Sivut

perjantai 26. syyskuuta 2014

Seisokin aikana käytettävä suojakypärää

Nyt tarvitaan vähän huumoria.

Aika veikeitä mielikuvia herättää tämä tuore lehtijuttu: Alasti trampoliinilla hyppinyt mies sai sakot.

Ja kuinka sattuikaan, että Miska Rantasen toimittama jatko-osa Kukkivalle syyspervolle ilmestyi juuri. Kaikki ranteet auki, kirjallisen viestinnän tähtihetkiä 2. Aivan taattua lattiallakieriskelykamaa jälleen. Vai mitä sanotte sipsipussista, johon on jäänyt suomentajan pohdinnot painettuna: "Hei jos englanniksi Sour Cream on suomeksi Hapankerma joka on ruotsiksi Smetanaa mutta kuitekin Gräddfil, joka taas on suomeksi Kermaviili, niin mitä pirskattia minä oikeen kirjoitan tähän pakkaukseen?"
Eräässä kaupassa oli puoleen hintaan myynnissä "Naisten ylä- ja alaosia". Katselimme kollegan kanssa itseämme ja mietimme kumman puolen vaihtaisimme. Tosin toisessa kaupassa olikin sitten "Miesten loppuunmyynti". Hmm, sinne pitäisi ehkä joutua, vaikka pelkään pahoin, että jäljellä olisi enää ne jämämiehet, jotka eivät ole kenellekään kelvanneet.

Eräässä ravintolassa oli tarjolla suomeksi Pähkinämoussea ja englanniksi Mouse with nuts. Yäk, en syö! Toisessa taas kerrottiin, että "Veloitamme kahvin hinnan kuppikoon mukaan".

Joissain jutuissa parhaan tyrskähdyksen aiheutti toimittajan huomautus. Otsikkona lehtijutussa oli "Kolmen lapsen äiti nauttii väljyydestä". Alla toimittaja aprikoi: Nauttiiko isä?Normipäivä Valvirassa.(Lainaukset ja kuvat kirjasta Kaikki ranteet auki. Toim. Miska Rantanen.)


***

Normipäivä esikoisella: ensin koulua kahdeksasta neljään. Nappasi ovenraosta kirjastolle mukaan ottamani eväät jotka meinasi lämmittää Nuorisovaltuuston kokouksessa. Sieltä siirtyi kansalaisopiston venäjän tunnille joka loppui seitsemältä. Tällaista siis eilen, mutta ei todellakaan onneksi joka päivä, ei edes kerran viikkoon.

Minulla taasen alkoi jo viikonloppu eilisen iltavuoron jälkeen. Jippii! 

18 kommenttia:

 1. :-D Täytyy vähintäänkin lainata tuo kielikukkasten kirja!
  Hyvää viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ulvoin välillä vedet silmissä, joten suosittelen syksyn piristykseksi. Löytyy kirjastoista ;-)

   Mainiota viikonvaihdetta sinnekin!

   Poista
 2. Mistä jutusta ne kaikki ranteet oli sitten auki? Jatkokertomusta, plz :) Vai pitäskö mun etsiä itse ko. opus... olenpa autuaallisesti ulkona jo kirja-alasta. Tai ollut jo monta kuukautta tietysti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä suosittelen sitä syksyn pimeisiin iltoihin piristykseksi. Saatavilla kirjastosta ;-)

   Toi kirjan nimi tulee laskettelukeskuksen mainoksesta, jossa on tullut pieni typovirhe rannesanan kans:
   "Nyt Mylllymäessä (Laskettelukeskus Joutsenossa) kaikki ranteet auki.!

   Poista
  2. Mejän kunnassa näkyy olevan tasan yksi kappale, lainassa tietysti. Varausjonoa ei ole, mutta en mie nyt jaksa ruveta varaamaan...

   Poista
  3. Mekin saatiin tuo just tällä viikolla, ja kun varauksia ei ollut, toin kotiin. Esikoinen saa vielä hyvät naurut tuon kassan.

   Poista
 3. Hah, tommosen kirjan mäkin voisin lukea. Sais kerrankin ulvoa kunnolla naurusta. Tosin en taida jaksaa vaivautua hakeen sitä kirjastosta, kun olen niin laiska. Toivottavasti muuten kirjastokortin myöhästymismaksut ei kasva korkoa. Mun kortilla oli toissasyksynä lainassa jotain miehen koulukirjoja ja mulla meni ne maksut vähän yli kun en ihan palauttanut niitä ajoissa. Silloin taisin jäädä sinne velkaa jotain 11 euroa ja sehän on jo vissiin lainauskielto. Pitäs varmaan käydä maksamassa ne joskus pois... Enpä vain ole käynyt kirjastossa kohta pariin vuoteen, niin ei ole tullut asiaa hoidettua, kun ei ole ollut tarvetta. Ja nyt varmaan mietit, miten kukaan voi selvitä kaksi vuotta käymättä kirjastossa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla esikoinen tuli huoneestaan ja sanoi, että kuulosti siltä kun olisin itkenyt ulvomalla kun luin tuota ja nauroin. Se oli huolissaan, mutta turhaan!

   Kirjaston velat ei kasva korkoa, siellä ne pysyy kunnes ne maksaa ;-)

   Poista
 4. Ei hitsi, tuo pitää saada luettavaksi! Meillä oli se edellinen osa töissä kahvipöydässä ja siellä me sitten naisissa nauroimme vedet silmissä ja pissat pöksyissä moneen kertaan kun juttuja luimme. Ihan huikeita! :D
  Haluaisin myös lukea Ville Haapasalon kirjan kommelluksistaan Venäjällä. :)

  Ja tuohon Marran kommenttiin sanoisin, että olen hävittänyt kirjastokorttini yli kymmenen vuotta sitten enkä ole uutta hakenut kun ei ole ollut tarvetta... Olen siis kulttuurillinen häpeätahra, mutta puolustuksekseni haluan sanoa, että kaveripiirissä lainaamme kirjoja ristiin rastiin ja oma hylly notkuu opuksia, joten ihan lukematon en sittenkään ole. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tää oli ihan taattua tavaraa kans, aivan kuten se ensimmäinen osakin. Mekin huvitettiin kollegan kanssa itseämme sillä, ja mun piti ottaa kotiin asti, että esikoinenkin saa nauraa. Se on sellainen kielipoliisi että varmasti nauttii.

   Mä en voisi olla käymättä kirjastossa - sitten loppuisi palkan maksu ;-)

   Poista
  2. Sä ootkin vähän erilaisessa tilanteessa kirjaston suhteen kuin useimmat muut. ;)

   Poista
 5. Kiitos Marjaana - toi kirja on pakko saada! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monet hyvät naurut sillä kyllä saa!

   Poista
 6. Kiitos Marjaana - taas lisää luettavaa "nämä on pakko lukea" -listaan ja yöpöydällä on jo muutenkin läjä keskeneräisiä kirjoja. Mutta pakkohan toi on käydä varaamassa asap, ettei joudu jouluun asti jonottamaan. Edellinenkin osa aiheutti vatsakramppeja koko perheelle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tää on sellaista mun ja esikoisen yhteistä kivaa. Se on varsinainen oikeinkirjoitustärppä, joten saadaan kyllä ilo irti tällaisesta. Toivottavasti tekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana