Sivut

tiistai 21. lokakuuta 2014

Piiritanssia alasti

Kerroin eilen, että en todellakaan ole se meidän perheen värkkääjä ja todistusaineistoakin saitte kuvien muodossa. Oikeasti sen tittelin ansaitsee kuopus, mutta esikoinen on yllättäen myös löytänyt taiteilijan itsessään tämän syksyn kuvaamataidon tunneilla. Aikaisemmin musiikki on ollut näistä kahdesta valinnaisesta ehdottomasti mieluisampaa, mutta nyt taisi käydä niin, että ylimääräinen kurssi vaihtuu kuvikseen, niin inspiroivaa on opetus lukiossa ollut. Minusta tämän uuden puolen löytyminen on ollut aivan mahtavaa! Sen kunniaksi piti tietysti laittaa tuotoksia myös esille. Meillä on ollut perinteisesti vessassa taidenäyttely, ja tällä kertaa sinne päätyi myös herra Putin. Toinen työ pääsi (vinoon) paraatipaikalle television yläpuolelle olohuoneeseen. Viimeisin - alhaalla oikealla - esikoisen huoneen oveen.Tuohon kuvasarjaan liittyy myös tarina, joka mielestäni ansaitsee tulla julkaistuksi: 

"Olipa kerran musta mies nimeltä Marko. Omaksi onnekseen hän sai töitä rommimainoksen mannekiinina, ja luontaisesti sai työsuhde-etuna niin paljon alkoholijuomia, kun mieli teki. Ensimmäisen ryyppyputken jälkeen Marko näki jo sieniä ja muita hallusinaatioita. Alkoholin vaikutuksen laskettua Marko tajusi olevansa valkoihoinen ja tanssivansa alasti piiritanssia."

Tänään tuo kyseenalaisen huumorintajun omistava teini pääsee tarjoilemaan kahvia. Minä emännöin erästä paikkakuntamme kulttuuririentoa. Pitkä ja mielenkiintoinen päivä tulossa.


***

Mielenkiintoista on myös elo kuopuksen kanssa. Olimme ajamassa iltapäiväkerhosta kotiin kun hän mietti, voiko tuhkarokko tulla uudestaan. Laitoin vilkun päälle ja sanoin: "Mennään kysymään Luottokorjaajaltani ... ehtiskö se tällä viikolla vaihtaa talvirenkaat mulle". Kuopus luuli, että kaarsimme kysymään tuhkarokkoasiaa sieltä pajalta. Nauratti vähän. Tosin kysyttiinkin sitten, ja vastaus oli, että uusii se, kahden viikon välein.

Pihassa kuopus kurkki vanhan automme ikkunoista sisään ja bongasi sieltä pizzapaperit.

"Voidaanko me pitää pizzaperjantai, lettulauantai ja sunnuntaina suippokärkisten lakkien meri."

Miltä planeetalta tuo olento oikein on kotoisin?

14 kommenttia:

 1. Eipä sulla ainakaan tuu aika pitkäksi mainion kuopuksesi kanssa :-D
  Mulla on esikoinen lomailemassa, aivan ihanaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, nauti "lapsi"seurasta! Mä nautin kans ;-)

   Poista
 2. Tuo sun lapsesi on selkeästi kirjastotädin lapsi, jolle on luettu koko elämänsä ajan.....ja upeita teoksia on esikoinen taiteillut. Piti oikein kuvaa suurentaa ja tutkailla. Tällainen, joka ei osaa piirtää edes kalaa, kadehtii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, niinhän se taitaa olla - kirjastotädin lapsi. Nuo suippolakkiset on kuulemma Harry Potterista, mutta en mä vaan muista mistä.

   Esikoinen ei oikeasti ole ollut kovin innostunut taikka lahjakas kuvataiteellisesti, mutta nää jäljennös- ja maalausjutut on kolahtanut siihen. Noi on mustakin oikeesti hienoja!

   Poista
 3. Heh, on sillä kuopuksella mainiot jutut! Jään mielenkiinnolla odottelemaan, miltä näyttää suippokärkisten lakkien meri, ja mitä kaikkea siellä tehdään:) Bongasikohan kuopus sieltä pösöstä muuta kuin ne pizzalaatikot, sinne kun näyttää kertyvän kaikenmoista. Viikon ruokalistan (ja juoma) voi sieltä lukea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä odotan sitä merta kauhunsekaisella innostuksella kans ;-)

   Se bongasi ainakin "tosi hienon" lippiksen ja kysyi josko saisi pyyttää sitä omaksi. En antanut lupaa!

   Poista
 4. Hienoja taideteoksia!
  Mie luulin, että suippolakkisten meri liittyy jotenkin jouluun...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun hitsi se voi liittyäkin - vaikka kuulemma on Harry Potterista. Mun pitää vähän tentata kuopusta huomenna, nyt se raasu jo nukkuu kun on kipeänä.

   Poista
 5. Esikoisella on selvästi taiteellista lahjakkuutta jota hän toivottavasti ruokkii mahdollisimman paljon. Piirtäminen tai oikeastaan kaikki mikä liittyy "käsityönä" tehtyyn kuvantamiseen (mahtaako olla oikea sana?) on tänä päivänä hyvin arvostettua. Piirtämisen jalolla taidolla muuten tienaisikin koska kunnon tattooväestä on huutava pula joten sinähän voisit ostaa esikoiselle lätkäysvehkeet joululahjaksi. Lupaan tulla ensimmäiseksi asiakkaaksi jotta hääp pääsee alkuun.
  Pusut ja tiistai-illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä En Tod Aio Edesauttaa Tatuointiasiaa Ostamalla Vehkeitä. Piste. ;-) Mutta muuten tuo saapi taiteilla ihan mielin määrin. Ostan kehyksiä ja laitan olohuoneeseen paraatipaikalle - se on minusta sitä arvostamista ja tukemista parhaimmillaan.

   Olipa muuten tiistai, parille pusulle on hyvinkin käyttöä!!!

   Poista
 6. Jos mä saisin pizzaperjantain ja lettulauantain, niin sunnuntaina voisin pitää ihan minkä tahansa suippokärkisten päivän, olisin NIIIIIIIN onnellinen tommosesta ruokavaliosta.

  No, back to reality, mun teemuki kaatui pöydälle ja lätäkkö on näppäimistön alla ja hiirimatolla ja mua ei huvita siivota, mutta kohta on ihan pakko...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, toivottavasti siivosi, että voit jatkaa kirjoittelua!

   Pizzaperjantai ja lettulauantai ja sitten suippokärkisiä paprikoita sunnuntaina? Mä en muuten luvannut noita kuopukselle ;-)

   Poista
  2. Joo suippopaprikat on kivoja, niitä on mukavampi leikata kuin tavan paprikoita.

   Siivosin eilen teet, olikin melkoinen lätäkkö, kun meni koko mukillinen. Pari laskuakin muuttui ruskeaksi siinä ohimennen. Tänään vedän vielä suuremmalla riskillä, kun juon tässä glögiä, se on tahmeaa...

   Poista
  3. Hah, ruskean seuraksi vähän punaista?!?

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana