Sivut

lauantai 5. maaliskuuta 2016

Pässi ja muita eläimiä

Leppoisa elo ja olo jatkuu. Eilen sain herätä kaikessa rauhassa, ei ollut työpäivää ja esikoinen oli mummilla. Lueskelin sängyssä koukuttavan höpödekkarin loppuun. Noustuani luin lehdet (netissä) ja puuhailin kaikkea pientä. Aamukahvia huomasin hörppiväni kello 13.45. Aika lungia. Illalla kävin katsomassa islantilaisen elokuvan Pässit, kun tarjoutui ohittamaton tilaisuus. Olin lukenut siitä hauskan tarinan Satu Rämön blogista ja leffa herätti kiinnostukseni. Ja kyllä kannatti ajella lähikaupunkiin sitä varten. Se oli nimittäin koskettava, mustan huumorin sävyttämä ja todentuntuinen tarina veljeksistä, jotka eivät olleet puhuneet toisilleen 40 vuoteen. Kaikki olisi voinut tapahtua Suomessa, niin tutulta se tuntui. Ja ne maisemat, oi voi! Käykää ihmeessä katsomassa jos kohdalle sattuu. Tässä traileri:

Hoitelin samalla reissulla myös marketasiat ja palasin sitten esikoisen kanssa saunomaan ja tekemään palapeliä. Ja nythän se viikonloppu vasta alkaa! Mahtavaa!


***

Mutta katsokaa nyt,
eikö hän olekin aika söpö?


Ai niin, ja arvatkaapa mitä? Minä alan kiintyä siihen kutsumattomaan vieraaseen. Se asustelee terassimme alla ja eilen huomasin kutsuvani sitä Vikiksi. Apua! Päässä viiraa!

8 kommenttia:

 1. Kaikkia muita on Pihalla näkynyt, mutta just tuota ei kyllä. Yhtenä talvena vieraili lintujenruokkimispuun alla metsähiiri ja hän se vasta söpö olikin isoine korvineen! Eli mieluummin pidän ne kauriit, supit ja sitikanitkin kuin Hänet, sori vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillähän oli yhtenä talvena fasaaneja - ne ne vasta veijareita on, varsinkin sitten keväällä kosima-aikaan. Ihan jumalaton ääni heillä!

   Poista
 2. Saatpa nähdä Marjaana että kohta teillä on vikinää enemmänkin. Nuo rotat kun lisääntyvät somasti. Kannattais päästä eroon Vikistä ennenkuin se tulee näytille poikasineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eilen RH jo varoitteli, että kohta on Veikko ja Vilma ja Valma jne... ;-) No, ruokinta-aika on ihan just lopuillaan ja siivoan kunnolla sitten.

   Poista
 3. On se oikeasti ihan söpö, kunhan pysyy ikkunan tuolla puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! En mä sitä sisälle ottaisi ;-)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. No tuollai kuvattuna ainakin - ei näy se häntä, joka monia ällöttää!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana