Sivut


lauantai 23. helmikuuta 2019

Se oli virhe

Ei tämä, niin kuin ei mikään tilannekomiikkaan perustuva juttu aukea kirjoitettuna, mutta menköön.

Kuvitelkaa saapuvanne yöllä autolla yliväsyneenä 24/7 aakkoshuoltoasemalle. Paikasta saa myös erään ketjun hampurilaisia ja pizzaa. Edessänne on asiakkaana kaksi miestä. Toisellakin on päällään värikkäät vaatteet, mutta toinen vasta herättääkin hetkeksi: päässä on violetti-vaaleanpunainen virkattu pipo, josta roikkuu ketjusilmukoin tehtyjä koristuksia. Takki on keltainen, housut polvimittaiset ja vihreät. Jalassa on paitsi eriparitennarit myös vaaleanpunaiset polvisukat, joissa on sydämiä.

Kaksikko miettii pitkään ja hartaasti erilaisia vegevaihtoehtoja. Keskusteluun he saivat kulumaan noin viisi minuuttia ja äärettömän määrän jahkailua ja pähkäilyä, mutta sisältö oli tiivistettynä tämä:

"Onpa hienoa, että huoltiskalta saa nykyään smoothieitakin. Onkohan noissa lisättyä sokeria? Siinä tulee helposti päivän sokerikiintiö sitten täyteen."
"Ja kasvisvaihtoehtojakin on useita. Härkishampurilainen ... hmmm ... kuulostaa hyvältä. Kasvistortilla. Vegeburger."
Myyjälle: "Mä voisin ottaa ton härkishampparin."
Ja jahkailu jatkuu, kun myyjä on mennyt.
"Mä olen joskus syönyt tuon vegeburgerin ja se oli kyllä hyvä. Olikohan tämä virhe?"

Tuli mieleen Putoushahmo, joka sanoi "Se oli virhe". Tai ylipäätään joku/mikä tahansa sketsihahmo. Jostain syystä ensimmäinen reaktio on kuikuilla mahdollisia piilokameroita. Tai polttariseuruetta.



Kuvituskuva. Henkilöillä ei ole mitään tekemistä tarinan kanssa.




Mutta ei, kyse oli todellisesta tilanteesta aamuyöllä ja ihan oikeista ihmisistä. Minun oli ollut tarkoitus nukkua kyseisen huoltoaseman ja kodin välinen matka mutta eihän siitä mitään tullut. Hysteerinen hihitys purkautui huulilta ihan joka kerta, kun mietin miekkosia. Itse asiassa näin tapahtuu edelleen. Sama efekti toistuu esikoisen kohdalla. Häneltä tuli vast ikään tekstari: "Kävin syömässä Hesessä härkishampurilaisen, tuli mieleen ne ...piip-paikan... veijarit :D".

14 kommenttia:

  1. Mitähän ne aattelis, jos tietäis jääneensä niin hyvin mieleen...

    VastaaPoista
  2. Mietippä kuinka todennäköistä on matemaattisesti laskettuna että tuohon kellonaikaan tuollaisessa paikassa tulet saamaan pitkällisen hihityksen aiheuttavaa materiaalia silmien eteen ja vielä ilmaiseksi. Kyllä maailma on sitten elämisen arvoinen paikka :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On, ja oikeasti tämä muistetaan vieläkin, vaikka tapauksesta on aikaa kaksi vuotta (ihan just tasan itse asiassa nyt talvilomalla)!

      Poista
  3. Niin.... koskaan et voi tietää, miss törmäät hieman ennen kello yhdeksää illalla, odottaessasi Siwan myyjän tauon loppumista, kahteen keski-ikäiseen naiseen ja yhteen keski-ikäiseen mieheen JOOGAAMASSA.
    Voit Marjaana miettiä, ketä ne naiset mahtoi olla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei, Pöllö... kaikkea sitä voi todallakin sitten näemmä nähdä ja kokea ;-)

      Joogailemisiin!

      Poista
    2. Jäi kirjoittamatta, että ne nuoret, jotka niitä joogailijoita autostaan katselivat, ne varmaan sai jonkinlaisen trauman. Reppanat.

      Poista
    3. Mä luulen ettei ne saanut sen kummempaa traumaa kun Hintelä vaiks se näki Akun ilman housuja ;-)

      Poista
    4. Niin mut mieti: just 18 vee viettää kaunista kesäiltaa, odottaa, että saa muutaman siiderin illaks - ihan niin kuin pari niistä joogaajistakin... - ja sit kolme "kuudenkympin ja kuoleman välistä" (siis niiden silmissä) olevaa vanhusta tulee jumppaamaan niiden silmien eteen!
      Ja kaiken lisäksi se Siwan myyjä teki ikävän källin: tuli tauolta just sen verran vaille 21, ett ne siiderit jäi saamatta. Ainakin niiltä joogaajilta....

      Poista
    5. Kauheinta olis ollut jos ne nuoret ei olis saanut siidereitään. Sitten ne muistelis täti-ihmisiä ikuisella närkästyksellä eikä pääsis traumoistaan ikinä yli!

      Poista
    6. Täti-ihminen ei pääse, siltä kassa otti siiderit pois "ei voi myydä". Täti-ihminen ihmetteli, kuvitteli jo hetken, että no hyvänen aika, enhän mä nyt enää noin nuorelta näytä :D :D Sitten tajuntaan iski, että kello on jo niin paljon, ettei enää myydä alkoholia. Mikä pettymys täti-ihmiselle.

      Poista
    7. Kyllä olisi ehdottomasti pitänyt jättää täti-ihminen siihen illuusioon, että naama näyttäisi siltä että ikä ei riitä, eikä ollenkaan vilkuilla kelloon. Niin kerta!

      Poista
  4. Tämmöset on niin parhaita :) Mitä ihmeellisimpiin asioihin voi törmätä missä ja milloin vaan. Jotenkin osaan kuvitella sut puremassa poskea...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli kyllä niin hillittömiä, että en usko että koskaan unohdan! Edelleen vähän tirskututtaa... ;-)

      Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana