Sivut

perjantai 15. tammikuuta 2016

Miks ovet ei aukene mulle?

Kun eilen koitin lähteä töihin teki ulko-ovi tenän. Se on krenkannut jo pidempään. Ulkoa päin avatessa sitä pitää tönäistä olkapäällä ja kun sisältä pyrkii ulos, vähän vetäistä. No, eilen kun lähdin laittamaan autoa lämmitykseen aamulla en saanutkaan ovea enää lukkoon lainkaan. Esikoinen sen sitten kouluun lähtiessä onnistui saamaan kiinni. Minä palasin pojat vietyäni kotiin kun oli vasta iltavuoroon meno. Kun tuli aika lähteä töihin, ovi ei auennut enää ollenkaan. Voi pylly!

Mietin hetken, että mitähän kollegat sanoisivat, jos soittaisin ja kertoisin, etten pääse töihin. Ihan sananmukaisesti en pääse. Soitin sitten kuitenkin huoltofirmallemme ja onneksi huoltomiesnainen sattui olemaan kotona, hän nimittäin asuu vastapäisessä talossa. Tuli koittamaan ovea ulkoa päin yleisavaimilla, mutta eihän se mihinkään siitä toennut. Ei lukkosulallakaan. Minä jo hikoilin talvitakki päällä eteisessä. Huutelimme hetken eteisen ikkunasta ja sitten päätin hipsiä takaoven kautta ulos. Onneksi on takaovi. Se vaan on sellainen "parvekeen ovi", joka menee kyllä ulkoa käsin kiinni mutta lukkoon sitä ei saa kuin sisältä. 

Uskalsin jättää oven auki kun sovimme, että huoltomies tulee lukkosepän kanssa katsomaan tilannetta ja kun pääsevät sisälle, sulkevat myös terassin oven. Eikä sieltä nyt varmasti juuri sinä päivänä olisi kukaan keksinyt sisälle pyrkiä, mutta silti. Kun kuopus ja esikoinen menivät kotiin äitini ja hänen miehensä kanssa oli ovi jo toiminut moitteettomasti. Minäkin pääsin iltavuorosta nätisti omilla avaimillani lämpimään.
Mutta oli se velho tunne: en pääse pois kotoani!

No, nyt alkoikin sitten minulla viikonloppu eikä tarvitsekaan päästä. Ollaan vaan ja odotellaan vaihto-oppilasta.

18 kommenttia:

 1. No olipa se hyvä, ettei tarvinnut ruveta ikkunasta kulkemaan :) ja että huoltohenkilö tuli niin pian paikalle ja hoiti homman. Omat etunsa siinä on, että asuu vuokratalossa...

  Tuli muuten Ylen uutisissa taas mielenkiintoinen uutinen eteen: Ruotsissa pannaan koulun rehtori tilille, jos joku sairastuu koulun sisäilmasta. Sekö sitten on reilua?? Suomessa jos olis sama tilanne, niin eihän kukaan hakis rehtorin virkoja... Tuossa myös mainitaan se vaikeus saada lääkärit uskomaan, että on oikea ilmiö.
  http://yle.fi/uutiset/sisailmaongelmien_kustannukset_mitataan_miljardeissa__seuraava_virhe_on_ehka_jo_tehty/8594561

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas mielenkiintoinen artikkeli, taas, kiitos! Joku sellainen Ruotsin ja Suomen mallin välimuoto pitäis vissiin olla, koska nyt tuntuu, että kun kukaan ei koskaan joudu vastuuseen mistään, ei asialle myöskään tehdä mitään. Ei ne rehtoritkaan välttämättä tee tai ota tosissaan.

   Joo ei tarvinut ikkunasta luikerrella - mistähän mä olisin muuten edes päässyt... saunan ikkunasta varmaan. Se oliskin ollut näky kun olisin kiivennyt lauteille ja siitä jalat edellä pikkuikkunasta, joka on aika ylhäällä, ulos ja vapauteen ;-)

   Nää on tosiaan niitä vuokra-asumisen hyviä puolia. Ja sanottakoon vielä meidän huoltoyhtiön kunniaksi, että olivat samalla tunkeneet tököttiä vessan ja keittiön lavuaareihin (kun pyysin), vaihtaneet rikkoutuneet pakastimen kahvan (pyytämättä) ja viimeksi taisivat vaihtaa pytyn kannen. Hyvä palvelu!

   Poista
 2. Mulle kävi takavuosina samoin, mutta jouduin tod. soittamaaan töihin ja olemaan poissa. Siellä hupia riitti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä!?! Mä voin kuvitella, että meilläkin olis asiasta vitsailtu aika pitkään ;-)

   Poista
 3. Huh. Mä olen kerran jäänyt Stockalla naistenvessaan lukkojen taakse. Silloin tosin sain itse ruuvattua yhden ruuvin pois ja lukon auki, mutta kyllä siinä vähän pohti, että mitäs jos..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja tässä päivän uutinen http://yle.fi/uutiset/sisailmaongelmien_kustannukset_mitataan_miljardeissa__seuraava_virhe_on_ehka_jo_tehty/8594561

   Poista
  2. Mua aina pelottaa kun kuopus menee ite miesten vessaan, että jos se jää jumiin ja mä en kuule... on se sen verran kuumottava tilanne kun joskus on jossain huoltsikalla tms itekin temponut hetken ovea ja lukkoa!

   Poista
  3. Mä luin tuon, te ootte RH:n kanssa ihana uutisvahti ;-)

   Poista
  4. Lasten kanssa on kyllä ollut jonkun kerran sydän kurkussa joissain paikoissa.

   Uutisvahteja ollaan :)

   Poista
  5. Koita siinä sitten rauhoitella, kun itekin on liki paniikissa. Mut onneks varsin moniin (vessan) oviin pätee se vanha avainkikka ja aukeaa omin neuvoin!

   Poista
  6. Äitit on ovelia ja parhaita!

   Poista
 4. Meillä on ollut tuo sama tilanne aikoinaan kun muutettiin uuteen asuntoon. Ovet olivat ihan "hanurista". Minun piti lähteä kirjoitusten preliminääriin eikä ovi auennut. Onneksi mieheni (silloin vielä poikaystävä) tuli käymään ruokatunnilla ja päästi minut ulos. Mutta ehdin jo viettää tuskaisia hetkiä. Joten ymmärrän tunteesi....Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kamala, mulla ei ollut kun töihin meno ja sieltäkin olis voinut ihan hyvin myöhästyä pari-kolme tuntia ennen kun olis tullu hankaluuksia. Mutta onneksi selvisi tällä tavalla ja takaovikin tosiaan oli lukossa kun kotiin päästiin.

   Sinne myös, mukavaa viikonvaihdetta!

   Poista
 5. Kurja tilanne ja enemmän kuin hyvä että sattui arkena (jos tapauksessa nyt ylipäätään mitään hyvää on) koska viikonloppuna ois voinut olla hankalampi saada korjaajaa.

  Onnea tulevaan viikkoon ja koska en muista niin tuliko tämä tyttö nyt viikonvaihteessa vai vasta maanantaina?

  Mukavaa perjantai-iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja onneksi on takaovi ;-)

   Tyttö tulee huomenna illalla myöhään, joten tässä ehtii vielä puunata Majaa ennen sitä!

   Sinne myös, mainiota viikonvaihdetta <3

   Poista
 6. Olen niin ahtaanpaikankammoinen, että oma huoltomies olisi kuullut vaan kirkunaa puhelimessa jos en pääsisi pois :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla sentään on ihan oma huoltomies ;-)
   Mun pelastus oli se, että tiesin aina pääseväni takaovesta. Ei tullut paniikkia!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana