Sivut

sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Mun sydämeni tänne jää

Miten sitä aina liikuttuukin kevätjuhlissa, vaikka oma lapsi ei edes ole varsinaisesti esiintymässä? Yhteisöllisyys, söpöt pienet koululaiset ja tuttuakin tutummat laulut. Ja nyt aivan uudessa ympäristössä. Tunsinhan minä työni puolesta ja muutenkin kuopuksen uuden koulun oppilaita ja heidän vanhempiaan, näemmä. Silti olin vähän niin kuin orpo piru siellä verrattuna entisen koulun juhliin, joissa periaatteessa olisin voinut parkkeerata kenen tahansa viereen ja tuttu se olisi ollut. Mutta mukavasti meni silti. Jäähyväislaulun alkaessa pakenin vessaan. Olihan minulla oikeasti hätäkin, mutta en halunnut ruveta siinä ei-niin-tutussa seurassa vuolaasti kyynelehtimään. Aina se saa sen aikaiseksi, kuten Suvivirsikin. 

En nyt halua aloittaa sitä iänikuista suvivirsikeskustelua vaikka toteankin, että molempien, sekä Jäähyväislaulun että Suvivirren - niin kauniita ja minuakin liikuttavia kuin ovatkin - sanat alkavat olla tällaiselle ateistille kuin minä jo vähän siinä rajalla. *


Kuopuksen juhlien jälkeen kuskasin esikoisen omiinsa ja sitten pian jo lähdimmekin sukuloimaan. Rattoisa ja rento päivä äitini sisarusten ja heidän miestensä kanssa. Kotiin palasimme hyvissä ajoin ja treffasimme esikoisenkin, joka juuri tuli lakkiaisista. Söi, ja jatkoi sitten laavulle ystäviensä kanssa iltaa istumaan. Pojilla on nyt loma, ja kyllä he molemmat tuntuvat olevan kovasti sen tarpeessa. Minä teen vielä pari viikkoa töitä tuolloin tällöin ja sitten huokaisen myös. 


*Mennen tullen matkalla sukuloimaan oli sitä minun sielunmaisemaani. Molemmin puolin tietä. Silmä, sydän ja sielu lepäsi. Kuulun tänne!


6 kommenttia:

 1. Sielunmaisemastasi päätellen olet supisuomalainen :) oikee mettäsuomalainen, kun on mänty eikä se suomifilmin koivu... mikä mie sitten lienen, ku mun sielunmaisemassa on paljon taivasta ja näkee kauas. No, ehkä se johtuu lappilaisjuurista... vaaran päältä tottui näkemään seuraavalle vaaralle.

  Mulla kans hanat aukes heti suvivirren ekoista sävelistä. Koululaiset ite soitti, tuolla koululla on erittäin hyvä musiikinopettaja ja musiikkiesitykset suuressa roolissa. Ja mie saan kyynelehtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä supisuomalainen ja mielelläni mettäsuomalainen kans ;-) Sä taas kuikuilet ylhäältä alaspäin, tosiaan vaaralta yli ja eteenpäin!

   Mä jotenkin rupesin jo vähän niiskuttamaan kun kerroin yhdelle tutulle äidille jonka viereen istahdin, että varo vaan, mä oon kauhea vetistelijä. Ja pienten koululaisten eka musiikkiesitys sitten viimeisteli homman. Lopussa piti jo tosiaan paeta vessaan...

   Poista
 2. Kyllä nuo molemmat laulut ovat sellaisia, jotka saavat kyyneleet virtamaan minullakin. Teillähän on ollut kuitenkin mukavat juhlat sekä koululla että kiva päivä sen jälkeen. Meillä ei tänä vuonna ollut ylppäreitä eikä enää koulun päättäjäisiäkään. Joten elämä on saanut ihan uuden muodon. Mukavaa lomaa pojille ja sinulle vielä hyviä työpäiviä. Minäkin siirsin lomaani viikolla, joten pari viikkoa töitä meillä molemmilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on hyvä pitää välivuosia juhlista ;-) Meillä on sitten taas ensi vuonna "isot juhlat" kun on ylppärit, mutta toisaalta esikoinen ilmoitti mulle, ettei halua kauhean suuria bileitä. Mikäs siinä, sen helpommalla pääsen!

   On ollut kyllä mukava ja rento viikonloppu juhlineen kaikkineen - ja liikuttava!

   Poista
 3. Jäähyväislaulu saa mun kyyneleet aina virtaamaan, niin tänäkin vuonna. Oli muutenkin niin kovin haikeaa. Suvivirsi ei mua itketä, se on vain sellainen tuttuakin tutumpi ja kovin turvallinen kesälomalaulu.
  Sielunmaisema on hyvästä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäähyväislaulu on mulle kans tosi paha. Jeesuksesta siellä en tykkää mutta muuten se on niin koskettava ja pakahduttava kun pienet laulaa isoimmille. Sulla on ollut haikea päivä, me päästiin nyt vähemmällä. Ensi vuonna sitten ylppäreissä tunteillaan ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana