Sivut

lauantai 27. huhtikuuta 2013

Päivän sanat: viisas ja hilpeä

Eipä ollut ihan hirvittävän hilpeä olo eilisen viisaudenhammasreissun jälkeen. Olin sen verran kaukaa viisas, että hoitelin kaupunkiasiat alta pois ennen poistoa ja ajattelin sitten päästä hetimiten matkustamaan bussilla takaisin kotiin potemaan. Mutta arvatkaas mitä? Ajanvarauksessa oli tullut joku moka ja minulle oli varattu poistoaika vaikka hammas kuulemma ilmiselvästi pitäisi leikata. Koska pelkään hammaslääkäriä niin paljon, ei tuo setä ruvennut minua kiduttamaan nopealla leikkauksella vaan siirsimme suosiolla tuonnemmas. Sitten huonot uutiset: sillä kertaa leikataankin sitten kaksi hammasta kerralla ja toiset kaksi toisella puolella näyttivät kuulemma siltä, että ennen pitkää täytyy nekin operoida.
Saavat kyllä sitten puuduttaa kunnolla. (Nata kertoi, että puudutus on eestiksi kosketus, ja kun häneltä oli Suomessa lääkäri kysynyt, että haluaako puudutusta, oli kummastus aikamoinen. Mistä se nyt aikoo koskettaa? Ihana väärinkäsitys!) Sain myös ohjeet onneksi vasta kuukauden päästä tapahtuvaa leikkausta varten ja rupesi heti pelottamaan. Antibioottia ja särkylääkettä jo ennalta ja kuulemma tuhti aamupala, koska ruoasta on turha haaveilla enää saman päivän aikana. Eikä perjantaille sattuvan leikkauksen jälkeen ole kuulemma hyvä varata viikonlopuksikaan mitään pakollista. Ah ja voih. Oli siinä sen verran sulateltavaa, että kotona sitten kykenin vaan aika aivottomiin puuhiin kuten horoskooppien selailuun. Mutta jotain todella mielenkiintoista kyllä löysin.

Maya-horoskoopin mukaan olen Keltainen Spektrinen Soturi. Vakuutuin heti tästä hörhöastrologian alalajista, koska sain aivan mielettömän osuvan kuvauksen itsestäni:

Keltainen soturi:

Pääsi on kuin partaveitsi. Jos joudut taisteluun, et tarvitse muita aseita. (Että reippaana vaan pää pystyssä tai sopivassa tanassa rekkain alle vihollisia vaikeuksia päin?) Olethan Keltainen Soturi, Älykkyyden voima. Soturina olet oppimassa pelottomuutta ja siksi sinua on karaistu jo pienestä pitäen. (Ilmankos tuntuu, että elämä on joskus vaikeaa ja mennään vastoinkäymisestä toiseen. Minua karaistaan! Milloinkahan se loppuu?) Tunnet eläväsi oikeasti silloin, kun elämällä on tarjottavanaan kunnon pähkinöitä purtavaksi. (Ja pah) Sinulla on korkeat odotukset elämän suhteen, ja olet realistisuudessasi hyvin syvällinen, vakava ja viisas huumoriakaan unohtamatta. (Bingo! Minä olen itse täydellisyys, itse itsekeskeinen leijona...)

Spektrinen:

Sinua ohjaava numero on yksitoista, vapautuksen spektrinen sointu. (Jestas?!?) Kuten valon taittuminen tuo esiin spektrin kirkkaat värit, spektrinen sointu antaa sinulle hyvän erottelukyvyn. Se auttaa sinua laajentamaan näkökulmaa, hajottamaan asiat osiin ja sitä kautta erottamaan oleellisen epäoleellisesta. (Kehuinhan eilen olevani hyvä kokonaisuuksien hallinnassa. Niin, ja että minulla leikkaa. Suorastaan partaveitsen terävästi.) Yksitoista on vahvan itsenäisyyden numero, koska sinua ohjaa oma voimasi kaksinkertaisena. (Nyt minä taisin pudota kärryiltä, vaikka olenkin yksinkaksinkertainen ja itsenäinen.) Tähän sointuun liittyy myös hyvä mahdollisuus oppia irtipäästämiseen, vapautumiseen oikealla hetkellä ja oikealla tavalla, luopumiseen hedelmällisen päämäärän hyväksi. (Sitähän minä olen todellakin tehnyt. Päämäärää odotellessa.)

***

Hilpeä. Aika hilpeä on tämä hakusana, jolla blogiini on tultu: tissien vilautus. Sitä saa muuten etsiä ja odottaa.

12 kommenttia:

 1. Mua alkoi naurattamaan tuo hakusana.:-D Blogeihin tullaan erikoisilla hauilla.;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua hymyilytti aika lailla kans ;-) Tuo ei kyllä täältä löydä sitä mitä etsii!

   Poista
 2. Minulta on leikattu yksi viisauden hammas, ei se sattunut kun puudutettiin, mutta sen jälkeen särki. Muista pyytää vahvat kipulääkkeet (resepti) mukaan, että ei särky yllätä. Mutta ylättävän nopeasti se paranee.

  Kaikenlaisia hakuja;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla onkin jo purkillinen sellaista joka kuulemma sopi ennen ja jälkeen otettavaksi. On jäänyt yhdestä toisesta operaatiosta ja päiväystäkin oli vielä jäljellä. Nyt keskityn aktiivisesti olemaan ajattelematta koko asiaa ;-)

   Enkä vilauta tissejä!

   Poista
 3. Aktiivisesti ajattelematta oleminen on oikein hyvä keino olla turhaan stressaamatta ennalta. Lisäksi kannattaa muistaa, että tuollaisessa operaatiossa annetaan niin vahva puudutus, ettet todellakaan tunne yhtään mitään. Terv. Nimim. Viisaudenhampaan leikkaus ja reiän poraus leukaluuhun tuskaa tuntematta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääk, jatkan ajattelemattomuutta...

   Tai sitten ajattelen kaikkea söpöä ja pientä ja karvaista. Kuten pupuja.

   Poista
 4. Kävin tekemässä horoskoopin ja se sanoi, että olen mustavalkoinen ääripäästä toiseen ihminen, jolla on poikkeuksellisen herkkä vaistonvaraisuus. Se vissiin tarkoittaa sitä, että on ihan ok olla ajattelematta järjellä ollenkaan. Sehän on mun kalenterissa :) Yritä nyt olla murehtimatta hammaslääkäriasiaa ja unohdat koko asian loppumetreille asti. Pyydät vaan kaikki mahdolliset puudutteet ja yhden vielä päälle varmuudeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin, nyt sulla on myös lupa olla olematta järkevä. "Kun se nyt vaan on mun Maya-luontoni."

   Olen aika hyvä siirtämään asioita taka-alalle, tuota eilistäkään käyntiä en jännittänyt kun vasta sitten kun haistoin hammaslääkärin hajun. Siis en sen lääkärin vaan ..ööö... sen, mille aina noilla vastaantotoilla haisee. (Se lääkäri oli mies eikä haissut millekään.)

   Poista
 5. hei, Marjaana, myös oli pakko mennä katsomaan, Maya horoskoopi. Ehkä olen jo sitä kerran tarkaillut. Mutta olen Keltainen Yliääni Aurinko myös osuva kuvaus minusta. Ainakin pyöreä kuten aurinko ja lämmin olen myös. Ainakin olen tyytyväinen itseni. Kiitos, kun lähetit linkin ... Aurinkoista sunnuntaita huomiseksi Sinulle ja lapsillesi ja pupukaisten kuvat -IHANAT. kyllä rapsuttaisin ...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hauska horoskooppi!

   Aurinkoa sullekin huomiseen, me rapsutellaan pupuja ja otetaan rauhallisesti.

   Poista
 6. Myös minä pelkään hammaslääkäriä niin paljon, että sinne meno on joka kerta yhtä suuri kauhistus. Varsinkin sen laskun näkeminen....Minulta ei ole vielä viisaudenhampaita poistettu, koska en ole antanut ehjiä hampaita suustani kiskoa. Katsotaan kun niihin tulee reikä, mutta yli 20 vuotta ne ovat ehjinä olleet, vaikka niiden putsaaminen on vaikeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en ole ollenkaan edes ajatellut laskuasiaa...

   Äääk!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana