Sivut

keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Kirkkovene ja veneen tappi

Intouduimme esikoisen kanssa leipomaan pipareita vaikka yleensä se on minun ja kuopuksen hommaa kun esikoinen on keitellyt taikinan. Minä tuunasin pupumuottimme pipareista kaksi kääpiöluppaa. Pupukuulumisia en olekaan kirjoitellut pitkään aikaan. Veljekset eivät enää sopeutuneet leikkauksen jälkeenkään samalle reviirille joten erotimme ne aidalla. Nyt ne näkevät toisensa mutta eivät pääse tappelemaan. Suhtautuvat aidan läpi toisiinsa leppoisan kiinnostuneesti eikä rähinöitä ole ilmassa. Tuntuu, että niillä on silti seuraa. Nyt olemme ruvenneet päästämään kaveruksia vapaaksi olohuoneeseen vuorotellen etteivät passivoidu omissa oloissaan. Sopeutumista se näemmä aroilta veijareilta vaatii, mutta jatkamme harjoituksia. Ja minä jatkan pipareiden leivonnasta.Esikoinen sai kuningasidean ja veisteli kirkkoveneen. Minä olin ihan mukana juonessa ja "jouluhämähäkki", kuten se kuopukselle esiteltiin, pääsi kunniapaikalle olohuoneen ikkunaan heti jouluoksan viereen.  Teini väitti, että se tuntee olonsa yksinäiseksi ja halusi värkätä myös miesystävän. Se päätyi jo hänen omaan huoneeseen. Kaverit olivat kuulemma kummastelleet äitiä, joka suostui moiseen. Kerrankin minä keräsin pisteet kotiin ei-niin-natsien äitien kisassa. Olen minä aikanaan yhden kisan voittanutkin: esikoinen kuiskutteli eskariaikana nurkassa kenen äiti kiroaa rumimmin. Tarhantäti tuli muikea ilme naamalla ilmoittamaan minulle voitosta, kun hain poikaa kotiin. Oli salakuunnellut, ruoja!
Sitten piparista pingviiniin. Tai kuopukseen. Toinen pupuista oli taannoin antibioottikuurilla jota annettiin ruiskulla. Kuopus halusi leikkiä sairasta pupua ja ruutasin mehua hänen suuhunsa (eri) ruiskulla. "Annetaanko ihmisillekin antibioottia?" Jep. "Miksei se pupuille annettava voi olla antipuputtia?"
Näihin kuviin, näihin tunnelmiin...

Joko teillä on piparit leivottu?

22 kommenttia:

 1. Hih, ei tuommoisia :) Mulla on lehmämuotti, ja kun sain ite tehdä viimeksi piparit, tein vain lehmiä ja sydämiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, lehmää meillä ei olekaan! Ja lintumuotti pitäisi nyt löytää koska meinaamme tehdä vielä piparitalon sijaan linnunpöntön ;-)

   Poista
 2. Mä voisin tollasen 'jouluhämähäkin' tehdä kans (nyt kun Ti päästi mut muistakin hämähäkkikammoista), mutta meillä Isompi varmaan paheksuisi. Tai ainakin hymähtäisi nolostumistylsistymisärsyyntyneenä. Ai, MUN lapsi ?! Jonkun käen, sanoisin. *huok*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän isompi on jo ohittanut sen vaiheen ;-)

   Musta toi on kyllä niin hieno että suosittelen sullekin. Laita vaikka takkahuoneeseen piiloon!

   Poista
 3. Hehhehee ... antipuputtia, ihana sana! :)
  Piparit teillä niin hienoja, meillä tehdään ihan niitä perinteisen muotoisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin tehdään yleensä perinteisiä (mitä nyt luontoliiton norppa ja pupu sun muita...) mutta tänä vuonna eksyi tosiaan tuo kirkkovenekin mukaan...

   Poista
 4. Hauskoja juttuja teillä!
  Kiva saada lapsensa kavereilta ihailua. Minä hyppäsin kerran uimatelineen korkeimmalta tasolta jalat eellä järveen. "Ei meidän äiti ikinä uskaltasi", sanoivat poikani kaverit. Taisivat olla silloin jotain 10-vuotiaita ja minä aika paljon nuorempi, kuin nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mää muistan sen tapauksen!!!

   Että meillä oli hauskaa kun noita tehtiin...

   Poista
 5. Ei oo pipareita (vielä) leivottu, ehkä tulee perinteisempiä malleja ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä niitäkin vielä tehdään ;-)

   Paisti että piparkakkutalosta taitaa tulla linnunpönttö. Viime vuonnahan se oli iglu!

   Poista
 6. Hupaisat piparit :) Meillä tehtiin piparit Itsenäisyyspäivänä, ihan tuollaisia en pienimmän kansssa vääntänyt. Talo pitäisi koota, ehkä viikonloppuna ehtisi.

  Meillähän mies ei kiroile ja minäkin vain silloin, kun olen todella kypsä. Tosin sitten ne kirosanat kyllä tehoavatkin ja jälkikasvuun saa liikettä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me suunnitellaan linnunpöntän mallista piparitaloa. Saa nähdä mitä siitä tulee - kuvia saatte varmaan. Teidän talokin olisi mukava nähdä jahka saatte sen koottua!

   Poista
  2. Kyllä mä varmaan laitan kuvan siitä blogiin :)

   Poista
 7. Hienoja pipareita ja uskonpa että ne tekisivät kauppansa maailman marketeissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm, pitäisköhän ruveta tekemään sarjatuotannolla? Pitäisi varmaan valaa jonkinlainen muottikin sitten niin pääsisi palkoille ;-)

   Poista
 8. Eikun pläkkyrille vaan teettämään. Tosin, ihan oikean pippelimuotin olen jossakin jo nähnyt!
  Kuulostaa tutulle, mä olen yös sellainen rento mutsi, josta kaverit kadehtii lapsia, ja se on kivaa!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en yleensä pärjää näissä äitivertailuissa (ainakaan julkisesti) kun olen tiukka vaikkapa leffojen tai pelien ikärajojen ja pelaamiseen käytetyn ajan suhteen. Mutta nyt tuli positiivista palautetta ;-)

   Poista
 9. Jouluhämähäkki :D On siinä varsinainen pipari :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No piparipa hyvinkin, ja hämähäkki väärinpäin ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana