Sivut


tiistai 20. joulukuuta 2016

Joulu(herkut) vaarassa

Aaapuuuaaaa!

Esikoinen, joka vastaa meillä herkkupuolesta, on flunssainen. Siitä huolimatta hän käy muutaman tunnin päivässä töissä suoramyyntitorilla ja kirpparilla. En ole iljennyt sen lisäksi vaatia häneltä piparkakkutaikinan tekoa, joulusuklaista nyt puhumattakaan. 




Eilen sanoin, että pärjäämme töistä pihistämälläni piparkakkutalolla. (No oikeasti sain luvan viedä sen, koska yksi ystäväni toi sen viime viikolla meitä ilahduttamaan ja turhaanhan sitä nyt jouluksi sinne pölyyntymään jätettäisiin.) Ja jos haluaisimme kuopuksen kanssa vähän itsetehtyjä pipareita, voisimme ostaa valmistaikinan. Luonto ei sitten kuitenkaan antanut periksi ostaa sellaista vaan rupesin itse keittelemään. En ole varma olenko koskaan aiemmin piparkakkutaikinaa tehnyt, mutta hyvinhän se sujui. Huomenna sitten meilläkin tuoksuu pipari...





Niin, ja joulusuklaiden suhteen olen vielä suht toiveikas. Esikoinen totesi tänään herättyään, että on jo astetta parempi olo. Oli kurpannut joltakin kaverilta jäänyttä Jägermeisteriä 2 cl. Oli kuulemma joltakulta kuullut, että jos sauna ja viina ei auta, on tauti kuolemaksi. Tänään sitten saunomme ja minä kärvistelen synnintuskissa. Huono kasvattajan, huono huono.

20 kommenttia:

  1. Esikoisesta on näköjään tulossa mies ko hääp rankempia rohtoja on ruvennut käyttämään :D
    Ei vaan, toivotaan että paranee ettei tarvitse joulua punkan pohjalla viettää ja muistuttaisin myös teikäläistä ettei sitä tarvitse niin hemmetisti rehkiä, ihan jo pelkästään sen takia että joulu on jo nyt - tarkistin sen Paimentolan kalenterista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehei, mähän en rehki! Aattona keitän joulupuuron ja siinä on mun panostukseni. Loppu aika syödään suklaata ja nautitaan olostamme.

      Tuo esikoinen tosiaan täytti marraskuussa 18 ja sen jälkeen olen kummastellut jääkaapissamme juomia jotka eivät kuulu minulle. Kauhean huolissaan mun ei oo tarvinut olla, koska samana päivänä sai kortin ja tuntuu se ajaminen vievän voiton rellestämisestä. Reilu viikko sitten perjantaina osti kasipäckin pieniä Sandels-tölkkejä ja vieläkin on kolme jäljellä ;-)

      Poista
    2. Onnittelut hälle kortista!
      Uskonpa että esikoinen on saanut sen verran hyvän kasvatuksen että se pitää hänet pois törttöilystä ja hyvä niin.

      Poista
    3. Toivon parasta ja pelkään pahinta... ;-)

      Poista
  2. Tuntuu olevan esikoisille iskevää tautia. Meilläkin esikoinen on flunssassa, mutta kehui kyllä eilen jo oloaan paremmaksi, kun oli nukkunut villasukat jalassa. Totesinkin hänelle, että johan vanha kunnon Reinikainen sanoi aikoinaan, että "jos kurkku kastuu, niin jalat ei toimi ja jos jalat kastuu, niin kurkku ei toimi". Pitänee paikkansa.
    Mä tyydyn aina tuohon piparien valmistaikinaan. En todellakaan jaksa keittää mitään taikinoita. Eilen mies oli järjestänyt laatikot omaan huoneeseensa ja se todella näyttää nyt varastolta. On siellä sitten myös sänky ja vielä pikkupakastin sinne siirretään. Keittiöön täytyy saada tilaan tuoleille. Sä olet tosi viitseliäs. Mä juoksin eilen lahjojen perässä ja jatkan sitä vielä tänään. Ehkä sitten huomenissa saadaan perussiivo tehtyä kotona ja perjantaina voisi jo aloittaa lahjojen pakkaamisen ja joulun vieton!
    Mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana sanonta ja niiiin totta!

      Jotenkin se piparkakkutaikinan teko tuntuu työläämmältä kun se oikeesti on. Sittenpähän saa lisäaineettoman ja luomun kun itse tekee.Ja oli muuten herkullisia piparitkin, kyllä sen maussa huomaa!

      Ota ihan rauhallisesti sen siivoamisen kanssa, sen verran on harmaata ja pimeää, että ei ne pölytkään näy!

      Poista
  3. Piparitaikinanteon tuoksu on kyllä huumaava! Taikina, minkä tein, oli kyllä tosi kovaa, kun en laittanut sitä kananmunaa (vähensin kyllä jauhojakin) mutta sain siitä lehmäpipareita aikaiseksi, kun jonkin aikaa painin sen kanssa...

    Paranemisia esikoiselle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lehmäpipareita, tietty! Meillä on kans kaikkia jänniä muotteja (norppa, lepakko, jääkarhu...) mutta ei lehmää!?!

      Poista
  4. Piparitaikina on yksi mun suosikkitaikinoista tehdä sen helppouden vuoksi :) Ja kyllä se joulu tulee ilman pipareitakin. Niija tulikohan mun paketti jo?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei oo tullu mutta toivotaan, että huomenna tulee - on kyllä viipynyt luvattoman kauan matkalla!!!

      Mä rakastan raakaa taikinaa - ja muistin, että sitä on vielä jääkaapissa *hipsii lusikan kanssa sinne*

      Poista
    2. Ei ole tullut! Voi *sensuroitu* :( Nyt en tykkää.

      Poista
    3. Ja sä lähetit sen jo viime viikolla?!?

      Poista
    4. Jep, muistaakseni torstaina? Kääk.

      Poista
    5. Löysin kuitin, olen vienyt paketin pe-iltana asiamiespostiin eli se on luultavasti lähtenyt vasta maanantaina eteenpäin.

      Poista
    6. Just tuli lupaavan oloinen saapumisilmoitus kännykkään. En pääse hakeen ennen kun esikoinen tulee töistä, mutta eiköhän se se ole!

      Poista
    7. Ehkä? Mut se oli kännypaketti kyllä :)

      Poista
    8. Mä saan pian auton ja pääsen hakemaan, ei pitäis olla muuta tulossa.

      Poista
  5. Olen niin laiskaa leipomaan ja piparkakkuja väisämään ja olemme ostaneet kaupasta ja ihme ohutta piparkakku ... En voikaan niita syötä ja ei ole ketään joka söis niitä ... Näin ollen on helpompaa Mutta sinulla on kiva porukkaa ruokittavana ja piparkakut ovat hyviä ... hyvä joulumieltä Marjaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nata sinne kans joulumieltä. Just tänään suunniteltiin esikoisen kanssa, että stressittömästi mennään, jos tehdään huomenna pizza, aattona vain yksi satsi joulusuklaita ja joulupäivänä sitten ruoka mun vanhemmille. Mä teen pääruoan ja esikoinen jälkkärin. Ihana, että se on apuna <3

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana