Sivut

tiistai 25. syyskuuta 2012

Mater Ludens

Minä olen kertonutkin, etten ole ollenkaan sellainen leikkivä äiti. Luen kuopukselle, pelaan poikien kanssa mielelläni lautapelejä ja joskus intoudun askartelemaankin, mutta leikkimään en oikein taivu. Eilen kuitenkin yritin, ja huonostihan siinä kävi. Aloitimme kuopuksen kanssa legoilla rakentelulla - siihen suostun toisinaan - ja jotenkin se sitten karkasi käsistä.

Toiveena oli talo Pekalle. Pekka on legoukko, jolla on parta, ja sillä on esikuva elävässä elämässä. Talo valmistui, samoin pihapiiri puineen, puutarhapöytineen ja tulisijoineen. Sitten koittikin joulu sekä pihapiirin eläimille että itse Pekalle. Tarkkasilmäinen huomaa koristeita talon katolla. Ja lahjoja pihalla. Ne ovat joulupukin tuomia. Pekka sai mm. skeittilaudan, päässään komeilevan silinterihatun sekä muita vaatteita. Koirat saivat makkaroita ja luurangon käden.Joulupukki puhui jostain syystä todella omituisella äänellä. Siinä vaiheessa, kun ukkeli ilmestyi ehkä kymmenennen kerran säkkeineen ja kimitti "toin sinulle komean pähkinänruskean peruukin", sain aivan tahattoman hysteerisen naurukohtauksen, jolle ei meinannut tulla loppua. Viimeisenä näin kyyneleiden läpi, kuinka nuotiopaikan liekit olivat päätyneet pukin säkkiin ja kuulin tyrskähdysteni lomasta, kuinka pukki huusi "apua, apua, säkkini on tulessa!". Ei minusta ole leikkimään, ei sitten millään.


Peruukki säkissä ja säkki olalla


Komea pähkinänruskea peruukki? Voi hyvät hyttyset!

(Tosielämän Pekka on kalju, mutta en tiedä, liittyikö lahjaksi saatu peruukki saati hillitön kohtaukseni lainkaan tähän tosiasiaan.)

4 kommenttia:

 1. Voi herrajjjestas sitä poikaa. Nauroin ääneen.
  Perskules, kun ei ihan heti voi ketoa Pekalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sas muuta! Mulla ei kyllä tylsää päivää tule. Vieläkin pärskityttää kun ajattelen.

   Poista
 2. Reps:D On sille pojalle kyllä suotu mielikuvitusta useammankin leikkijän edestä! Et kai piilottele siellä kotosalla pähkinänruskeaa peruukkia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on ihan omasta takaa pähkinänruskeat mutta blondista peruukista en kerro mitään... ;-)

   Joo, vieläkin hihityttää, kun mietin tuota. Eilen Pekan uima-altaasta löytyi hai!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana