Sivut


perjantai 1. maaliskuuta 2013

Clean house is a sign of wasted time?

Sain vähän enemmänkin omaa aikaa ja vapaata hiihtolomalla kuin alkuun kuvittelin. Luulin, että minulla olisi yksi kokonainen päivä ilman kumpaakaan poikaa ja töitä, ja että voisin käyttää ajan taas siivoamalla. Aika säälittävä tapaus, vai mitä?  No, tauti tuli väliin, ja niitä vapaita tulikin sitten vähän enemmän. Ja siivoamisajatuksesta sain suosiolla luopua. Onneksi sain lauantaina ennen pahinta oloa kumman hepulin ja raivasin päällisin puolin. Muun huushollin vuoro tulee myöhemmin, jahka olen kokonaan toipunut.

Inhoan siivoamista yli kaiken, mutta jossain vaiheessa sotku rupeaa näkymään niin, että on ihan pakko tarttua toimeen. Haluaisin kieltää lailla valkoiset kaakelit ja vaaleat keittiön kaapit. Kodinkoneet myös. Öh, tai ainakin minun Omassa Majassani ne kernaasti saisivat olla jotain muuta laatua. Toisaalta olen kehitellyt ihan ylivertaisen metodin siivoukseen. Keksintöni ainoa huono puoli on, ettei sitä voi soveltaa silloin, kun pojat ovat kotona. Siispä olin ajatellut tarttua jälleen moppiin ja tölkkiin yhtä aikaa, mutta joku toinen kerta sitten.

Minä ilahduin ihan suunnattomasti suloisen Susannan vähän aikaa sitten esittelemästä Tältä meillä oikeasti näyttää - kuvakavalkaadista. Jotenkin ne sisustusblogien ja ihan oikeitakin koteja esittelevien kuvat ovat niin epätodellisia ja kaukana normaalielämästä. Tai ainakin meidän normaalielämästämme. Minusta tuntuu, että vaikka käyttäisin kaiken valveillaoloaikani tavaroiden oikeille paikoille kuljettelemiseen ja pintojen pyyhkimiseen ja sen sellaiseen, pojat kyllä pitäisivät huolen, että homma ei loppusi milloinkaan. Joten teen sitä todella harvoin. Loogista?

Toisaalta syyllistyn siihen kaunisteluun itsekin: kun kuvaan jotain kotona ja näytän sen teille, koitan vähän raivata tai edes rajata kuvaa. Niinpä inspiroiduin ennen pientä raivausta - ja ennen kun esikoinen vei kameran, nyt mentiin taas viikko aasinsiltakuvilla - napsimaan muutaman inhorealistisen kuvan. (Hävettää!)



Keittiön pöytä ilman retusointia vasemmalla.
Tämä ei ole edes paha.


Ei ne sohvatyynyt aina ole ojennuksessa.
Sohvapöydästä nyt puhumattakaan...


Keittiön tasosta saa rajaamalla siistin.
Aina se ei sitä oikeasti ole.


Pahin on kuopuksen huone.
Verenpaine nousee jo kuvia katsellessa.
 Pidän ovea kiinni!


Vai olisiko se sittenkin eteinen, jonne vaan kertyy
eri paikkaan menossa olevia tavaroita.
Oikealla minun käsitykseni pyykkihuollosta... auts!


Mutta toisaalta, olihan se Naked Truth -haastekin, jossa bloggaajat näyttäytyivät ilman meikkiä. Nyt kaikki kamera käteen ettei minun tarvitse hävetä yksin! Mikä on sinun häpeäpilkkusi?

***

Tuittupää. Minäkö? Ainakin vanha. Löysin höpölehdestä listan, joka kertoo 20 merkkiä siitä, että olet vanha.  Voi kuulkaa, puhuimme ystävän kanssa juuri lerpuista ja Matti Paanala on asunut kanssani samassa kaupungissa. Vanha tuittupää!