Sivut


maanantai 29. huhtikuuta 2019

Kukkutimurusia ja vappua

Olen ennenkin kirjoittanut Kukkutimurusista. Klik. Klik. Jos olet kuin minä, ettet jaksa klikata linkkejä, kertaan lyhyesti mistä on kyse: Kukkutimuruset ovat pieniä iloa tuottavia asioita, joiden mukaan myös Leena Erkkilän ihana lastenkirja on saanut nimensä. "Kukkutimuruset ovat asioita, joita keltamekkoenkelit keräävät säkkiinsä ja tyhjentävät tuikeitten ihmisten iloksi. Asioita, joille voi hymyillä, nauraa, asioita, joista voi kiittää ja riemuita."

Näitä olen nyt koittanut kerätä, ettei mieli olisi niin musta. Yllättävän helposti niitä löytyy:

- leskenlehdet, pienet auringot, tietysti. Ja lähikaupungissa eilen bongasin ensimmäisen voikukankin

- matkalla sinne koivut vihersivät. Ihan oikeasti! Täällä maalla tai ainakin minun pihallani hiirenkorvat vielä odottavat puhkeamistaan, mutta ei se kauhean kaukana enää ole. Vähän vettä ja sitten taas lämpöä, niin eiköhän se siitä! Koivujen viherrys eilisellä matkalla sai kyllä sydämen melkein pakahtumaan: on se kevät ja kesä ihan varmasti sieltä sen perään tulee!

- joutsenet eilisellä matkalla. Ensimmäinen pariskunta näytti vain ns. parhaan puolensa ts. oli etsimässä ruokaa pohjasta ja näin ainoastaan kaksi valkoista pyllyä pyrstöä. Seuraavat sentään uivat kaulat pitkällä ja viimeiset sitten ojentelivat itseään jään reunalla, joten näin nämä koko komeudessaan. (Miten ihmeessä ne ikinä pysyvät ilmassa, nuo jätit?!?)

- hyvät biisit ajomatkalla ja kuopuksen kummallinen huumori. Se, jota ei vaan voi selittää.

- Lidlin alle kolmen euron silmänympärysvoide, jolla on natrue -sertifikaatti. Jee!






- vappu ja ilmapallot katossa. Kuopus halusi välttämättä sähköistää nuo minun hiuksissani ja tuntui, etten vielä tänäänkään saanut tukkaa asettumaan, niin pystyssä ja sähköinen se oli. Sitten se tälläsi itsensä sohvalle noiden alle nukkumaan ja odotti, että putoavat yöllä hänen päälleen, koska - no, miksi ei? Minun äitifilosofiani on yksinkertainen: ennen kun sanot ei, mieti miksei. Jos asia ei ole vaarallinen tai sopimaton, voi sen hyvin usein toteuttaa. On muuten toiminut tosi hyvin ja meillä tehdään vähän omituisia juttuja tämän tästä!

Mutta hyvää vappua, niin oudoille kuin normaaleillekin!


16 kommenttia:

  1. Miksei - ihan hyvin :)

    Huskaa vappua teillekin! Menköön nyt sitten noin, kun kerran lähti menemään, kirjain sinne, toinen tänne, joku toinen saa käyttää sen puuuttuvan aaaaaaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos vaikka ihan Iso A?!?

      Sinne myös, huiskaa vappua ♥

      Poista
  2. No mutta tuohan kuulostaa oikein kivalta tuo kukkutimuruset..tuollaisia iloa tuottavia asioita onkin paljon ympärillä kun oikein alkaa katselemaan:) Nyt varsinkin kaikki ihanat keväänmerkit saavat hymyn huulille:) Välillä on oikein hyvä hassutella♥ Ihanaa vapun aikaa sinne teille♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samoin sinne, Päde ♥

      Mua nyt totisesti ilahduttaa pitkän talven jälkeen nää kevään merkit, joten otetaan kaikki ilo irti, eikös vaan!

      Poista
  3. Mulla on samanlainen äitifilosofia, ja isänsä on enempi konservatiivinen asioiden suhteen. On hymähdellyt ja päivitellyt usein :) Tosin filosofia on ajanu mut myös helpottamaan lasten elämää hieman liiankin paljon.

    Eilen oli viimeinen kunnollinen aurinkopäivä tälläerää, ja mie en lenkin jälkeen saanu enää mitään aikaiseksi. Iski se kauhea väsymys. Mutta toivottavasti kauniita päiviä vielä joskus taas tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä on tänään kauhea tuuli, kivasti puhaltaa eilisen illan pois päästä ;-)

      Hmm, en olekaan tuolta kannalta ajatellut äitifilosofiaa, että sen kautta helpottuisi/helpottaisi lapsen elämää, mutta mä kyllä kuskaan tätä jälkimmäistä ainakin aika taajaan, eli tiedän mitä tarkoitat!

      Mukavaa vapunpäivää ♥

      Poista
  4. Kukkutimuruset on niin kivoja! Aina löytyy joku murunen, vaikka isompia pökäleitä jotakin muuta sataisi niskaan. Kukkutimuruset ehkä jopa pitävät meidät loppupelissä pinnalla? <3
    Ilmapallosade! Hei, tosiaankin, miksi ei??
    Kummallishuumorillista vappua teille, nauttikaa pienistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, nautitaan ja nauti säkin!

      Kyllä niitä kukkutimurusia aina on vaikka välillä niiden huomaaminen voi olla vaikeampaa.

      Mukavaa vappupäivää sulle Helmi ♥

      Poista
  5. Samanlaista äitifilosofiaa on meillä :)

    Hyvää vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvät filosofiset äidit ;-)

      Sinne kans, mukavaa vappupäivää ♥

      Poista
  6. Sulla on sellainen fiksu muumimamma-tyyli. Olen aina ihaillut sitä innostusta hyväksyä kaikkien toiveet juuri oikeanlaisina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta yks ystävä aikanaan sanoi, että mä oon kuin Muumimamma. Esikoinen ja hänen kaverinsa tuli kysymään missä on sakset ja mä kerroin. Se jäi ihmettelemään ja ihailemaan, kun en kysynyt tai kyseenalaistanut että mihin niitä tarvitaan.

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana