Sivut

torstai 25. kesäkuuta 2015

Pride-hengessä ja vähän muussakin

Päätin minäkin osallistua yhteisötaideprojektiin Pyykkinaru sateenkaaren väreissä ihan omalla tavallani. Totta kai tuen ihmisten samanarvoisuutta, eikä meidän vaatekaapista ollut homma eikä mikään löytää kaikkia värejä. Myös pojat tykkäävät väreistä.


Mennäänpä pride-teemasta ihan tavalliseen heteronormatiiviseen ajatteluun. Viime viikon fiaskosta sillä saralla vastasi Timo Hännikäinen. Tämä esseisti ja "älykkö", joka toteaa Ilman -kirjansa julkaisemisen yhteydessä seksinpuutteen vieneen elämänilon ja lähes mielenterveyden. No, sen kyllä huomaa! Koska naisilla on seksuaalinen valta, niinpä töräytän vähän ja vuodatan kännissä frustraatiotani muun muassa väkivallan uhreja auttavan Naisten linjan Facebook-sivuille. Tiedättekö mitä: tämä teki minut ihan hurjan vihaiseksi. Jo Ilman -kirjan ajatukset ja sen tiimoilta annetut haastattelut saivat minut väistelemään kyseisen herran edesottamuksia missä ikinä niihin törmäsinkään. Mutta tämänkertainen irrottelu on osoitus siitä, että se puute tosiaan vei jotain varsin oleellista: empatiakyvyn, soveliaisuuden ja - no, sen järjen.

Hännikäinen samaistaa seksin epätasaisen jakautumisen taloudelliseen ja poliittiseen epätasa-arvoon. No, jos poliittinen ja taloudellinen valta on miehillä, niin en vaan ymmärrä, miksi nousee niin hirveä haloo siitä, että seksuaalinen valta olisi naisilla? Minun puolestani olkoon niin, mutta ei totisesti näiden miesten, koska onpa tässä yhteydessä ehdotettu kunnallisia bordellejakin (ajatus lienee alunperin Linkolan, jos en nyt ihan väärin muista) helpottamaan markkina-arvoltaan ei-niin-hottien miesten oloa. Perusteena "koska seksi on välttämättömyys". Jaa-a, minä en ihan heti tuota purematta niele: sooloseksikin on keksitty, vetäkää miehet käteen. Tai siis Hännikäinen, jos tarkkoja ollaan. (Anteeksi, kaksi rakasta mieslukijaani.)

Käyköhän minun nyt huonosti kun TH seuraavan kerran juo liikaa viinaa? Saankohan törkyviestejä blogiini - joka onkin ainoa sosiaalisen median muoto jota harrastan.

8 kommenttia:

 1. Joo, en voinu ees lukea noita juttuja loppuun... mikä ääliö. Onneksi kaikki miehet ei oo tuommosia. Ja toisaalta, hyvä että purkaa frustraationsa kirjallisesti, eikä lähde raiskaileen naisia.

  Oon joskus kuullut väitteen, että naisia ei voi päästää esim. lentäjiksi tai muihin tasaista tarkkaavaisuutta vaativiin hommiin, kun niillä on raivokausi kerran kuussa, mutta miehethän ne tasapainottomiksi tulee, jos ei saa naista, näköjään :D Ihminen on eläin, ja jotkut ihmiset enempi eläimiä kuin toiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ihmisen todellakin enemmän kuin toiset! Tuo tapaus sai mut jostain syystä tosiaan ihan hirmu vihaiseksi, vaikka yleensä en kauheasti ärsyynny enää mistään. Liekö se raivokausiaika vai mika ;-)

   Poista
 2. Aaaargghhh "Herra" Hännikäiselle!!!!!
  Jeet sun omalle taideprojektille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. MÄ irrottelin omassa kylppärissä ;-)

   Poista
  2. Juu, näin mä arvelin ja siks se olikin niin kiva homma. Hymy huulilla sulla "omassa kotona" ja meidän iloksi ;)

   Poista
  3. Ihan varta vasten ripustin narunkin ja kaivoin pari vaatetta pyykkikoneesta!

   Poista
 3. Arvaapa, naureskelimmeko Timolle silloin kun kirja ilmestyi? Hän on nimittäin ex-työpaikan kanta-asiakas. Aioimme kutsua hänet puhumaan asiasta Mies-teemaviikoille, mutta se oli kai jonkun pomon mielestä liian härskiä :) Muistaakseni Timo on kyllä sittemmin puhunut joissain muissa kirjaston jutuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi voi, olisitte vaan kutsuneet ;-)

   Ihan mahtava anekdootti!!!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana