Sivut

tiistai 9. kesäkuuta 2015

Hyvä tuuli, paha tuuli

No kyllä me itse asiassa uskaltauduimme tuulesta huolimatta sunnuntaina terassille. Ja nimenomaan siihen, koska pahimmat puuskat eivät talon viereen asti ulotu. Testasimme riippumaton ensimmäistä kertaa tänä kesänä, ja kuopus ostamansa vesipyssyn. Sillä oli hyvä kastella myös kukkasia. On mukavaa, kun on piha jonne parkkeerata. Eilenkin vielä tuuli, mutta hetken tarkeni hyöriä siellä myös. Ja pystyi. Hyttyset ovat nyt nimittäin toden teolla löytäneet tiensä meillekin, mutta niitä ajatellen tuuli tietysti on hyvästä: karkottaa vähän.Vasemmanpuoleisesta kuvasta näkyy, että jonkin verran oli tuulta.


Minun oli ihan pakko tehdä tutkielma tulppaaneista, jotka ovat pudottamassa terälehtiään. Kaikki ovat aivan eri näköisiä.

On se luonto ihmeellinen!                                                                                                                         

***                                                                                                                                                          
                        
Ja ihmeellinen on kuopuskin: "Äiti, voisko pupuille laittaa seuraavana juhlapyhänä vaatteet? Vaikka pienen kauluspaidan, farkut ja kravatin, vaikka se kyllä laahais maata!"  (Kiitos vaan A. tonttulakki-ideasta, luulen, että tämä on sen peruja...)

Se myös piirsi jatkoa edelliseen sarjakuvaan. Tällä kertaa oli vuorossa Ville Vajaan tarina.                                                                                                                         

10 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hienot tulppaanit! Kyllä ne on sitten kauniita ihan viimeiseen asti... just eilen pohdiskelin miehelle pihalla, että vois oikeesti laitella tulppaaneita enemmän pitkin pihaa, kun ne on niin hienon näkösiä ja kukkii aikaisin.

  Hauska tuo tuulikuva, kun vesi menee vinoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä ihailin eilen sitä sun repaleista tulppaania!

   Siinä menee sekä tukka että vesi vinoon ;-)

   Poista
 2. Hauska toi vinovesi.
  Ja tulppaanit, wau! Eilen ajelin töistä kaupungin läpi ja huomasin valtaisan kasan irtirevittyjä tulppaaneja; kaupungin puutarhurit vissiin vaihtaa kesäkukkiin. Mietin vain, että tulppaanit olis olleet vielä viikon verran ihan kauniita, just tollasia repaleisia ja hienoja.
  VIlle Vajaa rules!
  H

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin nautin noista, vaikka ovatkin jo kohta pudottamassa lehtiään. Puutarhurit on turhantarkkoja tässä asiassa ;-)

   Oli muuten tosi tuulinen päivä.

   Vinovedestä saisi varmaan jonkun sarjakuvahahmon!

   Poista
 3. Todella kauniit tulppaanit! Tulppaani on yksi mun suosikkikukista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, helppo ja kaunis kuin mikä!

   Poista
 4. Kyllä oma piha on ihana. Siinä voi aina vähän haistella päivän ilmaa ja meillä se on hyvä pieni ulkoilualue Ekalla. Tosin eilen jäi ulkoilut vähiin, kun Eka oli esikoisen kanssa ulkona ja lähistöltä karannut koira hyökkäsi kimppuun. Tuloksena 4 puremareikää, 2 kyljessä ja 2 kaulassa. Kahden tunnin nukutus eläinlääkärikeskuksessa ja kolme erilaista antibioottia ja kipulääkettä suoraan suoneen sekä haavojen hoito. Onneksi löytyi hyökänneen koiran perhe ja maksaja kaikelle tälle. Ja mikä tärkeintä; Eka paranee! Nyt 10 päivää sellainen suppilo päässä ja kipulääkettä joka päivä. Mutta häntä heiluu ja silmä on kirkas. Nyt on vain mietitty, että tehdäänkö rikosilmoitus vai ei. Eläinlääkäri oli sen kannalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Eka parkaa! Toivottavasti se toipuu nopeasti, tötterö on hirmu inhottava ainakin aktiivisille kavereille.

   Täytyyhän noiden ainakin maksaa ja oppia pitämään koiransa kiinni, hyvänen aika!

   Mukavaa loppuviikkoa joka tapauksessa ja ekstrahali Ekalle <3

   Poista
 5. Hyytiäisiä ei näillä selkosilla ole. Toki niitä on muutama lennellyt mutta kiusaksi asti niitä ei vielä ole ja hyvä niin. Mitä taasen tuuleen tulee, niin tänään oli ensimmäinen "leppeiden tuulien" päivä ja ilma oli jopa siedettävä. Tähän asti kun tuulet ovat olleet järjestään pohjoisen puolella ja ilma kaikkea muuta kuin kesäinen.
  Pusuja, haleja ja mystisiä käden liikkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ne kädenliikkeet ei liity käyden rasvaamiseen ;-)

   Meilläkin oli leppeät tuulet tänään, mutta hyttysten lisäksi on tullut mäkäräisiä. Ne ne vasta meikeitä veijareita ovatkin. Ja muurahaisarmeija marssii sisällä. Teippasin niiden tuloaukkoon jeesusteipillä valkopippuria. Siitä saavat, samperi!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana