Sivut

maanantai 10. elokuuta 2015

Reissua pukkaa - ja kukkaa

Reissuja pukkaa nyt joka suunnasta. Mutta loppuvuoden olemme sitten tiiviisti kotosalla. Lauantaina haimme kuopuksen kotiin ja kävimme samalla isäni siskon kesäpaikalla. En ole heitä nähnyt ainakaan kolmeenkymmeneen vuoteen. Lapsuudesta on joitakin muistoja, mm. pariisilaisnalle, jonka tädin mies toi tuliaisiksi minulle. Sillä oli hienot skottiruutuiset korvat ja kovin hiutuneeksi sen rakastin aikanaan. Nyt kun isäni tammikuussa kuoli, löysin hänen siskonsa yhteystiedot ja soitin hänelle tiestysti ilmoittaakseni asiasta. Kävimme kuulumisia ja historiaa läpi muutenkin ja olemme pitäneet yhteyttä siitä pitäen. Heti alkuun saimme kutsun kesäpaikalle, joka ei ole kovin kaukana meistä. Nyt saimme vierailun toteutettua ja oli ihanan lämmin vastaanotto.Kukkaa pukkaa.
Tämän sai kuopus kun koulu loppui.
Siemenpussi meni hukkaan - auttakaa onnetonta:
mikä tämän nimi on?Söimme yhdessä, oleilimme leppoisasti ulkona ja jutustelimme. Oli helppoa olla, kaikilla. Pojatkin sujahtivat siinä sivussa. Muistelimme myös vähän isääni ja hoksasin muuten sellaisen ihanan asian, että uurnalehto, jonne isäni tuhka on siroteltu, on oikein perinteistä kangasmaastoa ja mustikanvarvut siellä hyvin kasvavat. Isäni oli innokas marjastaja, joten paikka on hänelle mitä parhain. Niin oli tuokin mökkipaikka, taidamme ottaa ensi kesänä uudestaan.Krassikin aukesi viisi päivää synttäreideni jälkeen!On ollut ihana loma ja upea varsinkin tämä viimeinen viikko osittain ilman lapsia. Mutta oli kyllä mukavaa saada molemmat kotiin ja opetella vähän arkea. Kelpaa huomenna palata töihin ja poikien koulun penkille!

6 kommenttia:

 1. Mie väittäisin tuota kukkaa joksikin unikoksi, lehtien perusteella. Googlettelin pikaisesti, mutta google antaa "unikko" -hakusanalla vaan sitä Marimekkoa enimmäkseen :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun siemenkotakin näyttää siltä ja ystäväkin arveli. Täytyy kysäistä vanhempainyhdistyksen kokouksessa tänään - jos joku muistais, sieltä ne tuli. Toinen kukka on upean viininpunainen!

   Poista
 2. Hauska hipsuhaitulaunikko, ihan selvästi :-D No joo, ei hajuakaan....
  Vanhojen sukulaisten näkeminen on sydäntälämmittävää...siis jos se on sitä. Mutta nyt siis ilmeisesti oli ja se on ihanaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vanhojen sukulaisten näkeminen voi olla vaikeaa ja vaivaannuttavaa, mutta nyt onneksi ei!

   Hipsuhaitulaunikko - se se on ;-)

   Poista
 3. Sulla oli hyvä kesä ja lomat :-)
  Niin täälläkin, mitä nyt viimepäivät liika kuuma...huh.
  Hyvää arkea, töihin ja kouluun paluuta!
  -a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tää kesä on sitten ollut sun mieleen, kun muutoin ei ole ollut liia kuumasta tietoakaan!

   Mä nautin koko kesästä ja nyt näistä viime päivistä ihan erityisesti.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana