Sivut

maanantai 7. lokakuuta 2013

Mangustikatapultti

Minä olen jotenkin todella allerginen tällaisille lausunnoille: "Pahinta, mitä ihmisen luovuudelle voi tapahtua, on asuntolaina. Monesti ihminen ei edes itse halua sitä, vaan paine tulee ulkoapäin, koska se on normaali tapa elää. Se tappaa innovatiivisuuden." Miksi pirussa meidän kaikkien pitäisi olla niin kauhean innovatiivisia ja luovia? Eikös tarvita meitä ihan tavallisia tallaajiakin, tylsiä veronmaksajia, jotka puurtavat päivästä toiseen, maksavat mukisematta veronsa ja asuntolainansa? Näitä vasten sitten ne kovasti kekseliäät ja erilaiset, erikoiset ihmiset voivat loistaa, hehkua ja hehkuttaa, miten hienoa on ottaa riskejä, elää reunalla, välillä pudota. Tuo pieni vaalea tuhru on lentävä mangusti.
Oli muuten aika haastava kuvattava!


Ei hemmetti! Tuohan on ihan samanlaista suvaitsemattomuutta, kuin se, että minä väittäisin, että kaikkien pitäisi elää samalla tavalla kuin minä. Että se oma ajatus olisi maailman paras, ainoa oikea. Tehköön jokainen niin kuin parhaaksi näkee, mutta älkää tulko minulle kertomaan miten minun tulisi elää. Jotenkin tulee kovin keskenkasvuinen kuva tuollaisista lausunnoista. Myönnän, että allerginen reaktio pohjautuu osittain omiin kokemuksiin ja valintoihin. Kyllä, naiset rakastuvat herkästi renttuihin, mutta minä olen läksyni oppinut. Jos joskus vielä jonkinlaiseen suhteeseen halajan, saa toinen osapuoli kernaasti olla aikuinen mies. Sellainen, joka on vastuunsa kantanut, ehkäpä jopa asuntolainansa maksanut, luotettava, tasainen, tylsä kotona viihtyvä tyyppi. 

Sellainen tavallinen turvallisuushakuinen kun minäkin oikeasti olen! Niin, ja minä kovasti haluaisin sitä asuntolainaa...


Kuopukselta eivät ainakaan ideat lopu. Se teki roskiksestamme mangustikatapultin. Saatiin vallan mahottoman hyvät naurut.***

Liima. Mikä on se liima, joka pitää ihmiset kiinni toisissaan? 

22 kommenttia:

 1. Ihan samalle lausunnolle sanoin eilen isoon ääneen HÖH !! :D Mä en ole luova enkä innovatiivinen enkä edes halua olla sellainen, joten antakaa mun olla näin, kun mun on hyvä olla. Grrr.

  Mulla on tasainen, luotettava, kotona viihtyvä tyyppi ja itse kaipaisin enemmän omaa rauhaa. Miten me saataisiin yhdistettyä meidän molempien tarpeet...? ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollankohan me tylsiä keski-ikäisiä akkoja?

   Ehei, kaikkien vaan ei tarvi kiipeillä seinille ja vieroksua tasaista elämää. Pitäiskö sun lähettää se TM tänne viihtymään vähäksi aikaa?

   Mua nauratti sun liima -kirjoitus. Onneksi et vetänyt hernettä/liimaa loppumetreillä sieraimeen täällä.

   Poista
  2. "Tylsiä" ?!! Ei kyllä iän päivänä ! :D Ja keski-ikäisyyttäkin vain mausteeksi. ;)

   Voisin laittaa rahtina tulemaan. Sun höyryävien lihapato... eikun... No, tekee hyvää senkin verisuonille syödä välillä vähän kevyempää. ;)

   Ei tässä nyt jaksa herneitä nuuhkia. Olen jyväntahtoisella tuulella. :)

   Poista
  3. Mietin tuossa jo heti aamusta syntyjä syviä. Onkohan niin, että ihminen ei koskaan ole tyytyväinen? Kato nyt meitäkin?

   Ei vaan... me ollaan valioyksilöitä niin fyysisesti kuin henkisestikin ;-)

   Ja herneet kuuluu vokkiin, ei nenään. Mun pitääkin tehdä kasviscurryä taas syyslomalla kun ollaan esikoisen kanssa kahdestaan. Njam! Ja siitä tulikin mieleeni alkuperäinen teema: minähän oikein hingun päästä asuntovelalliseksi...

   Poista
  4. Jos teistä saa tylsiä keski-ikäisiä akkoja niin sitten minä olen Kenneth Gaunda. Teissä on enemmän virtaa kuin korpikylien sähköverkossa joten tylsiksi ei voi syyttää.

   Poista
  5. Me ollaan teräviä keksi-ikäisiä akkoja ;-)

   Poista
 2. Mangusti parka! :D :D :D

  Minusta tuo "ole luova" on jo suorastaan kiroilemista. Oikeasti, kaikki ihmiset eivät ole luovia eikä niistä sellaisia tule, vaikka kuinka väkisin yrittäisi muottiin survoa. Kyllä täällä tarvitaan tällaista tavallista puurtajaa, joka on enemmän tekijä kuin taivaanrannanmaalari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ehdottomasti samaa mieltä, että meitä taviksia tarvitaan pyörittämään tätä yhteiskuntaa. Mitä siitä tulisi, kun kaikki päivät pääksytysten innovoisi ja olisi luovia? Voi hyvä luoja sentään!

   Mä olen yleensä varsin eläinrakas, mutta väitän, että tuo kaveri nautti ilmalennosta.

   Poista
 3. Kyllä mulla ainakin on paljon enemmän mahdollisuuksia luovuuteen nyt asuntolainan ollessa maksettuna. On paljon mukavampi luoda niitä silmukoitakin ihan omassa kotona kuin jossain sillan alla. Ei taas tiedä nuori mies mitä suustaan päästi...

  lapset ovat kyllä niin luovia jo luonnostaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluaisin asuntolainan ja tylsän elämän ;-) Paitsi että mun elämästä ei kyllä tuu tylsää niin kauan kun tuo pieni keksijä asuu kanssani saman katon alla!

   Poista
 4. Nolliksen mielestä se liima on rakkaus - hän sitä niin kovin mainosti tuolla blogissaan joka oli muutenkin pelkkiä vaaleanpunaisia ajatuksia täynnä ;D
  Tappaa luovuuden...ihminen itse on ainoa joka siihen kykenee ja mitä haasteellisemmat olosuhteet ovat, sen paremmin ihmisen luovuus tulee esiin koska hän joutuu luomaan eri asioita "tyhjästä", toisin kuin ne jotka voivat ottaa/ostaa niitä niin halutessaan.

  Ps. Mä haluan Kuopuksen Korpeen, jätkästähän tulisi suorastaan legenda täällä noin kekseliäillä innovaatioilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Länkyttää täällä ihan ilman alaleukaa. Mikään rakkauven lähettiläs ole, stana...

   :D

   Poista
  2. Nollis: Sellainen ryhmittymä on olemassa kuin Rakkauden lähetyssisaret. Kelpaiskos se?

   Poista
  3. Peppone: Jos mä lähetän ne joskus yhtä aikaa, esikoisen leipomaan ja kuopuksen viihdyttämään?

   Luovuus on ei musta ole asuntolainasta kiinni, se on vaan hirmuinen klisee jota hoetaan kun podetaan PeterPan -syndroomaa eikä haluta aikuistua ja kantaa vastuuta.

   Poista
  4. Kuulostaa aikuisviihdeporukalta. :D Luulen, että olen muodollisesti epäpätevä siihen porukkaan. :D

   Poista
  5. Rakkauden lähetyssaarnaajat?

   Mä olen jotenkin päin vastoin antanut itseni ymmärtää että sä nimen omaan olet ...kröhöm... muodollisesti varsin pätevä ;-)

   Poista
 5. Kyllä te olette hauskoja .... tälläinen katapiltti pitääs olla heittäisin aamukahvit pöytään ... heheh kiitti nauruista ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tohon voisi kokeilla sellaista kannellista vessan roskistakin ;-) Kiva että nauratti!

   Poista
 6. Jos löydät sen tylsän kotona viihtyvän vastuullisen aikuisen miehen, niin kysy, onko sillä veli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan kysyä, mutta älä pidätä hengitystä odotellessa, jooko!?!

   Poista
 7. Toiset tarvitsee turvallisen pohjan, jotta jää voimia olla muuten vähän innovaatisempi. Se on niin makuasia. Toiset meistä tarvitsee renttumiehen opettamaan, että tavallinen rauhallinen mies on se paras vaihtoehto. Mikä kekseliäs katapultti :D Meillä ei ole tuollaista roskista, mutta saatan innostua jossain yleisessä vessassa kokeilemaan saanko kassakuitin sinkautettua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen oppini saanut ja nyt sitä kotona viihtyvää etsiskellessä... Mutta ainakaan aika ei käy pitkäks odotellessa, kun on tuo yksi neropatti kotona. Eilen katsottiin tuo video hidastettuna varmaan viisi kertaa. Kelläs ne halvat huvit olikaan?

   Muista avata vessakopin ovi, lentää muuten aikas pitkälle. Ja rytätty kuitti vois olla hyvä, ei ole liian kova jos osuu johonkin, kuten vaikka peiliin tai toiseen vessakävijään!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana