Sivut

perjantai 21. elokuuta 2015

Neljän päivän vapaa

Minulla alkoi eilisen iltavuoron jälkeen peräti neljän päivän viikonloppu. Menen seuraavan kerran töihin vasta tiistaina. Koska teen nelipäiväistä viikkoa ja ensi perjantaina on koulutuspäivä, on toimittava näin. Edelleen koitan saada ylityötunteja pois ja voi olla, että pitää pitää vielä vaikkapa keskiviikko vapaata myös. Ei kyllä yhtään haittaa näillä keleillä; aion olla paljon ulkona, tankata d-vitamiinia, rauhaa, omaa aikaa. Esikoinen on kotosalla - ja sekin menee lauantaina mummille yhdeksi yöksi - mutta kuopus jo lähti isälleen.

Oli sekin show. Kuopuksen matkaan saaminen. Minä olin iltavuorossa eilen, ja se oli viimeinen laatuaan. Tästä lähtien olen tiistaisin illassa ja torstaina sitten olen itse viemässä poikaa pikavuoroon. Vaikka eipä sekään tällä kertaa olisi auttanut: moka oli minun. En ollut tarkistanut aikataulua vaan lähetin kuopuksen ja ystäväni samaan aikaan pysäkille kuin viimeksi sinne mentiin. Bussi oli jo ajanut ohi, oli vaihtunut kesäaikataulusta talvisellaiseen. Voi kökkö! Ystävä sitten soittamaan että mitä tehdään. Minä kurkin juna-aikatauluja ja mietin miten nopeasti saisin esikoisen kiinni ja reagoimaan ja saattelemaan kuopusta junalla. Siinä matkalla nimittäin on yksi vaikea vaihto eikä se ihan kylmiltään olisi kuopukselta yksin onnistunut.

Aika meni kuitenkin niin tiukille, että ystävä ehdotti ajavansa kuopuksen sinne vaihtoasemalle ja huolehtivansa oikeaan junaan. Ihana ihminen! Kuopuksen isän taas lupasi olla pääteasemalla ja laiturilla vastassa, joten kuinkaan ei käynyt, vaikka säätämiseksi vähän menikin. 

Mutta opinpahan olemaan tarkkana aikataulujen kanssa. 


***

Hmm, taisin varata meille Kreikan matkan ensi kesälle...

6 kommenttia:

 1. Hupsista, miten siinä niin kävi, että nuin vain Kreikan matka :)
  Eikähän sitä voi ymmärtää että on tullut aikatauluissa talvi, kun ulkona on ihan kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä yleensä olen sellainen, että tarkistan kaiken sataan kertaan, mutta nyt en tarkistanut. No, onneksi ystävä on ihana ja auttoi.

   Ruvettiin sen kanssa jo alkukesästä puhumaan, että pitäis kyllä päästä taas porukassa Kreikkaan ja vähän olen pistänyt sukan varteen lomarahoista ja sillei. Nyt voin maksaa ennakkomaksun ihan säästöistä ja loppuerää varten saan taas säästettyä matkan varrella, kun erääntyy vasta toukokuussa. Että niin kävi...

   Poista
 2. Minulla on nyt yhdentoista päivän lomasesta toinen päivä menossa. Sunnuntaina on esikoisen häät Tampereella, maanantaina jatketaan lomailemaan Turkuun, josta tulen takaisin vasta seuraavana sunnuntaina. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nauti lomasta, juhlista ja ole ylpeä äiti!!!

   Ja kelit ei voisi olla paremmat.

   Poista
 3. Sun ystävä on kyllä niin Ystävä! Taputukset hälle.
  Kreikanmatka....oiiiih <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mä laskin, että jos pistän koko ajan vähän syrjään niin saan kyllä matkan säästettyä ja lomarahoista sitten eläminen siellä. Oli alkukesä niin shokkihoitoa tällaiselle aurinko- ja d-vitamiiniaddiktille, että päätös oli helppo tehdä.

   Niin, ja ystävä on ihana, sen kanssa on helppo myös matkustaa, pojatkin tykkää ja se pojista.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana