Sivut

maanantai 18. huhtikuuta 2016

Ihan pihalla

No ei vais. Mutta lauantai meni kyllä enemmän tai vähemmän upeaa keliä ihastellessa ja ulkona sen kunniaksi. Meidän pihaa on reunustanut sellainen rehottava hoitamaton aronia- aita, josta on saanut jännittää kuoleeko se marjojen ja lumen yhteispainosta ja minä vuonna. (Näkyy vaikkapa näissä kuvissa - tänään onkin taas aika ottaa uusi kuva!) Kaksi reipasta naapuria oli tässä viikolla käynyt sen kimppuun ja kylläpä on nyt ...hmmm... avaraa. Josko lehdet toisivat vähän suojaa tuohon etupihalle? Kuvassa taustalla näkyy vähän, miten paljon leikkuujätettä tuosta tuli.

Kuvasta näkee myös, että emäntä jaksoi/pystyi haravoimaan vain osan pihasta. Se on sen verran pölyävää hommaa, että teen osissa, etten mene ihan tukkoon. Tänään sitten tulikin sade, joka sitoo pölyjä ja saa varmasti nyt taas kaiken kunnolla kasvuun. Jännää, niin kuin joka kevät.Raparperi kurkkii jo


Kuopus oli harmissaan, kun aita harveni hänen "pelikenttänsä" päädystä ja jalkapallo karkaa nyt helpommin pihatielle. Rupesi haaveilemaan maalista ja minä törmäsin sellaiseen selatessani postimyyntikuvastoa. Koska pojalla on ensi kuussa synttärit eikä mitään isompaa ollut vielä hankittuna, päädyin ostamaan meille maalin sijoitettavaksi tuonne pihanreunaan. Sain heti ystävän kimppaan ja veljenikin osallistuu kustannuksiin. Tiedän, että poika tulee olemaan ihan pähkinöinä, kun saa lahjansa. Jalkapallo on jo pidempään ollut kova sana ja kesäkuun parille ensimmäiselle viikolle on luvassa jalkapallokoulua ja -leiriä, joten into todennäköisesti vain pahenee. 

Olen varma, että olemme koko kesän ihan pihalla!

***

Naapurin mies oli tehnyt käytännönpilan, löysivät aidan alta tällaisen ja nostivat sen terassilleni.
12 kommenttia:

 1. Heh, ei tainnut tietää että oot jo rottien kans ihan sinut :) meni säikäytys pilalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä oo Vikiä naapureille mainostanut. Yksi kävi valjaissa olevan kissansa kanssa vierailulla ja kovasti se nuuski terassin alle... olin ihan hissukseen ;-)

   Poista
 2. Aika hauska hiirulainen heti siinä pihalla vastassa.
  Tuo jalkapallo taitaa kuulua tuon ikäisten poikien hommiin. Myös meillä kaikki pelasivat tuohon aikaan jalkapalloa ja maaleja ostettiin erinäinen määrä. Kuopus sai yhtenä keväänä stipendin urheiluliikkeeseen ja sillä osti itselleen ison maalin, joka olikin kunnolla kestävä. Mukavaa viikkoa, toivottavasti kevätkelit jatkuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä toivon, että tuo tilaamani nyt ainakin pari kesää kestäisi. On sellanen, että varmasti saa eteenpäin myytyä sitten jos jostain syystä sattuu into lopahtamaan, miä kyllä epäilen.

   Sinne kans, kivaa viikkoa. Hiirulainen/rotta on ihan sateesta märkä ;-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Totta! Osui kyllä ihan ensimmäisenä silmiin ja olin ihan että MIKÄ toi on?!?

   Poista
 4. Hieno jekku, vaikkei mennyt ihan perille ;-)

  Raparperin alku näyttää aina keväisin niin ihanalta. Meillä ulko-oven pielessä valkovuokotkin näyttävät olevan jo nupulla. Ihanaa kun kesä saapuu pikkuhiljaa.

  Jalkapallo on hieno laji =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo eivät arvaa mikä/kuka asustelee mun terassin alla ;-)

   Raparperinalku näyttää joka kevät yhtä irstaalta mun silmiin...

   Jalkapallisti tulee ihan kohta kotiin, ihanaa. Sitten on taas koko pesue koossa ja arki alkaa ihan kunnolla!

   Poista
  2. Eikä :-D Nääksäkin sen saman ?? :-D

   Poista
 5. Herttainen kakkosViki! Naapuri on varmaan tirskunut (tirskuuko miehet?) ja odottanut että kuuluu huuto. Mutta pah, eipä mitään, meidän Marjaana otti sen tyynesti lemmikikseen..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja tietäispä vaan oikeesta Vikistä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana