitteesta ja hääp sanoi ettei noilla aloitteilla ole kovinkaan suurta merkitystä koska se mikä on päätetty, on päätetty ja ainoa läpimennythän on se samaa sukupuolta olevien avioliittoasia mutta nyt kun tähän ovat ottaneet kantaa myös nuo ammattiliitot, niin asia voikin olla toinen ja toivon niin koska se on täysin vailla järkeä oleva malli.

  Mukavaa ja manestyksekästä Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin sulle, Paimen <3

   Mulla ei ole suurtakaan uskoa tämän hallituksen kykyyn palata takaisin tältä tieltä mille se on lähtenyt. Valitettavasti!

   Poista
  2. No eikös tällä hallituksella just ole kokemusta niiden päätösten pyörtämisestä, jota on epäilty tahalliseksikin. Että pääsevät kehumaan kuinka "estivät" päättämänsä asian voimaantulon. Tai kuinka ovat kilttejä, kun 5 prosentin sijaan leikataankin vain 4,5.

   Ja kokoomuslaiset ei ainakaan oo tuominnu tuota. Koittavat sumuttaa yksityiskohtia ja nillittää, kuinka työttömät on tottunu liian hyvälle.

   Poista
  3. Kyllä ne osaa pyörtää päätöksiä, tarkoitin tässä (vähän epätarkasti sanottuna) etten usko, että palaavat tältä tieltä mille on lähdetty: yksityistöminen, säästöjen hakeminen leikkaamalla pienituloisimpien etuuksia ja luistamalla mm. kiky-lupauksista - grrr!

   Poista
 5. Tuo aktiivimalli on kyllä aivan perseestä! Mieheni pitäisi nyt sitten olla jossain töissä kuukauden aikana aina 18 h tai 5 päivää jossain työllistämistoimessa. Meillä taitaa tuet aina säännöllisin välein pienentyä, kunnes loppuvat kokonaan. Toivomme tietysti nopeasti taas uutta paikka, joka olisi lopultakin pysyvä. Kyllä se hallitus on pyörtänyt kaikki ne päätökset, joissa heille olisi tullut vahinkoa, mutta ei ne tällaista paskaa sitten pyörtäneet, jossa köyhää kyykytetään entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kansalaisaloitteella on jo 92 000 allekirjoitusta, joten me ei taideta olla mielipiteinemme yksin.

   Mistäs niitä töitä 18 tunniksi löydät jos et ole tähänkään asti löytänyt? Tai sitten ne on niitä palkattomia (tai n9€/päivä) tai sitten työkkärin kursseja, joita ei riitä kaikille tai ovat mahdotonta höpölöpöä. Äh!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana