Sivut

lauantai 19. tammikuuta 2013

Kirjaston tuoksu

Tuoksu. Herkullinen tuoksu. Minulla on ollut jo pidempään hakusessa suht luonnonmukainen ja miellyttävä hajuvesi. Ja sellainen, josta aika ajoin tuoksuyliherkkä nenäni ei saisi oireita. Totuus on, että muutama kokeilemani luomutuoksu on minun ihollani ei tuoksunut vaan haissut rotanmyrkylle. Yksi miellyttää nenää, mutta se on talvella liian keveä eikä sitä paitsi täytä tiukkoja kriteerejäni. Uusin yritys on Oriflamen ekosertifioitu Puressense, mutta vaikka se on ehdottomasti paras tähänastisista, sekään ei ole ihan nappilöytö.
Luomu tai ei, mutta nyt se sitten taisi löytyä: Mert Otsamon keväällä lanseerattava Hunger. Tämähän on mielenkiintoisempaa kuin viinimaailman adjektiivit: vanha kirjasto, vanilja, mausteiden lämpö. Kukapa ei haluaisi tuoksua vanhalle kirjastolle?!? Oletteko kuulleet Tenavien Epun ihanaiset sanat: "Ei kauneus ole kaikki, Jaska Jokunen. Minä rakastun aina tyttöihin jotka tuoksuvat kirjastolta." Voi hitsi, minun on ehkä pakko saada tuota hajuvettä.  Mietityttää vaan, miltä se kirjasto sitten tässä hajuvedessä tuoksuu? Minulle tulee kyllä vähän vähemmän mairitteleviakin mielikuvia. Entäs teille?

***

Herkullinen. Herkullisia ovat myös nämä kuopuksen mietteet. "Eikö niin äiti, että postinkantajan työ on tosi rankkaa kun pitää käydä ihan kaikilla postilaatikoilla?" Hmm, on kai se (?!?) "Varsinkin Italiassa."

Ainakin Skarmetan Nerudan postinkantaja oli kaunis romaani. Ja Il Postino hieno leffa, muuta en postinkannosta ja Italiasta tiedä.

***

Tänään olen vapaalla. Vien esikoisen mummille ja menen samalla tapaamaan lapsuudenystäviäni. Siellä on luvassa herkullista ruokaa ja varmasti ihan hulvatonta seuraa.

8 kommenttia:

 1. Voi kun mä en nyt löydä oikeeta linkkiä, mutta siinä oli jotain vastaavia kuin tässä http://www.thequestforit.com/.a/6a00d83451b1d169e20133f2fa6526970b-800wi

  ja tästä klikaten eteenpäin http://lifestyle.fi.msn.com/tyyli/kauneus/todella-toisenlaiset-parfyymit?page=5

  Mutt ei sitä oikeaa vielä. Kun se tulee vastaan, poikkean uudelleen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi stilton aiheutti pientä huvitusta...

   Mutta ekan linkin takaa voisin jotain ostaakin - ehkä seksiä rannalla vetosi siksi, että - öö - seksiä yhtään missään ei ole ollut tarjolla ;-)

   Poista
 2. Nooooo, tää ois aika lähellä: http://www.steidlville.com/books/1312-Paper-Passion.html

  Polga taas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hitsi, ei oo totta! Tuoreen vastapainetun paperin tuoksu? Kuka haluaa tuoksua kirjapainolta?!?

   Poista
 3. Jos löydät jonkun oikeasti herkullisen hajusteen, joka ei aiheuta hengenahdistusta, niin vinkkaathan. Nimimerkillä ei tahdo tukehtua.

  Polgan viimeisimmän linkin takana on varmasti itse täydellisyys, koska siellä seisoo, että se on loppuunmyyty. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle tuo Tous H2O ei aiheuta oireita ( http://toush2o.co.uk/ ) on mukavan mieto ja raikas, silti persoonallinen, mutta nää on niin maku(ja haju-)asioita, että on tosi vaikea vinkata mitään.

   Poista
 4. No nyt ollaan sellaisilla vesillä johon en osaa paljon ottaa kantaa mutta sen sanon että arvostan naisia jotka tuoksuvat naisellisesti eivätkä käryä kuin kärpän raato. Joillakin kun ihan oikeasti lähtee tuo parfyymipuoli lapasesta ja jopa "terve" meikäläinenkin saa hengenahdistusta / ärsytystä.

  Kuopukselle pisteet postinkantajien työn raskauden pohtimisesta! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markus Kajo joskus "Kettusena" pohti tuota hajuvesien holvausta ja sai minut nauramaan veden silmissä.

   "Miten sitten nainen itse voi sietää hajuvetensä uhon kokematta ristiriitoja, kun muut eivät voi? Tämä johtuu varmaankin siitä, että naiset ovat hankkineen riippuvuutensa parfyymiin hitaasti. Ensin vähän korvan taakse, sitten kun tuoksuun on tottunut, vähän lisää, joka kerta enemmän ja enemmän ja lopulta ainetta lontrataan jo aivan mieltä vailla; pullosta suoraan selkään ja kaksin käsin niskaan ja mahaan. Ja illalla nainen istuu sängyssä, lukee dekkaria ja kastaa välillä trasselitukkoa ämpärissä ja painaa sen naamaansa vasten. Mutta naapurissa tiivistetään ovia ja ikkunoita ja ukille on kirjoitettu Nurmekseen että lähettäisi niitä suojeluskunnan vaaleanharmaita kaasunaamareita kun menevät niin hyvin kaupaksi. Ja filttereitä myös lisää laita."

   Joo kärpän raato-naiset ei oo kivoja mutta kuopus on. Tänään se tulee taas kotiin!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana