Sivut

sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Upea kevätpäivä!

Ekat joutsenet näimme jo viime sunnuntaina, mutta perjantai-aamuna pariskunta lensi pihamme yli. Se on joka kevät yhtä upea ja pysähdyttävä näky. Eikä vähiten siksi, että en vieläkään oikein ymmärrä, miten se "valtava ruho" pysyy ilmassa. Muitakin kevään merkkejä bongailtiin, kun kävelimme ystävän kanssa kirpputorille kahveille. Leskenlehti nähty, jee! Kävimme samalla reissulla tapaamassa toista ystävää, joka on ollut kovin pitkään kipeänä. Istahdettiin kolmisin terassille ja nautittiin kevätauringon lämmöstä. Kärpäsiäkin siinä ympärillä pyöri. Liekö johtunut meistä vai rosepullostamme?

Kuopuksen uusi luokka on ottanut käyttöön lasten kevätseurannan ja olen siitä hyvin onnellinen. Täytyy käyttää poika katsomassa leskenlehtiä jahka tulee kotiin. Muutenkin uusi opettaja vaikuttaa aivan mainiolta tyypiltä. No, olenhan minä tosiaan tuntenut hänet jo varmaan kymmenen vuotta, mutta ei ole opettanut minun lapsiani. Ja mikä parasta, kuopuskin tuntuu nauttivan. Sillä on mukavia juttuja kerrottavana kun tulee koulusta: "Tänään Pertiltä lähti hammas ja ope laittoi sen kokispulloon. Me tehtiin excel-taulukko ja seurataan miten sille käy kun aika kuluu!" Yhtenä päivänä kysyin, mitä puuhasivat kuviksen tunnilla ja yllättäen vastaus oli "tehtiin talven vikat lumiukot". Mahtavaa! Eikä siinä vielä kaikki, ne oli muovailtu ruokalan ikkunoiden eteen niin, että ne vaanivat lapsia kun ovat syömässä. Tällaisesta minä tykkään.


Pääsiäinen kerättiin jo pois,
mitä nyt pupuja varten jätettiin kynityt ohrat.
Josko kasvaisi vielä vähän syötävää?


Kahvireissun jälkeen esikoinen tuli kotiin ja otettiin loppupäivä rauhallisesti. Ja hyvä niin, koska tänään on mielenkiintoinen rynnistys: minulla on luonto ry:mme hallituksen kokous ja kevätkokous heti perään. Lisäksi järkkäämme esikoisen kanssa kahvituksen konserttiin, jonka kuulijamäärä on täysi arvoitus. Saliin mahtuu reilut parisataa ihmistä, joten mitä tahansa kolmenkymmenen ja sen väliltä on mahdollista. Ennakkolippuja on ostettu siis tuo kolmisenkymmentä, joten pullaa on leivottava x-määrä ja toivottava että se riittää. Toki konsertin alkaessa näemme paljonko porukkaa tulee ja voimme sitten pikaisesti käydä Pullavaostoksilla jos niikseen tulee. Samoin kahvia voi aina keittää lisää ensimmäisen puoliajan aikana. Mutta intensiivistä siitä tulee!

2 kommenttia:

 1. Kun on kaikenlaista luonnon ja muuttolintujen kevätseurantaa, niin ihmettelin hetken, mitä erityistä seurattavaa lapsissa keväällä on... tuleeko variksenvarpaita käsiin vai ei, tai jotain?

  Viikonloppuna mieki bongasin monta lintua, kottaraisenkin. Se huijas minua jollain ihme papukaijanäänillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taisin nähdä vilauksen mustarastaasta. Niitä on ennen ollut täällä enemmän, mutta nyt en oo taas nähnyt yhden yhtä. Paitsi nyt tän vilaukselta lentämässä mun autoa karkuun kun kaarsin pihaan.

   Joo lapsia pitää erityisesti seurata keväällä ;-)

   Poista

Kiitos kommentistasi!
Marjaana