Sivut


tiistai 26. maaliskuuta 2019

Auttakaa hyvät ihmiset!

Me olemme kuopuksen kanssa taistelleet leikkimielisesti tästä jo ties kuinka kauan: onko käärmeellä pylly?





Kuvassa käärme. Esikoisen, tai tarkemmin hänen kämppiksensä luo on muuttanut viljakäärme nimeltä Uolevi. Hän asuu onneksi kaverin huoneessa, ei olohuoneessa, joten voin jatkaa vierailujani siellä. Niin, ja Uolevin pyllystä tai pyllyttömyydestä tuossa taasen tuli kiistaa.

Lisäksi keskustelimme siitä, että &-merkistä voi kätevästi piirtää linnun. Ja kasista. Kuopuksen mielestä. Myös kaatuneen sellaisen.

Ja kuinka ääretön sai alkunsa (tönäisemällä kasia tai tuulenpuustan ansiosta) - jos joku nyt ei noista töherryksistä selvää saanut.

Mutta se kysymys: onko käärmeillä pylly?!?

18 kommenttia:

  1. Kärmeksellä on kuvitteellinen beba ;) varsinaisesti suomujen kätköissä on reikä josta sulamaton ruoka-aines poistuu. Mielenkiintoni kyllä piirustuksessa kohdistuu kaatuneeseen kasiin, äärettömyyden merkki on mielestäni rajallinen, kaksijakoinen.... hmm? Kuka on keksinyt karsinat, niissähän on selvästi seinät ilman poistumistietä. Onko ääretön siis kuitenkin ihmisen pään sisällä? Argg...mitä tistai pohdintaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvitteellinen beba, ok!

      Huomasitko, kuinka toista kasia käsi tönäisi ja se tipahti ja kaatui? Ja toinen vaan muina kaseina vihelteli mennessään kun tuli tuulenpuuska ja kaatoi sen. Kirosanojahan siinä äärettömältä pääsi. Mutta pääsikö ne pään sisällä? Hmm...

      Poista
    2. Kirosanatkin on aidattu kuplaan...ajatus? Sehän on pään sisällä ellei ole pullahtanut huudoksi. Mutta miksi kasi ei saanut olla kasi? Onko kasi tehnyt jotain että joutui äärettömyyteen? Ja kenen käsi???

      Poista
    3. Mun täytyy kysyä kuopukselta kenen käsi se on ;-)

      Poista
  2. Kun on kuitenkin peräreikä, niin onko silloin pyllykin... Vastaan, että on sillä sellainen superlitteä pylly ;-)

    VastaaPoista
  3. Erittäin mielenkiintoinen kysymys, sillä minä olen jo vuosia nostellut kastematoja asfaltilta nurmikolle pitkälti siitä syystä, että madot ovat minusta säälittäviä. Ajatelkaa nyt: eläin, joka ei itsekään tiedä kumpi pää on pää ja kumpi peräpää? Eikö se ole aika säälittävää?
    Kysyin asiaa AM:lta; vastaus oli, että riippuu, mikä on pyllyn määritelmä. Jos tarkoitetaan pakaroita, niin kovin on pienet pakarat kärmeksellä. Mutta kuten Onneli jo valistikin, niin reikä on.

    Ihmisissäkin muuten on vastaavanlaisia lieroja: ettei tiedä kumpi on kumpi pää, kun molemmista päistä tulee samanlaista schaissea... en aina tiedä kumpi on pahempaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pienet pakarat, hmm ;-) Tää on kyllä mielenkiintoinen kysymys.

      Mäkin tunnen muutaman tuollaisen lieron. En siis tarkoita sellaisia, joita pelastit nurmikollle...!

      Poista
    2. Se sellainen henkilö on ihan tuttavallisesti reikäpää ;)

      Poista
  4. Ajattelen kuten AM; riippuu mitä tarkoitetaan. Jos pylly on se, mistä kakka tulee, niin käärmeellä on pylly, mutta jos meinataan kumpua, jota taputella, niin sellasta ei oo.

    Varokaa nyt, ettei mee yöunet noin filosofisia asioita pohtiessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos RH.

      Tää jää vähän siis auki ja määrittelykysymykseksi, eli kiistely jatkunee!

      Poista
    2. Tää jatkui meillä: käärmehän on myös kädetön ja siksi myös pyllytön, siinä mielessä, että jos pylly ajatellaan pakaroina. Olisi aika surullista, jos olisi kädet mutta ei pakaroita joita taputella (ihan kuka kenen vain) tai pakarat mutta ei käsiä - kukaan ei siis taputtelisi niitä pakaroita... :D :D

      Poista
    3. Voi ei, te ootte ihania <3

      Kosketelkaa toisianne ja taputelkaa pyllylle - kun kerran on kädet ;-)

      Poista
  5. Olisin vastannut kuten edelläolevatkin, eli poistoreikä on kuten esim kaloilla. Kaikki eläväiset olennot (paitsi muumit) tarvitsevat sellaisen (en tiedä alkuolennoista) :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana