Sivut

keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Lisäaineita linnuille

En ole pitkään aikaan postannut mitään luomuaiheista. Se johtuu siitä, että autojumin takia en ole päässyt markettiin, välillä jopa oman kylän kaupoissa käynti on tuottanut tuskaa. (Joo, haluan keskustaan, haluan, haluan, haluan. Ainakin haluan autoni takaisin.) Pari hurjaa huomiota olen tehnyt tässä lähiaikoina. Ensimmäinen oli se, että Rainbow:n luomuvehnäjauhot sisältävät E 300 eli jauhonparannetta. Että mitä?!? Piti vaihtaa merkkiä - näyttäisi, että vaikkapa Liperin mylly ei lisää omiinsa mitään. Minä olen vieläkin niin sinisilmäinen, etten ole sen tarkemmin tuoteselostetta lukenut, kun kyse on näinkin yksinkertaisesta luomutuotteesta. Toki tiedän, että vaikkapa vadelmahillo jota käytämme, sisältää joitain lisäaineita, mutta että vehnäjauhot?!!?


12.

Markkinoilta ostettu ruokinta-automaatti pääsi tositoimiin, kun erehdyin ostamaan esikoiselle tavallista paahtoleipää. Hän on välillä sanonutkin, että kun minä en kuitenkaan leipää syö kuin todella harvoin, hänelle ei ole niin väliä, jos leipä ei aina ole luomua. Eipä tietenkään. Nyt, kun kaupasta ei löytynyt luomua ja olin jalkaisin liikenteessä enkä ehtinyt/jaksanut/viitsinyt köpöttää toiseen kauppaan, nappasin leipähyllystä pussin jotain matkaani. Se jokin osoittautui kotona Oululaisen Reilu -täysjyväleiväksi, josta löytyi viittä eri lisäainetta.

Kun pistäydyin Oululaisten sivuilla tarkastamassa tilannetta, yllätys oli suuri. Tuon kyseisen leivät kohdalla ei ollut mainittu yhtään lisäainetta. Tosin tuoteselostekin näytti olevan täysjyväruisleivän, siis aivan toisen tuotteen. Joissain muissa leivissä, jotka eivät olleet kategorian lisäaineettomat -alla, tuoteselostetta ei ollut lainkaan. Mahtavaa markkinointia, kerta kaikkiaan! Meni maku ihan totaalisesti. Esikoiselta meni myös, sanoi, että "lisäaineet maistuivat ja nousivat päähän". Myös E330:n, joka valmistetaan teollisesti homesienten avulla hän väittää maistavansa ja siihen reagoivansa. Tiedä häntä.

No, nettisivun mokasta oli pakko laittaa palautetta ja itse leipä päätyi siis ruokinta-automaattiin. Nyt mietinkin enää, onko väärin syöttää linnuille lisäaineita?

***

Mitähän lisäaineita kuopus on nauttinut:

"Voiko mustalle aukolle tulla hikka?"
"Ööö - ei?"
"Eikö edes, jos joku avaruusalus tarttuu sen kurkkuun?"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!
Marjaana