Sivut

lauantai 25. heinäkuuta 2015

Vielä on kesää jäljellä

Tänään on se päivä, kun Jaakko heittää kylmän kiven. Muistan sen aina siitä, kun äidilläni on syntymäpäivät. Onnea äiti! Tosin tänä vuonna ei kuulemma heitä, tai ei tarvitsisi ainakaan, kun järvivedet eivät ole liiemmin edes lämmenneet. Tosin minä en kyllä ui muutoin kuin viime kesän kaltaisina erityiskesinä, joten minuun se ei niin vaikuta. Mutta ei tosiaan ole tullut oltua uimarannalla kertaakaan tänä kesänä. Ehkä tänään, kun on luvattu hienoa keliä? Kun ensin olemme hionneet naapurikylän kylätapahtumassa, suunnittelimme menevämme sinne pyörähtämään ja ainakin kahveille synttärisankarin ja hänen miehensä kanssa.


Piti vielä laittaa oikein kuva torstaina leipomastani suolapähkinä-suklaakakusta (tosin vuoassa vielä), jos joku innostuisi kokeilemaan myös. Vaikka olemme esikoisen kanssa melkoisen persoja makealle, emme ole vieläkään saaneet tuota täysin tuhottua. On sen verran ällömakeaa - mahtava mainospuhe, eikö vaan? Kuopus tyytyi yhteen puolikkaaseen palaan ja luovutti sitten. Yksi eksistäni kuvaili kaikkea yltiömakeaa, vaikkapa liköörejä, kakkuja jne osuvasti: se on sellaista, että on perskarvat tahmeina. No, tämä on!

Kirpparikuulumisia sen verran, että pöytä on varattuna vielä tiistaihin saakka, ja nyt on jo jonkun verran tavaraa lähtenyt. Kuopuskin on tienannut jokusen euron omilla leluillaan. Ja minä koruilla, tavaroilla ja vaatteilla. Mutta vielä saisi vajeta, totta tosiaan. Omilleni olen silti jo päässyt ja voitollekin. Itse asiassa olin voitolla jo ennen kun asetin tavaran tavaraa esiin, koska pari ystävää kävi niin sanotusti syömässä kuormasta. Mukavaa ajanvietettä, on siellä tullut käytyä joka päivä vähän oikomassa ja tarkastamassa tilannetta. Täytyy ehdottomasti ottaa uusiksi joskus talvella, koska suksia ja luistimia ja sen sellaisia on varastossa useammatkin. Hrrr, mutta eipäs puhuta talviulkoiluvälineistä yhtään sen enempää... niin, ja anteeksi taas mahdollinen korvamato!

8 kommenttia:

 1. Äiti kiittää onnitteluista!
  Taisit ehtiä ensimmäiseksi. Yksi sähköposti serkulta ja tekstiviesti sisarelta on tullut.
  Niin ja pari paperikorttia posti on tuonut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ihmiset muistaa! Ihanaa, varsinkin ne paperikortit.

   Poista
 2. Korvamato on oikein sopiva!
  Naurattaa tuo perskarvat tahmeina; aika kuvaavaa kyllä :) Kakku olis ihan mun juttu, mutta kun pähkinä ei meillä käy ja itselleni en kyllä leivo! Täytyy keksiä joku muu versio.
  Ihanaa ja puuhakasta viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonhan voi tehdä pelkkään keksipohjaan ja jättää suolapähkinät pois, Joku kermajuttu vois "keventää" suklaista makua tuossa päällä pähkinöidne sijaan? Mutta menis kyllä ihan sellaisenaankin, tosin tosi tosi ällömakea olis kyllä ilman sitä suolapähkinöiden tasapainottavaa vaikutusta. Joten perskarvat tahmeina, todellakin ;-)

   Poista
 3. Perskarvat tahmeaksi - kakku :D Täytyy kokeilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ehdottomasti sellainen, ja kokeilemisen arvoinen!!!

   Poista
 4. Jaa, nytkö ne vedet taas kylmeni. Mie vasta eilen kastauduin meressä. Leväpuurossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä sentään oot kastautunut. Me ei edes päästy rannalle, tai kuopus pääsi, kun se meni yökylään kaverilleen joka asuu rannalla. Mutta minä en.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana