Sivut

keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Leukailua ja lukuisia muita

Kävin eilen hammaslääkärillä valittamassa hampaidenkiristelyä tai pikemminkin leukojen yhteen puremista. Teen sitä tiedostamattani. Stressiperäistä ja toivottavasti väliaikaista. Emme vielä tilanneet aikaa hammasteknikolle purentakiskon tekoa varten, vaan koitamme ensin omin avuin. Kisko kun on pirun kallis, ja hammaslääkäri uumoili, että tämä olisi hoidettavissa helpomminkin. On kuulemma sen verran vähän aikaa kulunut siitä kun aloitin. Mutta niskat ja hartiat ja jopa posket ovat kyllä ihan jumissa. Tulipa itkukin lääkärissä. Vähän olen herkillä, mutta kyllä tämä tästä. Kuulemma xylitolpastillia poskeen aina välillä ja sitten aamuin illoin irvistelemään. Ja lihasten lämmittäminen hoitotyynyllä auttaa myös. Tarvittaessa vielä lääkäriltä lihasrelaksanttia muutamaksi illaksi, niin pitäisi helpottaa.


Voi jösses näitä kuvia!

Arvatkaa tunnenko itseni tyhmäksi tuota jumppaa harrastaessani... Mutta toisaalta, jos se auttaa, olkoon! Onhan se minulle tuttua: imitoinhan minä kollegan iloksi hevostakin tässä taannoin töissä (takahuoneessa, tosin) kun koitin rentouttaa poskia ja huulia ja heiluttelin päätä alaviistossa puolelta toiselle. Että pruuut vaan, polle.

***

Oikein potuttaa tämä kiristely, sillä oikeasti on mukavaa ja leppoisaa. Jatkoimme puutarhahommia ja esikoinen värkkäsi vanhoista ikkunanpokista kesäkurpitsantaimille "kasvihuoneen" jonka saa tarvittaessa aukikin niin että sade pääsee niitä kastelemaan. Salaattia, porkkanaa, herneitä ja persiljaa ainakin tuli kylvettyä. Basilikansiemenet olivat liki lopussa ja silopersiljakin, mutta näillä mennään ihan hyvin.
***

Ihana ystävä oli ostanut minulle juuri tuon Frantsilan yrttitilan Paras Ystävä -hartia-niska-alueen-hoitopakkauksen. Sisällä on luomukauraa ja tällä lämmitetään hartioita ja miksei leukalihaksiakin. Ja se on ihanan pinkki! Jollen tällä parane, niin en sitten millään.


***

Joko kehuin, että Jäätelöauton luomujäätelö on aivan erinomaisen hyvää? No, se on!


Nam! 

6 kommenttia:

 1. Terveisiä lomalta, toivottavasti saat kiristelyn loppumaan. Tosi kivan näköinen tuo lasisysteemi! Minä en ole onnistunut saamaan kesäkurpitsan taimea mistään, jokapuolella loppuunmyyty:(

  VastaaPoista
 2. Käypä katsomassa Kukka-Kankaalta, eilen ostin nuo sieltä ja jätin pari jälkeenikin!

  Kuulin, että juuri tuollaiset pölyiset ikkunat ovat paras suoja. Me ollaan niiiiiin intuitiopuutarhureita ;-) (tarkoittaa selkokielellä laiskoja)

  VastaaPoista
 3. Purentakisko ... se on kallis, oikeesti! Minulla se vain on pakko olla. Mutta toivotaan, että nuo muut konstit auttavat sinulle. Kokeile myös hierontaa, vaikka saunassa. Kevyttä hieromista sormenpäillä leukanivelen kohdalta sekä muutenkin poskien alueelta. Lisäksi venyttele hartioita useasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mini, neuvoista. Menenkin illalla saunaan, joten koitan rentoutua oikein kunnolla.

   Kiskon toki olen valmis hankkimaan, mikäli pakko on, mutta kokeilen ensin näitä muita. Toivotaan parasta!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana