Sivut

perjantai 11. joulukuuta 2015

Ihmeellinen elämä

Rupesi taas oma elämä tuntumaan helpolta altistuksesta huolimatta. Luin nimittäin uusinta Allergia & Astma -lehteä ja siellä oli artikkeli ihmisallergiasta. Sellaisesta henkisestä minäkin olen kuullut ja toisinaan jopa kärsinytkin, mutta että ihan oikea fysiologinen allergia toisen ihmisen  valkuaisaineille tai rasvahiivoille. Totta se on! Kuulostaa äkkiseltään hupaisalta, mutta miettikääpä rakastumista johonkuhun, jolle olettekin sitten allerginen. Ristus! Mutta vielä pahempaa oli tulossa: myös itselleen voi olla allerginen. Keho voi reagoida myös omiin valkuaisiin, jotka hien mukana nousevat ihon pintaan.

Jos kiinnostus heräsi, kurkatkaa digilehti (näytenumero seuraavan ilmestymiseen saakka luettavissa) ja sivut 28-30.En onneksi ole tälle allerginen


Minä jo aloittelenviikonlopun viettoa. Viikko oli hektinen ja semi-sellainen on tulossa myös viikonvaihteesta. Tänään täytyy käydä naapuripitäjässä anomassa esikoiselle passia ja sitten passittaa hänet bussiin - lähtee kuopuksen isälle. Kuopus meni jo eilen. Lauantaina menen markkinoille myymään ja veljeni kanssa lähikaupunkiin syömään. Hyppään paluukyytiin jo puoli viiden maissa ja jahka pääsen kotiin makaan kuin lahna loppuviikonlopun.

Rattoisaa viikonvaihdetta teillekin!

8 kommenttia:

 1. Ihana kuva kuopuksesta! Kyllä tuollekin varmasti oli hyvä selitys. Aika rankkaa olisi tuo ihmisallergia. Minulla on ollut aikoinaan työkaveri, jonka mies oli allerginen hänen äidinmaidolleen. Oli aika homma varoa aina vauvan puklautteluja, ettei osu miehen iholle. Oman siskonsa äidinmaidolle hän ei ollut allerginen, joten tuo ei minusta kuulostanut ihan hullulta, kun olin jo aiemmin törmännyt tähän.
  Minä olen vähän miettinyt, että pitäisikö sitä jo aloittaa lahjojen ostaminen viikonloppuna....mukavaa lepäilyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle oli ihan uutta moinen - ja äidinmaitoallergiasta en ollut kuullutkaan. Aikamoista voi ihmisen elämä olla!

   Mulla lähti kaamosvalojen laitto vähän lapasesta ... siinä selitys tuolle kuvalle ;-)

   Hmm, oliskohan se jo aika jokunen lahja ostaa? Rauhaisaa eloa ja oloa siitä huolimatta, vaikka kaupoille joutuisitkin.

   Poista
 2. Uskomattomia allergioita, niin sun kuin Sarinkin mainitsemat. Hui! Kyllä olis vaikeita nuokin, yhtään silti sun sairautta vähättelemättä!
  Ihana kaamosvaloukko <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaamosvaloukko poistaa kaamosmasennusta ;-)

   Allergoista: tuossa jutussa mainittiin siemennesteallergiakin. Kondomipakko vissiin lääkkeeksi?!?

   Poista
  2. Todennäkösesti sit on kumiallergiakin? ;)

   Poista
  3. Ehei, toivottavasti ei oo kumpaakin, koska sitten elämä kyllä haisee ja pahasti ;-)

   Poista
 3. Miten voikin ihminen sairastua vaikka minkälaisiin allergioihin. Kummallista, että oma keho yhtäkkiä kuvittelee kaiken mahdollisen olevan vaarallista. Ei ole reilua!

  Sinulla on kyllä upea valoa tuova mies siellä kotona. Tuota kaveria katsellessa ei voi kuin hymyillä leveästi =D

  Ihanaa viikonloppua, tuottavia myyntihetkiä ja makoisaa velitapaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Birgitta!

   Valoa tuova mies kyllä huvittaa minuakin... ihana poika!

   Nuo allergiat kummastuttavat myöskin, ja ajattelen kyllä lämpimästi ja säälien jokaista, joka kyseisistä allergioista kärsii. Kyllä maailma on kummallinen paikka!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana