Sivut

perjantai 28. elokuuta 2015

Kiva vapaapäivä

Lähdin eilen pienempään lähikaupunkiin vietyäni pojat kylille ja kouluun. Toinen pupuistamme - tietysti se, joka asustelee sen seinän takana jonka vieressä nukun - on ruvennut rellestämään. Olen laittanut sellaisia pieniä toisiinsa kiinnitettäviä kaltereita listojen eteen, ettei jyrsisi niitä. Nyt tämä eläin on oppinut kalisuttamaan kaltereita niin, että irtoavat toisistaan ja pääsee käsiksi hampaiksi jalkalistaan. Ei hyvä. Puhumattakaan siitä järkyttävästä äänestä, joka touhusta tulee. Ärsyttävää, varsinkin kello viiden aikaan yöllä. Kävin ostamassa puutarhasäleikköä siihen eteen, että meteli laantuisi ja jyrsiminen vähän vaikeutuisi tai kohdistuisi sallittuun kohteeseen eli tähän uuteen aitaan. Ihanat lemmikit!Aika söpö se silti on!Muutakin asiaa oli samoille seuduille, joten hoitelin ne ja ajelin sitten takaisin kotikylään. Kävin kirpparilla kahvilla ja juutuin juttelemaan liki tunniksi yhden mökkiläispariskunnan ja heidän paikallisen veljen kanssa. On täällä vaan mukavaa - ja siemennäkkäri ja pulla olivat herkullisia. Kun kuopus pääsi koulusta, karautimme mustaviinimarjojen keruuseen. Niin kurja oli sato, pieniä ja kurttuisia marjoja, että luovutin aika nopeasti. Vadelmia keräsin vähän samalla ja molempia jäi ihan pikkuisen pakkaseenkin heti syötyjen lisäksi.

Illemmalla ystävä tuli tyttärensä kanssa viettämään läksiäisiä, koska tyttö on lähdössä Irlantiin useammaksi kuukaudeksi. He toivat oivan keiton vasta-avatusta uudesta kiinalaisesta ravintolastamme ja esikoinen oli leiponut mustikkapiirakan. Leppoisa päivä, leppoisa ilta. 

Ja kohta onkin jo viikonloppu!

4 kommenttia:

 1. Ooh, Irlantiin! Sinne mäkin vielä joskus menen.... kuten myös Skotlantiin.
  Puput on kyllä aikamoisia yökouhkaajia. Uskomattoman metelin saavat aikaiseksi. Meillä aikanaan keksivät takatassurummutuksen yöaikaan, eikä mikään auttanut.
  Ihania tollaset ex-tempore-jutteluhetket!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kuulostelin, että teilläkin oli sellainen tässä ihan taannoin?

   Joo noi kyllä osaa mekastaa, mutta onneks ei tömistä öisin, eikä tosin päivälläkään. Ihan pari kertaa on jostain varotellut kaveria rummuttamalla (mm Ihan Kauhena Pelottavasta Valkoisesta Tyynystä).

   Poista
 2. Vapaapäiväsi kuulostaa hyvältä! Minulla on lomasesta vielä muutama päivä jäljellä. Erittäin onnistunut lomanen on ollut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin olen postauksistani ymmärtänyt. Jatka vielä nauttimista ja lomailua!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana