Sivut


lauantai 20. kesäkuuta 2015

Keskikesän juhlaa

Kirjoitin eilen, että "pääasia, että molemmat pojat ovat kotona". No, esikoinen lähti sitten kuitenkin torstaina kaverilleen ja viihtyikin siellä aina tähän päivään saakka. Eikä ihme, meille esiteltiin paikkoja kun vein hänet, ja kaverinsa asustelee kesät ulkorakennuksessa saunan kupeessa. Pojilla oli oma ulkovessa ja uima-allaskin. Perheen äiti on yläasteemme erityisopettaja ja kysyin häneltä, että onko nyt ihan varma, että haluaa "töitä kotiin lomalla". Nauratti kovin ja totesi, että hänellä ei kyllä olisi varmasti mitään annettavaa esikoiselle. Niinpä jätin jälkikasvun hyvillä mielin ja annoin sitten olla pidempäänkin, kun kaikille osapuolille se tuntui sopivan. Me saimme kuopuksen kanssa kahdenkeskistä aikaa ja käytimme sen muun muassa katsomalla Taru sormusten herrasta - trilogiaa. Hobitit oli jo katsottu isän kanssa.



Hassu sinitukkainen
vastustajani



Muutoinkin oli varsin leppoisaa loikoilua. Pelasimme lautapelejä ja kävimme vähän terassilla vuolemassa synttärilahjaksi saadulla puukolla kun sää antoi myöden. Tuo on perinteisesti sellaista isä-poika -hommaa, mutta sujuu se äidiltäkin. Minähän olen vasenkätisyyteni vuoksi ollut puukäsitöissä tekstiilitöiden sijaan, joten ei ollut minkäänlaista ongelmaa. Hiukkasen "teroitettiin" puumiekkaa ja jousipyssyn nuolia. Ihanaa!


***

Juhannuksen kunniaksi vähän kansanperinnettä. Suomi on väärällään rivoja paikannimiä. Tässä Nyt:in jutussa oli jokunen uusikin minulle. Pallivahan koulu?!?

6 kommenttia:

  1. Tuun nyt ryöppykommentoimaan(aiemmin viikolla en oo jaksanut/ehtinyt kun kävin ottamassa rosvoja kiinni):

    17.6. Oikea asenne. On aika käsittämätöntä miten porukka kitisee kitisemistään säästä ja siitä miten masentavaa/ joku muu mikä negatiivinen termi se on. Sit kun on lämmin niin on huono asia sekin. Jos sataa niin huono. Jos tuulee niin huono. Ei mene lanttuun sellainen vininä kuin jostakin hiivatin säästä, johon kukaan ei voi vaikuttaa mitään.

    19.6.
    Mitä nuo kaikki kahvi(?)asiat on? Oletko maistanut almondyn salmiakkikakkua? Se on aika jännän hyvän makuista.

    20.6. Katsoin ensin että tuo on pöytägrilli. Kuvan suurentamalla totuus paljastui. Mietityttikin miksi se on teillä köökin pöydällä.

    Hyvää juhannusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, saitko monta rosmoa?

      17.6. Mulla on yksi "tuttu" aika lähellä, joka ensin valitti jo toukokuussa, miten hänen kämppänsä aina kesällä kuumenee pätsiksi - ennakkoon siis jo pelkäsi kesää. Nyt, kun ei ihan hirveesti oo kuumentunut, se - kas kas - valittaa, miten kylmä on ja kulkee myssy päässä...

      No, kukin tavallaan. Mä nautin kun on loma, oli keli mikä hyväänsä. Eilen lähdettiinkin sitten kuopuksen kanssa ex tempore ystävän mökille ja vaikka siellä oli kylmä, nautittiin hurjasti. Yölläkin tuli hyvin uni, kun makuupussin ulkopuolella oli viileää.

      19.6. Mä ensin lämmitän veden vedenkeittimellä (joka ei näy kyvassa). Samaan aikaan jauhan pavut tuolla oikeanpuolimmaisella vempeleellä, joka näyttää avaruusraketilta. Sitten laitan jauhetun kahvin ja veden pressoon - tuossa keskellä. Sillä aikaa kun hautuu, lämmitän ja vaahdotan maidon tuolla vasemmanpuoleisella maidonvaahdottimella ;-)

      En oo maistanu salmiakkia, mutta muita Aldondyjä olen, joten tykkäisin varmaan tuostakin. Njam!

      20.6. Joo ei, grillattiin sitten mökillä ihan takassa. Tuota laivanupotusta nyt voisi pelata paperilla ja kynällä, mutta arvaat, että kun saatiin tuo muovihirvitys synttärilahjaksi, niin on pienelle pojalle paljon paljon kiinnostavampi tapa.

      Niin, ja hyvää juhannusta sinnekin!

      Poista
  2. Koetan tässä saada omankin bloginkin taas päivitettyä - jotta pystyy paremmin hahmottamaan mistä oikein on kyse, mutta tuohon sääasiaan (17.6.). Olen myös niiiin täynnä niitä säästä valittajia, ettei tosikaan. Nyt on kesä ja sillä siisti. Mitä väliä mikä keli on. Vaatetta päälle ja sillä siisti. Johtuisko asenne siitä, että oon kesän lapsi :D
    Olin viime viikon reissussa; jokavuotinen yhdistetty huvi- ja työreissu, täydellinen pään nollausreissu. Tänä vuonna tultiin reittiä Lappeenranta-Virolahti-Helsinki. Osa teki koukkauksen Viipuriin.
    Viikon suosituin asuste oli crocsit, villasukat, sortsit ja untuvatakki :D
    Tuuli oli koko viikon niin hirvittävä, että tukka oli lähteä päästä - mutta aurinko paistoi niin, että kotona oli ilme "missähän sitä on oltu, kun rouvan nenä punoittaa tuolla lailla" :D
    Että semmoinen keli. Mutta hauskaa oli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nenänpunoituskeli ;-)

      Ihanaa, että reissu oli onnistunut ja nollaava. Kelit on pukeutumis- ja asennoitumiskysymys. Nythän oli suorastaan lämmintä juhannuksena jos vertaa viime vuoteeen. Meillä on aurinkokin paistellut ihan mukavasti välillä, joten kyllä sitä kesän tuntua saa aina tuolloin tällöin. Ja ihan varmasti se sieltä vielä tulee lämpimämpikin aika. Sitten en kyllä suostu kuuntelemaan yhtään valitusta liian lämpimästä, grrrr!

      Poista
  3. Keleist mie piän, kunhan ei tuule niin että tukka lähtee eikä sada kauheesti. Ihanaa, kun ei ole helle! Näin kyllä semmosen vitsikuvan, jossa sanottiin, että alkaa olla ikävä kuumista keleistä valittamista :)

    Apua, kone huutaa taas, mutta vielä sanon, että Hobittia en oo kattonu mutta TSH;n jotku jaksot oli kyllä minusta kauhean pelottavia... ja että mejänki lapset on nukkunu paljon saunakamarissa viime aikoina, kuopus koko ajan ja oon ihmetelly, miten se uskaltaa siellä yksin, kun vähän aikaa sitten pelkäs nukkua yksin omassa sängyssään... ulkovessakin olis käytössä, mutta eipä ne taida sitä käyttää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On muuten ollut ihan hitsin tuulinen alkukesä, mutta nyt on hetken aikaa ollut ihan siedettävää siinä suhteessa!
      Mä en kyllä kaipaa kuumista keleistä valittamista ;-)

      Me katottiin yhdessä noi Taru sormusten herrasta ja tarkkailin kuopusta. Ei kuulemma ollut liian pelottavia ja kehonkielikin kertoi samaa. Vähän kyllä hirvitti etukäteen - niin kuin mua aina. Jokohan mä uskaltaisin kohta antaa kattoo Potterit? Ehkä vuoden päästä!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana