Sivut


tiistai 27. lokakuuta 2015

Hullun hommaa?

Heh, nyt alkaa mennä jo hörhöilyn puolelle, mutta en voinut itselleni mitään. Luin pienen artikkelin, jossa kerrottiin, että suuri osa avocadon ravinteista on sen siemenessä. No enpä todellakaan ole koskaan ennen edes ajatellut moista, mutta nyt intouduin goolaamaan ja löysin tietoa miten siementä voisi käyttää. Jotenkin siinä sunnuntain toimettomuudessa tartuin heti toimeen raastinrautaan. Siemen muuttui tosi pian hapen kanssa tekemisiin päästyään hassun punaiseksi (tuossa alakuvassa eri aikaan raastetut versiot). Illalla aina ohi kulkiessani pelmuttelin raastetta lautasella ja nopeastihan se tuntui kuivahtavan. Nyt vaan pitäisi keksiä minne sitä tunkisin.





Maanantain aamusmoothieni joukkoon kerkesin jo raastetta piilottaa enkä maistanut sitä oikein mitenkään. Ehkä tätä voi käyttääkin johonkin?

Ja kyllä, tunnen todellakin välillä itseni varsin omituiseksi... ☺ Ja kun samaan aikaan esikoinen harjoitteli kylppärissä nenäkannun käyttöä, oli kyllä meneillään varsinainen friikkishow. 






Avocadosta puheenollen, tein eilen raakaversion avocadopastasta (ja taas raastettiin siemeniä...) En muista mistä olen oman reseptini löytänyt, mutta se muistuttaa tätä. Jälkkäriksi söin sitruksista kakkua, koska pitkästä aikaa jaksoin viikonloppuna leipoa raakakakkua varastoon. Valjun väristä, mutta todella herkullista, kumpainenkin. Jotenkin tämä kellojen kääntely ja alkava pimeä vuodenaika saavat minut taas haluamaan tuoretta ja terveellistä. Harkitsen jopa kevyttä paastoa, mutta se on todellakin vasta harkinnan asteella. 

Vaikuttaako syksy sinuun? Ja jos, niin miten?

16 kommenttia:

  1. Taidan skipata kysymyksen, oon niin paljon asiasta valittanut :)

    Ja kieltämättä hieman hörhöilyn makua ainakin tuolla sivustolla, kun luvataan (ilman lähdeviitteitä) avokadon siemenen tehoavan sienisairauksiin, epilepsiaan, ripuliin, kasvaimiin, näppylöihin ym. ja että "se ehkäisee verisuonisairauksia, sen ansiosta että se sisältää aminohappoa"!! Ja lopuksi vielä että käytetään hiirenmyrkkynä...

    Mutta makkarakin kuulemma aiheuttaa syöpää. Just söin metrin mustaamakkaraa. Varmaan kuolen kohta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi hiirenmyrkky- ja ummetuskohta vähän mua nauratti... mutta kävin mä muillakin sivuilla ;-)

      Mä oon antanut itelleni nyt vaan luvan mennä aikasin nukkumaan ja olla horteessa iltaisinkin. Minkäs sille mahtaa, tää nyt on tätä!

      Poista
    2. Anteeksi Marjaana, mutta nyt....vihdoinkin on löytynyt luonnontuote joka parantaa mun kaikki vaivat! Epilepsian, ummetuksen, kolesterolin, ylipainon, ja silloin tällöin ilmestyvät näppylätkin :D :D Jihuu! Mä rupeen syömään pelkkiä avokadon siemeniä, AM syököön sen muuten.
      Anteeksi, mutta noi on vaan niin uskomattomia juttuja :D
      Täytyy vaan varoa, ettei tee siitä tota hiirenmyrkkyä, ties miten se vaikuttaa muhun ;)

      Poista
    3. Toi oli mustakin ihan mahtava artikkeli, siksi sen linkkasinkin teidän ihanien mediakriittisten lukiojoitteni iloksi. Itekin mietin, että jos vaan muljauttelis kivet menemään sellasenaan ;-)

      Poista
    4. Niin siis mä unohdin kiireessäni (mulla kun ei tätä aikaa ole) kirjoittaa, että tää mun epilepsiahan kai paranis myös sillä, kun hävittäisin tuon meidän oman modeemin ja rupeaisin käyttämään naapurin langatonta verkkoa :D

      Poista
    5. Sitä ei tiedä ennen kun kokeilee ;-)

      (Ei niin, että yllyttäisin rikokseen, mutta muistaakseni siitä on olemassa joku ennakkotapaus, että ei edes saa pahasti rapsuja käyttäessään naapurin vekkoa, koska jos naapuri on niin pöhkö ettei suojaa omaa verkkoaan, niin voivoi ;-)

      Poista
  2. Kyllähän se vaikuttaa.

    Saatan kokeilla tuota kakkua sitten joskus sairaslomalla.. jos vain pystyn :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä rakastan sitruunakakkuja ja tätä voi syödä hyvällä omallatunnolla. Täksikin päiväksi otin palan pakkasesta sulamaan päiväkahveille.

      Poista
  3. Mä olen niin syksyfriikki, että alan aina kovasti suunnitella kaikkea touhuamista, kuten toiset vuoden vaihteessa. Huomaan myös kaipaavani kevyempää ruokaa ja kasviksia. Tosin nyt kun siippa tulee illalla kotiin, ei voi elää pelkällä salaatilla. Eihän mies sellaisella elä! Tuota nenäkannua toiset kehuvat kovasti, mutta en ole vielä itse kokeillut vaikka lääkäri sitä suosittelikin. Nyt on käsi teipattuna, jotta kyynärpään särky helpottaisi ja olen saanut ohjeet miten sitä kättä pitäisi iltaisin hieroa ja antaa lämpöhoitoa ja kylmähoitoa. Ennenhän näillä annettiin läheti fysioterapiaan, mutta nyt pitää hoitaa itsensä itse kuntoon. Mä kyllä luulen, että harvassa ovat ne ihmiset, jotka oikeasti kovasti jaksavat vielä iltaisin jumpata ja hieroa itseään. Mä en ainakaan jaksa. Siis kädessä on luultavasti tuo tenniskyynärpää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tenniskyynärpää on viheliäinen vaiva. Meidän ammatissa oikea riesa. Toivottavasti tokenee pian, mutta en mäkään kyllä jaksais kauheesti illalla enää tehdä kropan eteen mitään. Sen näkee siitä, että leuat ja niskat on ihan jumissa ja vaikka tietää, että pitäis jumpata, ei vaan saa aikaiseksi. Mieluummin kömpii peiton alle ja lukee...

      Mä en ole nenäkannua käyttänyt kun kerran ja jäi siihen vaikka ehdottomasti tekis mulle hyvää. Ihminen ei aina oo rationaalinen olento ;-)

      Poista
    2. Mä täällä taas, hei :)
      Nenäkannu on jees, mulla on sellainen ja kun kerrostalossa asun, niin varsinkin talvella on nenä järjestään tukossa aamuisin. Helpottaa oloa, mutta vaatii kieltämättä vähän harjoittelua sen käyttö.
      Isäpuoli käyttää sitä säännöllisesti joka aamu ja vannoo sen nimeen ihan kympillä.

      Ei kun reenaamaan :)

      Poista
    3. Gnjäääh... mä oon kerran koittanut kun esikoinen oli mun mahassa ja meni niin pahasti pieleen etten oo vieläkään toipunut. Käyttäkään poika mun kannua, kuulin eilenkin sen tuhisevan vettä pois illalla, joten taitaa tosiaan käyttää sitä joka ilta!

      Poista
    4. Meillä kans tyttö käyttää aika usein, ja mieki viimeks eilen, kun tuntui flunssaiselta olo. Se kummasti pyyhkii pois kurkkukivut ja muut kurjat oireet.

      Poista
    5. Miten mäkin uskaltaisin taas koittaa?

      Poista
  4. Mä luulin, että sitä siementä ei edes vois syödä. Kun joissain siemenissähän on jotain tosi myrkyllisiä juttuja, jos ne hajoittaa. Oliko nyt joku nektariinin siemen tai jotain. Että jos syö kokonaisena, niin ei mitään vaaraa, mutta jos hajoittaa, niin sitten voi olla jopa hengenvaarallista. Tosin en tiedä, onko nekin jutut liioiteltuja. Mutta avokadoista tykkään muuten tosi paljon, mutta ei ole ikinä pukannut pieneen mieleenkään, että voisi olla syömäkelpoista se siemen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No en mäkään ole edes aavistellut, että sitä voisi jotenkin käyttää. Aina oppii uutta, hassuakin tietoa!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana