Sivut

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Umpivasuri

Luin ja tein Hesarin jutun ja testin vasenkätisistä. Umpivasuri.

Tämä ei kuitenkaan taida mitata poliittista katsomusta. Liekö sekään toisaalta kovin kaua tuosta määritelmästä jäisi?

Minulle tosin jäi epäselväksi, että onko tuo väite älykkyydestä epätieteellistä roskaa vai ei. Toki myöhemmin sanotaan, että vasenkätisten joukossa on erityisen paljon huippuälykkäitä. Taidan ottaa sen totena...


***

Totta on myös, että sunnuntaina kotiin palasi räkäinen tursake. Jaksoi virpoa muutaman paikan mutta kouluun menijäksi siitä ei eilen vielä ollut. Lykkääntyi siis uudessa koulussa aloittaminen. Toivotaan, että pian päästäisiin jo arkeen kiinni.

14 kommenttia:

 1. Aloin oikein miettiä, tunnenko ketään vasenkätisiä, ja totesin, että se on asia, johon en kyllä kiinnitä huomiota. Jos ei näe toista kirjoittamassa, niin eihän sitä huomaa.

  Toivottavasti lapsi paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No laps oli tänään jo koulussa mutta katotaan pääseekö huomenna, oli vissiin vähän aikaista...

   Mä kiinnitän aina huomiota jos joku kirjoittaa vasurilla, mutta se kuuluukin taudinkuvaan ;-)

   Poista
 2. Voi pientä! Meillä esikoinen meni vihdoin lääkäriin, alkaa olla kolmas viikko yskimistä ja kurkkukipua. Pieninkin yskii edelleen, mutta ei niin pahasti ja itse olen sairastumassa (ääni on poissa).

  Miehen tädeistä on kai puolet vasureita (mm. Arja Tiainen) ja meillä keskimmäinen on molempikätinen. Muistan, että kouluaikoina joku joutui opettelemaan neulomisen peilin kanssa, kun opettaja ei osannut näyttää vasurille oikeita otteita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla oli vilä kovempi kohtalo tuon kutomisen kanssa: en vaan oppinut ja menin puukäsitöihin. Myöhemmin ex-anoppi opetti esikoisen kutomaan ja mä sitten sinnillä aattelin, että jos se osaa niin mä kyllä kans. Peiliä mäkin käytin sitten apuna.

   Toivotaan, että kaikki taudit talttuu!!!

   Poista
 3. Mäkin tein tuon testin. Olen selkeästi oikeakätinen. Olisin kyllä tiennyt sen ilman testiäkin :)

  VastaaPoista
 4. Mies teki testin, umpivasuri hänkin tuloksella 10/13.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toinen umpivasuri!!!! Paitsi että mä oon vielä umpimpi (miten tää oikein taipuu?!?)

   Poista
 5. Marjaana, iloisia pääsiäispyhiä ! Parantumisia pojalle .... vasuri on ihan kiva ihminen , ihan totta , usko mua .... ♥♥♥
  Marjaana ei pääse enää omasta blogista kommentoimaan sua vuodatuksesta .. mitä olet muuttanut omissa asetuksissa? täytyy kommentoita jouluisesta blogistani anteeks ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutin asetukset niin, että anonyymit ei pääse kommentoimaan ja pahoittamaan mun mieltä, mutta kyllä sun pitäis päästä?!? Kummallista!

   Poista
 6. vaihtoehtoja on vaan google , Live journal, Wordpress TypePad, A/M ja Open ID ennen oli vielä vaihtoehtona Nimi Url osoite . sieltä kommentoin vuodatuksesta .... osatko sanoa miksi ei enää pääse omasta blogistani kirjoittamaan sinulle ? ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, silloin kun mä tein ton muutoksen, oli siellä vielä tuo nimi/url. Pitää vähän tutkia asiaa, hyvä kun kerroit!

   Poista
 7. Hah, oli pakko tehdä tuo testi kun olen aina pitänyt itseäni vasenkätisenä. Olenkin monikätinen. Pisteitä 9/13. Tietokoneen hiiri on oikeassa kädessä ja käsityöt teen oikealla, kun mamma ei osannut opettaa pientä tyttöä virkkaamaan vasemmalla. Samoin sakset ovat oikeassa kädessä. Joten selkeästi käytän molempia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä käytän hiirtä vuorotellen, vasemmalla ja oikealla kädellä (tällä hetkellä kotona oikeass ja töissä vasemmalla) niin mei mee hartiat jumiin. Mutta moni asia, kuten saksien käyttö, ei vaan onnistu vasemmalla kun ei oo oikeenlaisia välineitä.

   Mähän en oppinut virkkaamaan tai kutomaan ollenkaan lapsena, aikuisena peilin kanssa vasta opettelin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana