Sivut

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Marja tulee marjan luo

Tänään oli oikea marjapäivä. Äitini (Marja) laittoi viestiä josko haluaisin heiltä vähän ylijäämämarjoja pakkasesta ja tokihan minä halusin. Veivät ihan pakastimeen asti kun itse olin töissä. Mustikkaa ja tyrniä viime vuodelta. Sitten soitti Mister Mansikka, mies, jolta viime vuonna ostin luomumansikkaa. Siitä en jostain syystä saa vatsaani kipeäksi, vaikka muuten mansikalle allerginen olenkin. Hain töiden jälkeen yhden laatikon ja laitoin toisen tilaukseen, mikäli säät vielä tästä paranevat ja lisää tulee. On vähän kurja mansikkavuosi nyt: osa paleltui kylmän ja lumettoman talven aikana ja nyt tämä sadekausi sitten keruuaikana. No, toivoa sopii, että täydennystä vielä saisin.Olihan ne heti testattava ja pakastettava, nam!


Nyt on paaston jälkeinen elo vähäksi aikaa turvattu. Aion minä ostaa mustikoitakin, tietty, mikäli tuttu poimii taas tänäkin vuonna mustikoita yli oman tarpeen. Puolukoillekin minulla on toimittaja jo valmiina, kunhan se aika tulee. Saanpahan smoothieita taas koko talveksi!

4 kommenttia:

 1. Jossain ylen uutisessa oli luomumansikanviljelijän haastattelua, ilmeisesti tavan mansikoiden tuottajat ruiskuttelee jotain homeentorjunta-aineita ja ties mitä niihin mansikoihin. Jos sie ootkin niille myrkyille allerginen?

  Mie ostin pieniä mansikoita yhen rasiallisen Lidlistä - ovat kalliita normihintaisenakin, saati nyt huonona vuonna, että ei varmaan pakkaseen asti raaski ostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että ens viikolla hinta laskee jos vähänkään on poutaa ja/tai aurinkoa. Sitten kypsyy taas lisää marjoja.

   Mansikka on tosi altis homeelle ja kun siinä ei oo kuorta lainkaan, ne torjunta-aineet varmaan tosiaan pääsee ihan hyvin niihin. Tiedä sitten olisinko niille allerginen vai miten. Pääasia, että nyt pystyn jotenkin syömään, on makea ja hyvä smoothiessa ;-)

   Poista
 2. Jee, talven vitskut on taas sulle/teille isolta osin taattu. Mustikkaa saattaa saada edullisesti, on kuulemma kovasti hyvä mustikkasato nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin luin! Täytyy olla yhteydessä "mun mustikanmyyjääni".

   P.s. Säilöin mansikat sokerin kanssa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana