Sivut

lauantai 31. tammikuuta 2015

Elinsiirtopotilas

No niin, isäni asunto on tyhjennetty ja siivottu. Avaimet luovutettu. Hautausavustusta varten saatu tiliote ja muita papereita. Hoidettavien asioiden lista lyhenee koko ajan. Nyt viikonloppuna on kuitenkin tarkoitus ladata akkuja. Vain kuopus on kotona ja hoidamme ruokapuolen niin helposti kuin mahdollista (käymme mm. tänään pizzalla). Rentoudumme, saunomme, lueskelemme, kuopus vierailee ystävällään ja minä ehkä kahvittelen ystävän äidin kanssa. Tämän viikon vapaat menivät enemmän tai vähemmän pieleen kun kuopuksella oli pää kipeä eikä päässyt kouluun. Nyt levätään senkin takia.Kuva täältä.                        © Pertti JarlaNiin, ja se tipatonkin loppui. Ystävä tuli kylään, iltapalana oli tarjolla brie taikinakuoressa (poiketen tuosta reseptistä sen verran, että tein itse taikinaksi kulibiakista tutun rahkavoitaikinan) ja suolasuklaata - ja punaviiniä. Slurps. Elämä on kyllä ihanaa, hyvää ruokaa, viiniä ja seuraa!

(Ja kuvaksi saitte elinsiirtopotilaan, koska brie päätyi parempiin suihin ennen kuin edes muistin omistavani kameran.)


***

En meinaa uskoa, että tammikuu vetelee aivan viimeisiään! Helmikuussa valon määrä lisääntyy jo huomattavasti ja se on lyhyistä lyhyin kuukausi - ja vieläpä viimeinen virallinen talvikuukausi. Ihan kuin pahin olisi jo ohi!

Eilen näyttäytyi aurinko ja kylläpä  tuli keväinen olo.

6 kommenttia:

 1. Eilen meillä oli aurinko ainakin kaksi tuntia näytillä. Oli hienoa! Tosin minua ei hämärä haittaa tai tee vaikutusta olotiloihin, mutta on hienoa kun vasta puoli viiden jälkeen alkaa hämärtymään auringon laskiessa.

  Se avustus järjestyi toivotulla tavalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain vasta eilen postitse pari liitettä siihen, mutta lähtee jatkokäsittelyyn heti maanantain postissa. Toiveikas olen.

   Mäkään en ole ollut yhtään alamaissa vaikka huomasin, että aurinkoa ei ole kyllä vähään aikaan näkynyt. Mutta hyvää se teki, kun se näyttäytyi. Ja iltapäivisin ei tosiaan tule niin aikaisin pimeää, samoin aamut ovat jo sellaisia valonkajoisia kun lähdemme.


   Nyt viikonloppuna?!?

   Poista
 2. Ja töissäkin oli kiva olla, kun ulkona näytti suorastaan kesäiseltä ja aurinko valaisi kaivoksenkin ! Samoin mä katsoin kelloa 16.30, kun tulin kotiin ja olin suorastaan riemuissani, kun vielä 'niin myöhään' oli valoisaa. Kyllä se tästä lähtee, meinaan kevät. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin auton ratissa ja teki mieli kääntää nokka kohti valoa että olis oikein saanut annoksen mutta pakko jatkaa kohti työpalaveria. Mutta mahtava valoilmiö, lisää niitä.

   Se, että iltapäivällä jo oikeasti on valoisaa pidempään eikä aamullakaan ole enää umpipimeää on mahtavaa. Kyllä se sieltä tulee, totisesti, kevät!

   Poista
 3. Johan se tammikuun aikanakin piteni päivä melko tasan kaksi tuntia. Kyllä me taidettiin tämäkin pimeys selättää!

  Brie taikinakuoressa? Näyttää kuvassa herkulliselta, mutta ei edes kuola valu, kun tiedän etten valkohomejuustosta tykkää... oon joskus friteerattua camembertiä maistanut, ja se taikina kyllä parantaa pakkausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkään en normioloissa syö valkohomejuustoa ollenkaan, mutta lämmitettynä ja leivitettynä menee. Tuo pakkaus oli hurjan herkullinen - slurps!

   Se pari tuntia tosiaan jo tuntuu, ja helmikuussa se valo vasta lisääntyykin. Kyllä me selätettiin ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana