Sivut

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Kääääk!

Tulin vain kertomaan, että esikoinen ilmoittautui tänään autokouluun. Se alkaa elokuun lopussa.


Mihin tämä aika on mennyt? Minun poikani täyttää marraskuussa 18 vuotta.

Kääk ja apua! 
Ei mulla muuta.

22 kommenttia:

 1. Se on kyllä hienoa, että se haluaa mennä sinne autokouluun... on paljon helpompi sijoittua maailmaan, jos omistaa ajokortin. Ja vielä paremmin, jos osaa vielä ajaakin sitä autoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis täällä maalla on vaan oppinut siihen, että ajokortti on oltava. Totta kai hän pärjäisi tulevassa opiskelukaupungissa ilman korttiakin, mutta on se ihan fiksua käydä just nyt se autokoulu pois alta. Nimimerkillä 40v autokoulussa ja se oli ihan kamalaa!

   Esikoinen tässä vasta poti raha-ahdistusta ja mietti, että pitäiskö meidän sijoittaa nää kolme vuotta säästämämme ajokorttirahat sittenkin johonkin muuhun, mutta kieltäydyin. Se on hyvä sijoitus tulevaisuuteen, eihän sitä tiedä, vaikka joku työpaikka vaatisi korttia ja sitten ovet aukeaisi taikka sulkeutuisi sen perusteella.

   Poista
 2. Niin se aika kuluu...Kaikkein hulluinta elämässä on se, kun lapset täyttää 25, etkä itsekään ole kuin vasta 30... :) nimim. Ikäkriisi(-kö?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, samaa mäkin mietin, että miten mulla VOI olla kohta 18-vuotias lapsi kun en tunne itseäni paljon kolmikymppistä kummemmaksi ;-)

   Poista
 3. Ei niitä vuosia tahdo millään huomata. Meidän kaksoset täyttävät torstaina 21 vuotta. Eli on jo kolme vuotta siitä kun hankin opetusluvan ja aloitimme ajo-opettelut. Se oli antoisaa aikaa ja tuli edulliseksi. Johtuu varmaan hyvästä opetuksesta, etten pelkää poikien kyydissä :) (?)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan esikoisen kanssa molemmat sellasia paukapäitä, että ruvettiin suosiolla kolme vuotta sitten säästämään autokoulua varten. Ei olis opetusluvalla opettamisesta meillä tullut mitään. Lisäksi mulla on itellänikin niin tuore kortti etten ois uskaltanut ottaa vastuuta tän opettamisesta.

   Poika on ite säästänyt kesätyörahoista ja kokouspalkkioita ja mä ja mun äiti kans. Nyt alkaa olla rahat kasassa - on se sikakallis!

   Poista
  2. Sehän siinä niin harmittavaa onkin kun se maksaa nykyisin niin pirusti. Täällä Turussa on kyllä mahdollista maksaa myös osamaksulla autokoulu, joka on ihan hyvä ajatus.
   Tsemppiä autokouluun!

   Poista
  3. Me voidaan kans maksaa erissä, tai siis alkuun tulee isompi maksu mutta sitten kaikki harjoitteluratamaksut sun muut tulee erillisinä. Ihan hyvä systeemi!

   Poista
 4. Meillä taitaakin olla vähän eriskummallinen perhe, kun kuudesta vain kahdella on ajokortti - miehellä ja miniällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ajokortti, mutta kun en saa enää ajaa autoa, niin on siinä ollut opettelemista. Ennen vaan nappasit avaimet tuosta eteisen kaapin päältä ja huikkasit, että "mä meen nyt, tuun sit joskus" - nyt joudut aina pyytämään, että "veisitkö, lähtisitkö, ehtisitkö..." Mietin juuri, että ottavatko vuoden päästä kortin kokonaan pois - sehän kai riippuu siitä, minkälaisen lääkärintodistuksen lääkäri kirjoittaa?

   Poista
  2. No mullakaan ei tosiaan ollut korttia ennen kun muutettiin tuohon hautausmaan taakse. Oli vähän liian pitkä matka kauppaan ja kuopuksen kanssa tarhaan jne joten katsoin parhaaksi kortin hankkia. Olisin mieluusti ilman koko autoa jos se vaan olisi mahdollista...

   Lapsuudenperheessähän meillä ei ollut kellään korttia joten opin sen mallin, että julkisilla pääsee!

   Poista
  3. Pöllö: kyllä se auto helpottaa montaa asiaa. Mietin just, että jos saisin sen Majan keskustasta, niin raaskisinkohan sittenkään enää luopua autosta kun oon siihen tottunut?

   No se on sen ajan murhe... ;-)

   Poista
  4. Mä olen joutunut opettelemaan julkisilla kulkemista uudelleen, mutta aina se ei vaan sitten kuitenkaan onnistu :( Ja joskus taas ei oo mitään ongelmaa. Tää epi on kyllä yks vitsaus. Viime viikonloppuna olin isolla kirkolla ja piti mennä mennä keskustasta tädin luo; oli aika hilkulla, etten ajanut aseman ohi ja jäänyt ajelemaan junalla ees taas hetkeksi aikaa :D

   Poista
  5. Sun riesa on kyllä kans yks ... no, riesa!

   Täällä maalla ei julkiset välttämättä edes kulje, toki kaupunkeihin päin pääsee, mutta jos asuu yhtään syrjempänä, niin kotiin et pääse ;-)

   Poista
 5. Kyllä sen vaan huomaa, nyt kun Keskimmäinen kakskymppisenä vihdoin sai kortin. Helpottaa kummasti eloa ja oloa. Vaikkei sitä autoa ookaan, mutta lainaus ja muu sellainen antaa ihan uusia ulottuvuuksia maailmaan ja helpottaa montaa juttua.
  Hienoa, että teilläkin se on sitten alkuvuodesta edessä, ja äiti saa kuskin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon luvannut esikoiselle että saa kyllä huristella illat pitkän mun autolla kunhan ostaa bensaa. Me ollaan kuopuksen kanssa (varsinkin talvella) niin paljon kotosalla että joutaa tuo PikkuPösö kyllä hälle käyttöön.

   Mutta siis apua, se on kohta 18!!!

   Poista
 6. Ajatella, niin vain ne vuodet vierii ja mehän emme vanhene!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kun sehän siinä on, että lapset vanhenee ja aikuistuu mutta itse ei ;-)

   Poista
 7. Eikö oo kamalaa ! Omani sai kortin toukokuussa , auton kesäkuussa ja uuden (vanhan) auton heinäkuussa ;) ajettuaan hiekkatieltä ojaan sen verran reilusti, että auto meni lunastukseen ... Onneksi ei pojalle käynyt mitään ja vakuutukset oli kunnossa ! Kantapään kautta oppia sekin.
  Hyvää kesän jatkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on se kamalaa, eikös!

   Onneksi teidän sankarille ei käynyt kuinkaan, huhhuh!

   Sinne kans, lämmintä ja ihanaa kesää

   Poista
 8. Hih! Niin se aika menee eteenpäin. Meillä oli samat jutut vuosi sitten, mutta heti kun olin ensimmäisen kerran kyydissä sain omat jännitykset kuriin. Olen samaa mieltä, että auto on sitten käytettävissä aina kun on tarve, ajamaan oppii juurikin vain ajamalla =). Kohta sä saat kyydin sinne ja tänne aina kun tarvitset.

  Superihanaa viikonjatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitä omaa kuskia ootellessa tääälläkin ;-) Mä luulen kans etten pelkää tuon kyydissä, on niin fiksu ja luotettava, että uskoisin järjen pysyvän päässä mysö ratissa.

   Sinne myös, mukavaa ja lämmintä viikkoa <3

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana