Sivut


maanantai 6. kesäkuuta 2016

Kesän keitokset

Eilen ei kyllä tuntunut ihan kesältä. Asteita oli alle kymmenen ja välillä satoi rakeita. Kuopus meni ystävänsä kanssa pihalle pallonpeluuseen ja kaipaili melkein pipoa. Mutta kesäfiilis silti oli, vaikka koko ajan piti muistuttaa poikia, että todellakin on lomaa koulusta.




Ystävä kävi kahvilla, hänkin ihmetteli voiko todella olla niin, ettei tänään enää tarvitse mennä lapsia opettamaan. Minä paitsi vakuuttelin, että näin on, myös keittelin raparperimehua äitini siskoilta saamistani varsista - ja mikä oikeasti on sen kesäisempää? Ja helppoa kuin mikä.




Kaksi litraa vettä ja raparperiä palasina kattilaan. Keitellään vartti ja siivilöidään. Sitten lisätään desi tai kaksi sokeria, maun mukaan. Kiehautetaan vielä.




Säilytin keitoksen jääkaapissa yön yli ja ai että muuten maistui hyvälle. 






Ja miten upean väristä? Vaikea uskoa, että  mikään luonnosta tuleva on noin kauniin kirkkaan vaaleanpunaista. 

8 kommenttia:

  1. Pitääkö ne kuoria?
    Tänä aamuna auringonnousun aikaan oli vain pari hassua lämpöastetta. Ulkoilin talvitakissa ja silti kylmyys meni luihin ja ytimiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kuorinut näitä ja siitä se väri varmaan voimistuikin!

      Meilläkin on ollut vallan kylmä yö. Illalla jo käsiä paleli ulkona.

      Poista
  2. Rapskumehu on niin hyvää. Ja todellakin kauniin väristä.
    Viileää pukkaa..hrr.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä kans, tosi kylmä, mutta Kreikkaa odotellessa ;-)

      Poista
  3. Minen sano muuta kuin, että paree lämmetä perjantaiksi ja ensi viikoksi. Nih. Ei mulla muuta.
    Ihanan väristä mehua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli muuten näpit jäässä kun pystytin maalia joten olen samaa mieltä lämpenemisestä!!!

      Mehu myös maistuu hyvälle ;-)

      Poista
  4. Mä sain tänään äidiltä ison kassillisen raparperia ja juuri äsken söin uunissa tekemääni raparperi, kaneli, hujana sörsseliä. NAM =). Taidanpa kokeilla tätä ohjettasi ja nautiskella myös mehuna. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on aivan huikean väristä ja makuista - kamera ei tallentanut lähellekään ;-) Sokeri kannattaa maistella mieltymyksen mukaan. Laitoin reilusti kun ajattelin kuopuksellekin maistuvan, mutta ei. Seuraavaan satsiin laitoin vähemmän ja maistuu sekä mulle että esikoiselle.

      Mainiota kesää, Birgitta!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana