Sivut

perjantai 12. joulukuuta 2014

J***lauta kakarat

Taitaa olla viimeinen vuosi kun meillä "uskotaan" joulupukkiin. Enkä minäkään kovin aktiivisesti ole sitä illuusiota ylläpitänyt, koska minulle on tärkeää osoittaa lapselle keneltä lahja on peräisin (mummilta, kummilta, enolta...) ja ketä kiittää siitä. Viime  vuonna kuopus kertoi etukäteen, että häntä jännittää ajatus joulupukista. Lupasin ilmoittaa pukille, että ei välttämättä tarvitse vierailla meillä, riittää kun toimittaa lahjasäkin perille. Näin tapahtui. Tänä syksynä kuopus on moneen kertaan ottanut asian puheeksi ja on tullut siihen tulokseen, että nyt hän kyllä mieluusti tapaisi itse pukinkin.

Niinpä kerroin ystävälle, jonka poika on tehnyt pukkikeikkaa, että jos haluaa osallistua jollain lailla meidän jouluumme, pukin houkuttelu ja kustantaminen olisi oikein mainio lahja. Hän oli samaa mieltä, joten tänä vuonna saamme varmaan punanuttuisen vieraisille. Nyt poikaa huolestuttaa, että jos hänen lahjaksi toivomansa konsolipeli ehditään myydä loppuun ennen joulua. Kerroin, että joulupukilla sitä kyllä on vaikka kaupoissa ei enää olisikaan. Että kyllä joulupukki huolehtii susta. "Siis sä" totesi kuopus. Tämä taitaa olla sellainen tarina jota yhdessä pidetään yllä vaikka molemmat tiedämme, että toinen tietää...


Pitihän sitä hiipivää ja
kiipivää suolaa koittaa minunkin


***

Kuopus kertoi, että nyt kun koulun juhlanäytelmä on ohi, ei varsinaisia joulujuhlia ole luvassa. Pelkät joululaululaulajaiset päättäjäispäivänä ja sitten todistustenjako. Lapset olivat kuulemma saaneet äänestää mieleisiään joululauluja sinne ehdolle. Juice Leskisen Sika on kuulkaa niin menneen talven lumia.  Kuopus oli ehdottanut Joulupukki puree ja lyö -biisiä. Jos joku ei tiedä kyseistä kulttilaulua, niin sanat löytyy täältä ja biisikin youtubesta.

"Minne glögi pantu on
ja viinapullo suunnaton?
Jumalauta kakarat
kohta paukkuu pakarat."

*hävettää*

12 kommenttia:

 1. Heh, en oo kuullukaan tuollaisesta laulusta :) tai luin vain sanat, sävel voi ollakin tuttu. Mistäs sun kuopus on moisen bongannut? Se on totisesti erilainen nuori :)
  Sinunki suola näkkyy hiipivän kiipivän sinne tuikkuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suola hiiviskeli hyvinkin tuikkuun, mun kokeiluni jäi tuohon, koska merisuola loppui.

   Jäljet johtavat sylttytehtaalle... oltaiskohan me esikoisen kanssa kuunnletu tai peräti näytetty sille. Tollaset sana jää heti mieleen ;-)

   Poista
 2. Että sillä lailla, teillä tuo nuorison älykkyys loistaa edelleen! Hyvä on, että lapset tietävät kaikki joululaulut ja tuskin tuota kovin moni muu lapsi tunsi. Minäkin kuulin tuosta vasta viime vuonna jouluna täällä työkavereilta.
  Mutta hienoa, että hän haluaa joulupukin vierailevan, vaikkei siihen selkeästi enää uskokaan. Se on ihanaa niin kauan kuin sitä illuusiota voi yllä pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja vielä tän nuoremman jälkikasvun... Mä kuitenkin luulen, että sitä ei ole valittu joululaulajaisiin. Jostain syystä.

   Joulutraditiot on kyllä mukavia, vaikka tää on tullut kuopuksen isän perheestä. Meillä ei kauheesti pukki vieraillut paitsi ihan pari kertaa kun mä olin pieni. Veljen ajoilla ei ollenkaan, jos nyt oikein muistan. Mutta nyt saadaan varmaan viimeistä kertaa tästä nauttia.

   Toisin esikoinen oli ihan kauhuissaan ja sanoi ettei haluu osallistua. Keksin sitten kuningasidean: koska me ollaan aina oltu siellä joulupukin reitin alkupäässä (ts. pukki käy jo aamupäivällä) niin esikoinen saa vielä nukkua ja herätän sen sitten kun pukki on lähtenyt. Ei tarvi kenenkään kiusaantua ja eri ikäiset lapset saa kumpikin sen mitä haluaa ja tarvitsee.

   Poista
 3. Ei #¤%&... Kyllä se sika oli sentään hyvä biisi vielä tohon verrattuna. Nyt iski kukkahattutätivaihde päälle, siis kehtaavatkin tehdä noin kauhean ruman biisin....! Pöh. Lisäksi huomaan olevani so last season, kun en ollut kuullutkaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan noi toki vähän epäortodoksiset sanat ja saattaa närkästyttää joulufaneja... ;-)

   Poista
 4. Voi, teillä on yhtä valistunut jälkikasvu joululaulujen suhteen kuin meillä :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, jäljet tosiaan johtavat sylttytehtaalle. Olen saattanut joskus esitellä tuon laulun esikoiselle ja sitä kautta myös kuopus on siihen tutustunut ;-)

   Onnea sullekin, olet onnistunut äitinä!

   Poista
  2. Onkohan tää joku kirjastolaisten lasten juttu? Aikuisena ne valittaa traumoista ;)

   Poista
  3. NO, maksetaan sitten vaan niitten terapiasta osa ;-)

   Poista
 5. Ihan outo oli tuo laulu, mutta googlaamalla löytyi tieto, että se on peräisin vuodelta 1971... M.A.Nummisen ja Jarkko Laineen taattua tuotantoa. Hauska ja ihanan rahvaanomainen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä jopa uusrahvaanomainen, kun M.A. Nummisesta on kyse ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana