Sivut


maanantai 1. syyskuuta 2014

Ja äkkiä onkin syyskuu

Siltä se on säiden puolesta viime aikoina vähän tuntunutkin, epävakaista, viileää, harmaata. Täksi viikoksi on sitten taas luvattu ihan "loppukesäistä" ilmaa. Kelpaa minulle. Niin kuin kelpasi rauhaisa viikonloppukin. Parantelin alkavaa flunssaani, joka ei sitten täyteen kukoistukseen koskaan onneksi päässyt. Kurkkukipua, pientä lämpöä ja tukkoisuutta, mutta nopeasti se onneksi meni ohi. Puolille öille jatkuneen perjantaisen lepakkoretken jälkeen nukuimme seuraavana aamuna juuri niin pitkään, että emme olleet väsyneitä, mutta sopivasti niin, että unirytmikään ei kääntynyt päälaelleen. Kuopuksella oli kaverin synttärit, sitten saunoimme ja katsoimme Avaran luonnon. Sitä normaalia. Sunnuntai meni varsin leppoisissa merkeissä myös.





Ai niin, ja teinhän minä ensimmäista kertaa sitä raakasuklaatakin. En vaan muistanut ikuistaa touhua kuviksi, mutta tässä valmis lopputulos, joka oli kyllä oikeasti yllättävän herkullinen - ainakin, jos ylipäätään on tottunut tumman suklaan syöjä. Minä olen, ja kun herkut ovat olleet viime aikoina vähissä, maistui tuo kahvikupposen kanssa taivaalliselle. Niin, ja näistäkin voi näemmä syödä ähkyn ja äklön olon. Testattu on. Nimim. Suklaa-addikti.


Näin se syntyi:

Sulatin vesihauteessa

1 dl kookosöljyä ja
1 dl kaakaovoita

ja sekoitin sulaneeseen massaan

1 dl raakakaakaojauhetta ja
noin 1/2 dl hunajaa ja
ripauksen harmaata suolaa.













Lisäsin vielä varmuuden vuoksi hippusen raakaruokosokeria, mutta sitä ei olisi tarvinut, eikä hunajaakaan noin paljoa, koska maustoin suklaan myös

rusinoilla
raastetulla sitruunankuorella ja
murskatuilla cashewpähkinöillä.

(Noita lisukkeita voi varioida mielensä ja makunsa ja mielikuvituksensa mukaan, esim. manteli- tai pähkinärouhetta, kuivattuja hedelmiä pieninä palasina, gojimarjoja, kardemummaa, vaniljaa, lakritsinjuurijauhetta, chiliä taikka cayennepippuria...)

Tiputtelin jääpalamuotteihin yhden hasselpähkinän ja valutin päälle suklaamössön. Tuosta määrästä tuli noin 20 suklaakonvehtia, jotka pistin jähmettymään pakastimeen puoleksi tunniksi ja maistelin sitten iltapäiväkahvin kanssa. Säilytys tämän jälkeen jääkaapissa.

Oli muuten helppoa ja herkullista. Ensi viikonloppuna ajattelin tehdä raakasuklaakakun. Nimittäin jos oikeasti voi käyttää samassa lauseessa sanoja terveellinen ja suklaa, se on taatusti minun juttuni.

8 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! :P
    Hyvä että selätit flunssan. Toivottavasti poikakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika jäi kotiin tänään mutta uskon että tokenee jo huomiseksi lyhyeksi päiväksi kouluun.

      Ja se suklaa, se ON herkullista!

      Poista
  2. Nam, ihan hyvältä näyttää. Mitenköhän keksisi konstin, että saisi ne myös säilymään? Siis liian nopeilta syöjiltä? Mulla, selkärangattomalla p****lla on ainakin se vika, että kun tiedän sitä jotain olevan kotona, sitä tekee mieli koko ajan..
    Onneksi flu on selätetty!!! Josta taas tulikin mieleen tuo Selätin...onko niin hyvä kuin mainostetaan? Kokemuksia? MUula ollut harkinnassa PItkään...
    Ihanaa päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, tuota suklaata ei voi määräänsä enempää syödä (sen ähkyn kyllä, mutta ylikin jäi) joten siinä mielessä parempi kuin maitosuklaa, joka ei säily mullakaan yhtään!

      Selätin on hyvä, tuntuu hyvältä lihaksissa ja sillä tulee oikesti temppuiltua ainakin hetki joka päivä. Ystävä oli ostanut Citymarketista halppisversion, joka varmaan toimii kans, jollei nyt yhtä hyvin ja kauaa, niin kuitenkin. (Ja Hobby H:sta tilasin tuon aidon osamaksulla... vink vink)

      Poista
  3. Teillä oli sitten mukava viikonloppu! Meilläkin oli rauhallisempi kuin edellinen, tosin lauantain ja sunnuntain välinen yö meni vähän kehnosti, kun minä aloin kuulemma kuorsata ja mies tökki mua hereille ja sitten en enää uskaltanut nukkua, että hän sai nukkua, joten aloitin unet vasta klo 4. Ei mennyt ihan putkeen! Kotona onneksi nukutaan eri huoneissa, kun hän on todella huonouninen ja minä häiritsen häntä jatkuvasti.....vähän aikaa meni jo paremmin, mutta nyt on taas ongelmia. Onneksi viikot eri osoitteissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on tuttu ongelma minullekin, tai siis oli. Nykyään ei nuku ketään herkkäunista samassa sängyssä ;-)

      Mukavaa viikkoa sinnekin, taitaa tulla lämmin!

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana