Sivut

lauantai 22. joulukuuta 2012

License to spill

Löysin taas mainion kirjan: Arto Koskelon Viinipiru ja lupa läikyttää. Se on rennolla ja vetävällä otteella kirjoitettu viiniopas, jota lukee kuin kaunokirjallista teosta. Alaotsikko mainitsee sen olevan Toisinajattelijan viiniaapinen, ja tavallisiin viiniopuksiin nähden tämä kyllä on paljon viihdyttävämpi. Tykkään jopa Koskelon subjektiivisesta otteesta ja vankoista mielipiteistä, jotka hän kursailematta tuo esiin, vaikka olen monista asioista hyvinkin eri mieltä hänen kanssaan. Mutta minä olenkin totaalinen harrastelija, mitä viinin maisteluun tulee. Ja olkoon näin.

22.

Rakastan aasinsiltoja. Jotenkin tästä pääsee helposti James Bondiin. Esikoinen kävi taannoin katsomassa uusimman Bondin kuopuksen isän kanssa ja taisi jäädä heti koukkuun. Löysi verkkokaupasta dvd-boksin, jossa on kaikki tätä edeltävät 22 Bondia ja toivoi sitä synttärilahjaksi. Oli sen verran tyyris, etten heti innostunut, mutta ostimme sen sitten veljeni kanssa yhdistetyksi syntymäpäivä- ja joululahjaksi hänelle ja se jo avattiinkin.

Katsoimme viime viikonloppuna ensimmäisen, Dr. No:n. Taitaa olla aika iso ero ensimmäisen ja viimeisen välillä ainakin mäiskeen ja erikoistehosteiden määrässä. Vuosiakin väliin mahtuu 50. Ihan hyvin jaksettiin kuitenkin tuonkin parissa, studiossa kuvatut takaa-ajokohtaukset vaan pistivät vähän naurattamaan. Muistaakseni Yle X:n aamuradiossa kerran mietittiin, että aika voi muuttaa elokuvan genreä. Totta, voisin mainita parikin toimintapätkää, joista ajan myötä on kuoriutunut komedioita. Ehkä myös pari musikaalia? Staying alive...

Joskus tragedia voi tosielämässäkin kääntyä komediaksi. Ei voi mitään, mutta minua vaan nauratti puussa 9 kuukautta vaimonsa anteeksipyyntöä odotellut mies

***

Tänään on tarkoitus käydä ystävän kanssa kaupungissa (stressittömästi - joka tarkoittaa, että joulua ei ajatella eikä kaupoissa pyöritä) syömässä ja nauttimassa lasilliset tai pari. Saa nähdä läikkyykö.

4 kommenttia:

 1. "Aivan luvallista on ottaa yks päivä, vaikka usieekin niin, jotta vaan on iloonen."

  Joulurauhaa ja sielujen sympatiaa,
  pidetään itsestämme ja toisistamme huolta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, olkaamme iloosia ja rakastakaamme toisiamme!

   Joulurauhaa sinnekin, mulla alkoi loma.

   Poista
 2. Bondit ovat hyviä, olkoonkin että olen saanut niistä tarpeekseni. Ne ovat kuitenkin kulttikamaa ja katsomisen arvoisia ja ehkäpä ne vanhimmat menettelisivät tässä hetkessä mutta eivät uudemmat. liian tuoreessa muistissa. Nautihan parista lasillisestasi ja hyvää joulua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluja sinnekin (paketti tosin lähtee liikkeelle vasta torstaina).

   Mulla on sellainen suhde Bondeihin, että kun olen nähnyt yhden, olen nähnyt ne kaikki. Mutta mitäpä sitä ei lasten eteen (ja kanssa) tekisi- ihan mukavaa yhdessäoloahan se on.

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana