Sivut

torstai 28. huhtikuuta 2016

Jalkapallopäivä

Eilen jo kävimme ihmisten ilmoilla vaikka kouluun eivät pojat vielä päässeetkään. Kuopuksen vatsa oli parempi ja ruokakin vähän maistui. Esikoisen homeoireet helpottavat myös. Annoin hänen nukkua pitkään, koska olen sitä koulukuntaa, jonka mielestä "uni paras lääke on" - toisaalta tiedän myös, millaisen loputtoman väsymyksen huonoissa tiloissa oleskelu voi pahimmillaan saada aikaiseksi. Onneksi en ole itse siitä kärsinyt hetkeen. Me lähdimme kuopuksen kanssa sillä aikaa koluamaan paikallista kirpparia, jossa on aina tiistaina pöytien tyhjennys- ja täyttöpäivä. Keskiviikko on siksi hyvä päivä siellä vierailla. 

Kuopus on nyt toden teolla innostunut jalkapallosta ja olemme pikku hiljaa saaneet kerättyä varusteita ihan tuolta omalta kirpputorilta. Useita pelipaitoja euron hintaan. Säärisuojat vitosella ja käyttämättömät nappulakengät kolmella eurolla. Edellisellä kaupunkireissullamme löysimme uuden pallonkin vanhojen jatkoksi viidellä tai kuudella eurolla. Tähän mennessä harrastus ei siis ole maltaita maksanut. Toki syntymäpäivälahjaksi tilaamani maali oli kalliimpi ja alkukesästä on pari jalkapalloleiriä tai -koulua ihan omalla paikkakunnalla, joissa on osallistumismaksu, mutta toisaalta ne taas mahdollistavat sen, että voin tehdä töitä niillä viikolla. Olen siis valmis vähän satsaamaankin. 
Jalkapallolla alkoi päivä jo ennen kirpparilla käyntiä, lötköttelimme rauhassa sängyssä ja katsoimme edellisillan Mestarien liigan ottelun nauhoituksena. Iltapäivällä kävimme vielä leffassakin, kun sellainen sattui olemaan tarjolla ja olo tuntui päivän aikana vaan parantuneen. Tänään pääsemme jo kouluun ja töihin. Ihanaa!!!

6 kommenttia:

 1. Oivallinen kirpputori on kyllä köyhälle iso ilo! Sieltä on haalittu mejänki perheelle - lapsille lähinnä - monia juttuja, joita ei olis ollu varaa uutena ostaa. Luistimia, suksia, leluja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta! Mulla ei todellakaan olis varaa ostaa tuota kamaa uutena, mutta näin se kyllä onnistuu. Ja onneks kuopuskin on oppinut, että kaiken ei tarvi olla priimaa ja uutta, päin vastoin, lähdetään usein yhdessä vähän niin kuin seikkailumielellä katsomaan, että mitäs tällä kertaa löytyy vai löytyykö mitään. Ei sillai normikauppoihin lähdetä ;-)

   Poista
  2. Uutena ostaessa esim. jotku talvikengät olis sitä halvinta sorttia, mutta kirppikseltä saattaa saada vielä halvemmalla paljon hienommat, joilla joku rikas kakara on muutaman kerran kävellyt :D

   Joskus kyllä kirpparillakin harmittaa, kun on jotain hienoa, mikä olis just passeli, mutta hinta on pantu niin korkeaksi, ettei sitä raaski tai viitsi ostaa... niinku oon varmaan usein valittanut, täällä on usein myyjiä, joilla ei ole käsitystä käytetyn tavaran arvosta. Tosin pöytävuokratkin on tähtitieteellisiä, jos meinaa päästä omilleen, on pakko pitää hinnoissaan.

   Poista
  3. Meidän kirpparilla onneksi on hinnat kohillaan (ja joissain retrojutuissa jopa ihan polkuhinnat) mutta oon mäkin käynyt sellaisilla, joissa saa ihmetellä, että mitä myyjä on oikein ajatellut. Joku käytetty kurja HenkkaMaukan rätti 7€ - uutenakaan ei maksa just paljon enempää.

   Poista
 2. Tuota vatsatautia tuntuu tosiaan olevan liikkeellä. Meilläkin se esikoinen siellä Kainuussa oli vielä viikonloppuna oksennellut, mutta odotti kuitenkin meitä niin kovin, että taudin uhallakin lähdettiin. Eilen tultiin kotiin eikä vielä ole kummallakaan tullut tautia. Toivottavasti odottaa huomiseen, sillä tänään olen menossa ystävättären kanssa konserttiin illalla kuuntelemaan Beethovenia.
  Hienoa, että teillä on noin hyvä kirppari. Nuo varusteet on kun kuitenkin ovat uusina hintavia ja jäävät helposti pieniksi.
  Toivon, että olette jo koko porukka työ- ja koulukuntoisia. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulle kans ja viikonloppua ja vappua samlla kertaa.

   Me päästiin jo koko poppoo töihin ja kouluun, ihanaa olla ihmisten ilmoilla!

   Vatsatauti on kyllä kaikkein pahin taudeista ja yksin vielä kurjempi sairastaa. Toivottavasti sä pääsit nauttimaan konsertista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana