Sivut

lauantai 7. toukokuuta 2016

Mököttävä pupu ja muita otuksia

Eilistä teemaa on pakko jatkaa. Vaikka Suomen talvi välillä ottaa koville, syksystä nyt puhumattakaan, niin on kunnon vuodenajoissa ja niiden vaihtelussa kyllä puolensakin. En vaihtaisi, en. Nyt kun luonto herää, koivut hennosti vihertävät ja kaikkea kaunista voi bongata päivittäin, jään välillä tuijottamaan eteeni ihan suorastaan liikuttuneena. Kuopus on aistinut hurmioni tai sitten se itsekin on sen vallassa. Eilen se istahti viereeni terassille ja totesi, että "Täällä tuoksuukin niin ihanalle, raikkaalle". Niinpä! Kaunosielu.

No osaa se olla hassukin ja humoristi. Saunassa kun se avasi hetkeksi ikkunaa löylykauhan avulla (oli metallinen hantaaki sen verran kuuma), jostain karmeista lehahti pieni hämähäkki kauhaan kiinni. Kaveri sai elämänsä löylyt kokemuksen, kun pääsi kaiteelle roikkumaan ja saunomaan meidän kanssamme. Minulta loiskahti löylyvettä otuksen lähelle ja kuopus heti paperilla sen ympäristöa kuivaamaan ja elukkaa pelastamaan. Siihen se paperille sitten istahti. Lapsi kiikutti hämiksen ensin kylpyhuoneeseen vilvoittelemaan ja sitten väännettiinkin pitkään ja hartaasti siitä, tuleeko kamu olohuoneen puolelle. "No mutta kun se halua katsoa meidän kanssa jääkiekkoa. Se on vannoutunut Suomifani. Äitiiii!" 

Siinä vaiheessa luovutin ääneen nauraen, kun kuopus katsoi minua ruskeilla silmillään anovasti ja sanoi: "Se on mun vanha kamu, sen nimi on Ismo". Voi ristus... 


Tämä ei ole Ismo vaan mököttävä pupu.
Tai sitten se koittaa maastoutua...


Ja se peli, no, olihan se katsomisen arvoinen. Tässä tämä toukokuu sitten meneekin. Kesäkuussa katsotaan jalkapalloa ja elokuussa myös. Kunnon penkkiurheilukesä tulossa!

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No Ismo sitten katosi mystisesti, joten jossain täällä tepastelee kahdeksanjalkainen jääkiekkofani ;-)

   Poista
 2. Onneksi se ei ollu kuristajakäärme, niinkuin raflaava lehtiotsikko kertoi kämpästä löytyneen, edellisen asukkaan jäljiltä. Sitten se olikin puolimetrinen pikkuinen...
  Ja jos rotan nimi on Viki, niin miksei hämpyn nimi voi olla Ismo?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanopa muuta - molemmissa tapauksissa ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana