Sivut

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Tymäkät tuoksut

Aamulla parasta on kahvin tuoksu. Ilmatiiviin espressopurkin avaaminen on joka-aamuinen elämys. Kahvi on siitä jännittävä aine, että se tuoksuu paremmalle kuin maistuu. Silti olen siihen auttamattomasti koukussa. Ihanaa on myös avata työpaikan ovi, sieltä yleensä leijailee vastaan vastakeitetyn kahvin tuoksu. Ihanat kollegat laittavat aina kahvin valmiiksi ennen kun tulen aamu- tai iltavuoroon. Jotkut asiakkaat taas... no, minä olen tämän altistuksen myötä muuttunut varsinaiseksi vihikoiraksi, ja pystyn sanomaan suoralta kädeltä ainakin kymmenen asiakasta jotka asuvat pahoin kosteusvaurioituneessa talossa.
Oma lukunsa ovat sitten tietysti ne (yleensä) miesasiakkaat, jotka ovat joko nautiskelleet virvoittavia juomia liian kanssa liian usein ja parhaassa tapauksessa vielä vetäneet röökin alaovella. Tai ne, jotka harrastavat vaatteiden vaihtoa tai/ja suihkussakäyntiä harvemmin kuin kerran viikossa kuussa. Mutta on niitäkin, jotka tuoksuvat partavedelle niin että heikompaa pyörryttää. Puhumattakaan naisista, jotka lotraavat pysyvän immuniteetin omaan tuoksuunsa hankittuaan hajuvettä kaksin käsin aamuin illoin. Ats-hii. Sellainen mies, joka tuoksuu puhtaalle, miedosti (minua) miellyttävälle partavedelle saa kyllä sukat pyörimään jaloissa.

Tarhan eteisessä tuoksuu koira. Luulen sen johtuvan lukuisista ulkoleikeissä kostuneista hanskoista ja pipoista. Yläasteella taas hiki, niin jalka- kuin kainalosellainen. Olen koittanut usuttaa esikoista jatkuvasti tiuhempaan hygienian hoitoon. Meillä kotona tuoksuu päivittäin ruoka ja kynttilät. Sytytetty tulitikku on minusta ihanan tuoksuinen. Samoin puhtaat lakanat ja pyyhkeet. Rakastan maltaan tuoksua saunassa. Perverssejä ja onneksi lyhytaikaisia tuoksunautintojani ovat bensan käry tankatessa, pakokaasu sopivalla ilmalla ja liuottimet sekä permanent-tussit. Minkä liimanhaistelijan maailma on minussa menettänytkään!


Saanko esitellä: Lurk ki ja Hop su!Nyt esikoisen huoneessa tuoksuu myös heinä. Sinne muutti eilen kaksi pääsiäispupua.

Tässä meidän päivän tuoksut. Miltä sinun päiväsi tuoksuu?

***

Tuoksu. Minulla on vieläkin se täydellinen luomuhajuvesi hakusessa. Täytynee paneutua syksyllä taas asiaan. Kesän vielä pärjään näillä vanhoilla, mutta sitten täytyy ottaa nenä käteen ja painua ekokauppaan.

14 kommenttia:

 1. Kahvin tuoksu on parasta. :) Kissakin tuoksuu hyvälle = puhtaalle - se pesee koko ajan itseään. :)

  Mun mummo aina sanoi, että mitä ne ihmiset lotraavat dödöillä ja hajuvesillä - pesisivät itsensä. ;) Mun täytyy kyllä sanoa, että jos en laita mietoa antiperspiranttia niin mun hienhajua ei kestä kukaan. :D Hajuvesiä en juurikaan käytä.

  Koulun jumppasalin ja pukuhuoneen tuoksu ei koskaan unohdu. :D

  Ihania pupuja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uuh, mäkin muistan ne koulun liikuntatilat... Ja samaa mieltä deodorantista. Koitin jossain hörhöilyn vaiheessa siirtyä luonnonmukaiseen kookosöljyyn mutta mun hikoilullani siitä ei kyllä tullut yhtään mitään. Minä kärsin ja ympäristö kärsi.

   Mulla on aamukahvi nenän alla ja täytyy sanoa, että kyllä se maistuukin hyvältä kun on vastajauhettua ja tummaa. Esikoinen toi TET-harjoittelupaikastaan. Heräsin sika-aikaisin, kun piti mennä vilkaisemaan uusia vauvoja. Hyvin niillä menee - ja ovat kyllä aivan valloittavia otuksia.

   Poista
 2. Oi, onnea pupuista!!
  Täällä tuoksuu ohrapuuro. =)

  http://mantyla.blogspot.fi/2013/03/good-will-mushroom-hat.html <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin jo kurkkimassa ja ihanaa, että sain olla mukana.

   Puput on söpöt, saa nähdä mitä kuopus sanoo maanantaina kotiintullessaan. Se ei vielä tiedä ;-)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Sanopa muuta! Raportoin kyllä teillekin sitten reaktiosta

   Poista
 4. Mutta hyvänen aika, ihanat pupuset <3 <3

  Minä tykkään miedoista parfyymeistä, en kyllä käytä päivittäin... ja toden totta, puhdas ja laatutuoksua käyttävä mies vie kyllä jalat alta :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me täällä tutustutaan toisiimme ja aivan valloittavia ovat kyllä nämä veijarit.

   Samoin, kuin (miedot) hyväntuoksuiset miehet ;-)

   Poista
 5. Ihania pääsiäispupuja :)

  Tuoksuista tulee mieleen ihmisiä ja tilanteita. Ensimmäinen poikaystäväni oli kovin ihastunut omaan partaveteensä, minä en niinkään. Vieläkin tulee vähän huono olo, jos kyseisen partaveden lemu leijailee vastaan jossain. Eikä pelkästään itse hajun vaan myös siihen liittyvien mielikuvien takia. Sen sijaan vaikkapa ruudin haju (ilotulitteet haisevat ruudilta) on minusta hyvä. Se tuo mieleen armeijamuistoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksumuisti on aliarvostettu asia. Monet tuoksut liittyävät niin oleellisesti tiettyihin tilanteisiin, ihmisiin, muistoihin, että ihan hirvittää. Ja sitä ei edes itse tiedä tai tiedosta ennen kuin taas sama tuoksu leijailee sieraimiin...

   Puput on kyllä vienyt sydämen, täysin!

   Poista
 6. Tuoksujuttu oli ihana , puput ovat ihania , mistä olet löytänyt semmoiset ? Pakko tunnusta että lapsena olen haistanut pakokaasua iskän traktorista, kun oli niin hyvää mun mielestäni - ihme ja kumma että ei kukaan kieltänyt tai sitten kukkan ei nähnyt että näin tein ... .. kauhea ,kun olisin voinut jo kuolla ... paikalla ... hyi ..
  Samoin herään kahvituoksuun- kun mies valmistaa ennen töihin menoa ... ja tuo minullekin kupillisen kahvia, kun olen kouluttanut sitä tekemään näin ...
  Voi kun minulla olivat tänään kivat juhlat .! Hyvää yötä Marjaana ! ja puput myös ..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun viemiset näytti aivan ihanilta, ja kiva, kun juhlat olivat onnistuneet. Minä olen ottanut rauhallisesti kun molemmat lapset ovat poissa. Nautin olostani!

   Puput löytyivät netin kautta rekisteröityjen kaninkasvattajien sivuilta ja täältä: http://koivuahonkoti.fi/lupat.php

   Me täällä opettelemme elämään niiden kanssa, ovat kyllä suloisia ja alkavat tottua meihin.

   Kahvintuoksu aamulla on ihan parasta, pitäisiköhän kömpiä nukkumaan että pääsisi sitten aamukahville ;-)

   Poista
 7. Luin uudempaa postausta ja sitten luin "Puput" ja lähdin kiireesti vanhempaan postaukseen. Ihhhhaaanat!! He näyttävät niin pehmeiltä ja pörheiltä ja ihkuilta. Oooh. Kahvintuoksu on nenää sivelevä, mutta niin on se tussi ja bensakin. Täällä toinen menetetty liimanhaistelija :D Onneksi saan liian pitkästä nuuhkaisusta hermeettisen päänsäryn, etten joudu kiusaukseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo rajansa kaikella - imppauksellakin ;-)

   Puput ON pehmeitä ja höpöjä ja söpöjä ja ne alkavat jo tottua meihin. Elämme jännittäviä aikoja!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana