Sivut

sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Kalajuttu

Kreikkaa tulee vielä vähän tipoittain reissun jälkeen. Aina kun muistuu joku asia mieleen... Ja varsinkin silloin, kun ei ehdi edellisen päivän tapahtumia sulatella kun jo seuraava on ovella tai vähän jo menossakin. Siitä sitten lisää  huomenna.

Löysimme Plataniaksesta hauskan paikan: kalahoitolan. Siellä Dr Fish, Garra Ruffa -niminen hampaaton kala kavereineen tekee selvää joko jalkojen tai käsien kuolleesta ihosta. Silloin en tiennyt, että näitä on jo Suomessakin, Puskissa sittemmin valisti, että ainakin KutiKuti -niminen Ullanlinnasta löytyy. Nimi on aivan oivallinen, koska esikoinen ainakin hihitti koko viiden minuutin testihoidon ajan. Minä olin nössö enkä uskaltanut koipiani kalansyötiksi laittaa. Eikä uskaltanut kuopuskaan, vaikka kovasti koitin yllyttää. Mutta rohkea esikoinen sanoi, että oli kuulemma kokeilemisen arvoinen juttu!


Tämä taas ei ole kalajuttu: jos joskus suuntaatte Plataniakseen tai Agia Marinaan, suosittelen lämpimästi Troulakis Familyn ravintolaa. Se sijaitsee rannalla lähellä noiden kahden paikan rajaa. Agia Marinan minijuna-aseman kohdalta on opasteet rantaan. Ruoka on oivallista ja palvelu aivan ensiluokkaista. En tiedä olenko kertonut, mutta he ovat lähtelleet minulle ja ystävälleni joulukortit aina siitä lähtien, kun olimme tuolla minun 40-vuotisreissulla ja söimme yhden jos toisenkin kerran heidän erinomaisia ruokiaan. Kävimme siis kiittelemässä joulukorteista keskellä kesää ja pojat vasta hyvää palvelua saivatkin. Jokaisen ruokailun jälkeen pöytään ilmestyi suklaalla täytetyt letut ja voitte arvata että naamat olivat paitsi virneessä myös sotkuiset.

Oi, oi, minä voisin taas lähteä Kreikkaan. Vilkaisin jo itseäni huvittaakseni äkkilähtöjä, joihin minulla siis todellakaan ei ole varaa, ja yllätyksekseni huomasin, että hinnat olivat aivan samat kun mitä me ennakkovaraajana saimme. Joten ihan hyvin voi jatkossakin suunnitella reissut hyvissä ajoin etukäteen ja säästää matkarahoja pitkään ja hartaasti. Suunnitelmissa on koko perheen yhteinen loma taas parin vuoden päästä ja sitä ennen saatamme esikoisen kanssa käydä jollakin kaupunkilomalla pitkän viikonvaihteen verran jossain vaiheessa ensi vuoden puolella. Toinen vaihtoehto olisi omatoimimatka: lento Ateenaan tai Santorinille ja sitten lautalla Sikinokselle ja Folegandrosille. Joku päivä vielä toteutan tämän. 

8 kommenttia:

 1. Kalapedikyyri on muuten Ideaparkissakin, tuossa lempäälässä. Kävin siellä maaliskuussa, blogissani on 5.3.2013 kirjoitus siitä. Hyvältä se tuntui;)

  Pääsisköhän joskus vielä Kreikkaan;( Olen aikoinani siellä käynyt montakin kertaa, vaan nyt ei budjetit salli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minunkaan budjetti salli kun korkeintaan kerran kahdessa vuodessa. Ja silloinkin niin, että säästän satasen kuussa syksystä asti. Mutta oli se sen arvoista.

   Kalapedikyyri jäi tosiaan multa kokeilematta. Sä kävit - luin kirjoituksesi!

   Poista
 2. Voi teitä onnellisia jotka pääsette reissaamaan.. joskin se taitaa olla parempi etten reissuun lähde sillä jotenkin tuntuu että sille tielleni jäisin.

  Näitä taivaallisen ruuan postauksia tulee nyt joka suunnasta, Hirnakkakin on etelässä ja kertoi syöneensä Kobe-härän lihaa sisältäneen purilaisen jonka hinta oli kuulemma hieman yskittänyt (enkä ihmettele).

  Hyvää sunnuntaita sulle rakkaani ja mites muuten se levynjulkkari- tilaisuus meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuule... mukavasti meni. Jopa niin mukavasti, ett raahasin kaksi miestä meille yökylään! Saatatte saada huomenna jonkinlaista raporttia, jahka tästä toivun.

   Reissusta sen verran, että minäkin säästin syksystä asti meille reissurahaa ja lomarahoilla sitten tuolla humputeltiin. Mutta ei tällaiseen ole mullakaan varaa kun kerran kahdessa vuodessa.

   Poista
 3. Kalapedikyyriä tekisi mieli kokeilla. Täytyypä muistaa suunnitella asiaa jonkun kerran, kun olen menossa paikkakunnalle, josta sellainen mahdollisuus löytyy.

  Seuraavaa lomamatkaa (sitten kun on sen aika) suunnittelimme miehen kanssa jo sen verran, että taidamme tehdä omatoimimatkan. Tämänkertaisella pakettimatkalla kun emme juurikaan tarvinneet mitään paketin 'etuja'.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen oikeasti nauttinut todella paljon myös meidän omatoimimatkoista (mm. saarihyppely Kreikassa ja sama Kanarian saarilla, sekä talonvaihto Marokossa). Suosittelen siis näitä. Samoin kuin kalaohoitoloita. Niitä kuuluu siis olevan Suomessakin ainakin Lempäälässä ja Hesassa.

   Poista
 4. Minäkin haluan mennää kalalle syötäväksi ---- toki ei hukkumalla vetteen, vaan jalkojani hoitamaan, se voisi olla ihanaa, kutittavaa ja hauskaakin. Olen nähnyt sitä televisiossa ja heti teki mieli.
  Nautinto on lukea sun reisuistasi Kreikkaan ja yritän reissata siellä tietokoneni avulla, kun ei enää jalkaisin pääse.
  Maailmalla tapaa ihania ihmisia se rikastaa elämää. Nyt sitten säästämään, että pääset taas maailmalle !!! Tärkeä että on päämäärä. Halia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollaisia hoitoloita löytyy jo tosiaan Suomestakin ainakin Lempäälän Ideaparkista ja Helsingistä, joten etköhän sinäkin joskus kutiteltavaksi pääse ;-)

   Unelmia ja tavoitteita pitää olla, olet ihan oikeassa siinä. Halit sinnekin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana