Sivut

keskiviikko 30. elokuuta 2017

Kyselyikä jatkuu

Esikoisella jatkui kyselyikä monta vuotta. Huokaisin helpotuksesta kun meni kouluun ja saatoin välillä sanoa, että "kysypä opelta".

Ja esikoisestapa tuli mieleeni: miksi matikka muka on "perseestä"? Pojalla oli alkanut ryhmäytyminen ja orientoitumisopinnot, ja kun kysyin, miten meni ja miltä porukka vaikutti, se vastasi "no ainakin eka mun "luokka" jonka mielestä matikka ei oo perseestä :D"!!!

Miksi laatikkoviritelmäni ei kelpaa pupulle?
Yllä kaveri ja hänen oma versionsa, alla se, jonka minä tarjoilin:


Laaduntarkastaja saapui paikalle...


Toisen pupun kanssa olemme eri mielisiä vessapellettien paikasta. Aina kun minä laitan ja tasoitan ne, hän hyppää närkästyneenä paikalle ja kuopii pelletit toisaalle.  (Siitä, sekä kuvista tuli mieleen, että olisi pakko siivota pupujen huone ja pian. Miksi sekin on niin vastenmielistä?)


...hmm, tämä on taas laitettu tällei...


Miksi askelmittariin tulee askelia vaikka ajan autoa, häh? Onhan se kätevää, mutta ei hirmu reilua saati hyödyllistä, kai.


...mahtuuko tänne edes?


Miksi kuopuksen maha on kipeä? Mikään perinteinen vatsatauti se ei ole, mutta poika ei ole päässyt pariin päivään kouluun. Ruoaksi on syönyt lähinnä maitohappobakteereja, viiliä ja kaurapuuroa sekä juonut vichyä. Pöh!


En ole oikein vakuuttunut.


Miksi minä olen tällainen? Kuulin eilen, että tänne rakennettaisiin uusi kerrostalo. Heräsin viideltä miettimään asiaan ja tekemään asuntokauppoja ja murehtimaan tuleeko siihen koneellinen ilmanvaihto, entä rakoventtiilit ja saankohan oireita maaleista ja rakennusmateriaaleista? Tai antaisiko pankinjohtaja edes lainaa?


Onkohan tämä hylkäävä päätös?


No, huomenna on infotilaisuus jonka jälkeen olen edes hieman viisaampi!

Ehkä jatkan kyselemistäni siellä?

10 kommenttia:

 1. Hyviä kysymyksiä! Matikka ei ole perseestä niille, joilta se taittuu :)
  Sieki oot varmaan kuopukselle semmonen äitigoogle, kun tiiät asioita. Mie olin viimeksi googlemapsikin, kun postin ajoilta muistan postinumeroiden perusteella erinäisten paikkakuntien summittaisen sijainnin, tai ainakin lähimpiä isoja taajamia.

  Olispa se kiva, jos saisit pienemmän kämpän sieltä kerrostalosta! Pihaa sun tulis ikävä, mutta jos olis parveke edes...?

  Ootko sie nyt ihan väärin tuunannu jänesten laatikot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon näemmä, musta se oli kiva ja viihtyisä noin, mutta kaveri itse - parin päivän testailun jälkeen - tuli vissiin siihen tulokseen, että ei kelpaa ;-) Palautin mieleisekseni, katsotaan miten käy!

   Joo googlena on saanut olla, tosiaan varsinkin esikoinen oli ihan mahottoman tiedonjanoinen. Ja taittuu se kyseleminen toki kuopukseltakin.

   Talosta en vielä tiedä mitään sen kummempaa, mutta huomenna tosiaan olen varmaan jo vähän viisaampi. Oikeassa olet pihan suhteen, ikävä tulisi, mutta tää vuokra vaan on niin jäätävä, että ei millään ole varaa jäädä. Ja olisihan se kiva, jos eläkkeellä olis sitten maksettu kämppä alla. Saa nähdä!

   Poista
 2. Voisihan se kerrostalo olla ihan kivakin, ainahan voi sitten hankkia jonkin viljelyspalstan :)

  Olen itseasiassa juuri miettinyt, että kyllä minäkin ehkä olisin selviytynyt pitkästä matikasta, mutta kun se ei silloin kiinnostanut tarpeeksi, niin annoin olla ja menin aidan matalasta päästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olisin varmaan kirjoittanut ällän pitkästä matikasta jos olisin viitsinyt yhtään tehdä läksyjä ja panostaa. Mutta ei...
   silti se ei ollu mun mielestä perseestä ;-)

   Mun ei sovi olla kovin nirso, kävin infossa ja katotaan toteutuuko hanke ylipäätään (tarvitaan riittävä määrä sitouomuksia) ja miten pankinjohtajan kanssa sitten kävisi.

   Poista
 3. Kylläpä sinulla nyt tosiaan riittää kysymyksiä. Puput taitavat olla sitä mieltä, että he haluavat itse hoidella omat juttunsa. En tiedä, onko matikan opetus yleensä liian teoreettista, jotta se tuntuu olevan perseestä. Jos opetus olisi käytännön läheistä, uskon että jokainen ymmärtäisi sen tärkeyden ja keskittyisi siihen. Voisiko kuopuksella olla laktoosi-intoleranssi tai keliakia, jotka aiheuttavat vatsavaivoja vai onko koulussa tapahtunut jotain, joka aiheuttaisi vatsastressiä. Meillä ainakin usein oli tuota vatsavaivaa, kun koulussa oli jotain erikoista.
  Pidä ihmeessä nyt mielessä tuo kerrostalo vaikka niinhän se on nykyisin, että koneellinen ilmastointi niihin kaikkiin tulee, kun muunlaista ei saa edes rakentaa. Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä vastauksia!

   Kuopuksella on joku vatsapöpö, nyt nousi lämpö ja vatsa meni kuralle... no, niin se varmaan myös poistuu elimistöstä, pikku hiljaa!

   Mua epäilyttää myös tuo pakollinen koneellinen ilmanvaihto, mutta katoaan nyt rauhassa mitä tästä tulee!

   Sinne kans, viikonloppuja <3

   Poista
 4. Yöt on pahimpia ajatteluajankohtia, en osaa silloin kuin pyörittää yhtä kuviota edestakaisin. Sulla on paljon jännittäviä asioita menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä niin tiedän sen sudenhetken ajatuskulun. Ja hulluinta asiassa on, että sen tietää olevan aivan turhaa kelaamista. Mun konstini on sytyttää valot ja ruveta lukemaan. Sitten kun silmät rupeavat painamaan ja on tarpeeksi väsynyt, voi koittaa nukkua taas. Toistetaan niin monta kertaa kuin ajatukset eivät enää hyökkää vaan uni tulee.
   <3 <3

   Poista
  2. Juuri tuollainen katkaisuhoito on parasta lääkettä sudenhetkeen.

   Kerran olin illalla katsellut minkälaisia kaktuksia hankin uuteen kaktuskokolemaani (se oli silloin nuorena), seuraavan yön selasin sitä saamarin kirjaa unissani, enkä päässyt kahta sivua pidemmälle koko yönä. Samanlaisia painajaisia näen usein, jos illalla yritän miettiä kahden eri vaihtoehdon välillä. Mulle ei siis selvästi sovi mikään ajatustyö enää klo 20 jälkeen ... jos sopii muutenkaan, heh heh.

   Poista
  3. Noi tuollaisen jumitusunet on mullekin tuttuja. Tuntuu, että koko yön tekee yhtä ja samaa, ja aamulla herää sitten melkei nentistä väsyneempänä!

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana